Wat zijn de beste crypto trading bots (2024)?

Ben je op zoek naar de beste crypto trading bot van 2023? In dit artikel ontdek je hoe je automatisch kunt handelen in cryptovaluta door gebruik te maken van een crypto robot of bitcoin robot.

Een crypto bot is een applicatie die automatisch crypto koopt en weer verkoopt. Door gebruik te maken van een crypto trading bot, kan je zonder emoties handelen in bijvoorbeeld de Bitcoin. Het lukt sommige crypto bots om goede resultaten neer te zetten met daytraden, maar het is wel belangrijk om de resultaten goed in de gaten te houden.

Hoe werkt een trading robot?

Een trading bot handelt actief op het koersverloop van een cryptomunt. Hierdoor kan je zowel tijdens stijgende als dalende markten een positief resultaat behalen.

Een crypto trading robot bestaat doorgaans uit drie onderdelen:

 1. Generator: dit deel van de Bitcoin bot maakt voorspellingen over het koersverloop en berekend of het nu gunstig is om te kopen of verkopen.
 2. Risicoanalyse: de crypto bot berekent tegelijkertijd of de koersvoorspellingen risicovol zijn.
 3. Uitvoer: dit deel van de crypto trading bot bepaald wanneer een crypto moet worden gekocht of verkocht.

Je kunt crypto trading bots direct verbinden met een professionele crypto exchange. Zelf raad ik Bitvavo aan wanneer je met een crypto trading bot wilt gaan handelen, aangezien je hier relatief lage transactiekosten betaalt (0,25%). Wanneer je veel posities opent en sluit, spelen de transactiekosten een belangrijke rol. Klik hier om een account te openen bij Bitvavo & betaal geen transactiekosten over je eerste €1.000 aan transacties.

Wat zijn de beste crypto trading bots?

Beste crypto trading bot voor Bitvavo: Diamond Pigs

Diamond Pigs is één van de gebruiksvriendelijkste trading bots die je kunt gebruiken, ook in combinatie met Bitvavo. De website van Diamond Pigs is geheel Nederlandstalig, waardoor je er gemakkelijk de weg kunt vinden. Bovendien betaal je geen geld wanneer je de mogelijkheden uitprobeert met een bedrag van €200 of minder.

Diamond Pigs rekent een service fee van 0,167% per maand en een performance fee van 15%. Dit betekent dat Diamond Pigs vooral geld verdient wanneer jij geld verdient wat gunstig is; op die manier botsen de belangen van de makers van de trading bot niet met je eigen belangen.

Je kunt de trading bots van Diamond Pigs eenvoudig aan Bitvavo koppelen door de API op te vragen en te koppelen. De trading bot gaat vervolgens volgens een bepaald principe je crypto verhandelen; binnen de website kan je uit enkele strategieën kiezen.

Heb je interesse in Diamond Pigs? Bezoek dan direct de website voor meer informatie en probeer de mogelijkheden gratis uit met een bedrag van €200 of minder!

Professionele crypto bot voor Bitvavo: Cryptohopper

Persoonlijk ben ik een grote fan van cryptohopper, aangezien je deze bot snel en eenvoudig kunt integreren met Bitvavo. De Bot is bovendien ontwikkeld in Amsterdam, waardoor we hier als Nederlanders toch een beetje trots op kunnen zijn.

Je kunt sommige functies van Cryptohopper al gratis gebruiken; je kunt met het platform bijvoorbeeld je posities binnen het platform beheren. Wanneer je de bot echter wilt gebruiken voor het automatisch openen van posities, heb je een lidmaatschap nodig. Met het pioneer lidmaatschap kunnen je posities binnen elke 10 minuten worden geopend en met het explorer lidmaatschap elke 5 minuten. Deze lidmaatschappen kosten respectievelijk $19 en $49 per maand.

Het is binnen het platform mogelijk om zelf een trading bot te programmeren, maar dit is vrij complex. Het is dan ook makkelijker om zelf een crypto bot te selecteren binnen de cryptohopper marketplace. Onderzoek wel goed welke resultaten de crypto bot al heeft neergezet; je kunt bijvoorbeeld letten op het aantal gebruikers en de reviews. Kijk voor de rest naar de resultaten uit het verleden voordat je een definitieve keuze maakt.

Ben je benieuwd hoe Cryptohopper werkt? Bezoek dan direct de website van Cryptohopper voor meer informatie en probeer het gratis uit:

Copytrading bij eToro: menselijke bots

Wanneer je weinig vertrouwen hebt in automatische crypto bots, kan je er ook voor kiezen om mensen te volgen. Binnen het copy traders platform van eToro kan je namelijk automatisch de trades van andere gebruikers overnemen binnen je eigen account. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om een betrouwbare trader te kiezen.

Zelf zou ik bij het selecteren van een trader altijd letten op de resultaten uit het verleden en de volatiliteit. Het is het beste om een trader te kiezen met een beperkte volatiliteit; op die manier weet je zeker dat de handelaar niet al te grote risico’s neemt.

Het gebruik van de copytrading functie binnen eToro is geheel gratis. Wel betaal je natuurlijk over iedere transactie kosten aan eToro. Je kunt copytrading bij eToro geheel gratis & zonder risico uitproberen met een gratis demo, klik hier om automatisch handelen in cryptovaluta direct uit te proberen (Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Je kapitaal loopt risico.).

3Commas

3Commas is een andere populaire crypto bot waarmee je geautomatiseerde handelsstrategieën kunt uitvoeren. Binnen het platform kan je bijvoorbeeld de strategie van andere traders volgen en je kunt er ook met indicatoren een strategie opzetten.

Je kunt 3Commas gratis uitproberen en op die manier je portfolio bijhouden en je kunt dan gebruikmaken van de scalper terminal. Wanneer je gebruik wilt maken van de geavanceerdere trading bots, moet je minimaal €22 per maand betalen, maar je hoeft in dit geval geen verdere commissies af te dragen.

3Commas werkt jammer genoeg nog niet samen met Bitvavo, het is daarom belangrijk om eerst te controleren of de bot werkt met de crypto exchange die je gebruikt. In de onderstaande video kan je de introductie van 3Commas bekijken:

CryptoSea

CryptoSea is een andere populaire Bitcoin trading bot die gebruikt wordt door meer dan 10.000 handelaren. Met deze crypto bot kan je automatisch zowel long als short posities op de Bitcoin openen; hierdoor kan je met deze robot onder alle marktomstandigheden automatisch in de Bitcoin handelen.

Het is het doel van CryptoSea om de winstgevendheid van je Bitcoins te verhogen door actief te handelen. Je betaalt voor het gebruik van CryptoSea een vast, maandelijks bedrag van €59. Het is echter ook mogelijk om met een eenmalige betaling van €999 onbeperkt gebruik te maken van CryptoSea.

Op de website van CryptoSea kan je een rapport downloaden met de prestaties en tot nu toe doet CryptoSea het veel beter dan de normale Bitcoin. Wanneer je CryptoSea had gebruikt had je tot nu toe maar liefst 1200% aan rendement behaald sinds de lancering in 2018, wat een stuk beter is dan de 300% van de Bitcoin. Het is natuurlijk wel belangrijk om te onthouden dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden, zelf zou ik daarom niet al te grote bedragen laten verhandelen door een crypto bot.

Bybit gratis bots

Wanneer je liever niet betaalt, kan je gebruikmaken van de gratis crypto daytrading bots van Bybit, klik hier om direct een account aan te maken. Je kunt bij Bybit gebruikmaken van de volgende type bots:

 • DCA bot: met de crypto DCA bot van ByBit kan je automatisch periodiek voor een vast bedrag Bitcoins kopen. Op die manier kan je een gemiddeld rendement behalen met je investeringen in cryptomunten.
 • Bybit Grid bot: de Bybit grid bot werkt perfect in zijwaartse markten. Je kunt met deze crypto bot namelijk waardes instellen waarop Bitcoin automatisch wordt gekocht of verkocht.
 • Future grid bot: wanneer je veel ervaring hebt met het verhandelen van crypto, kan je ook de future grid bot overwegen. Deze crypto robot is wel extra risicovol, aangezien je gebruikmaakt van een hefboom.

Het instellen van een crypto bot binnen ByBit is eenvoudig. Binnen de interface kan je direct de benodigde instellingen invullen. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de DCA bot hoef je alleen deze stappen te doorlopen:

 1. Je hebt een stablecoin zoals USD nodig om met de bot te werken. Je kunt bij ByBit eenvoudig stablecoins kopen via iDEAL.
 2. Selecteer vervolgens de crypto waarop je DCA wil toepassen
 3. Vul de frequentie in waarop je de crypto wilt kopen, dit kan zelfs elke tien minuten

Ben je nieuwsgierig naar de coplexe futures bot van ByBit? Bekijk dan de onderstaande video:

Tafabot

Tafabot staat bekend als één van de beste Artificial Intelligence bots. Aan de hand van machine learning kan je met de NeuralNet bot geheel automatisch beleggen in crypto. In tegenstelling tot andere crypto bots, beïnvloeden mensen de strategie van de robot niet direct.

Hiermee stopt het aanbod van Tafabot niet; deze crypto bot aanbieder biedt ruim 12 verschillende bots aan die je kunnen helpen met het verhandelen van crypto. Je betaalt wel geld wanneer je de bots van het bedrijf wilt gebruiken; minimaal $100 per jaar. Wanneer je met grotere bedragen wilt beleggen, neemt het bedrag dat je moet betalen verder toe.

Ook heb je echt een account nodig bij een internationale crypto exchange, aangezien Tafabit niet werkt met bijvoorbeeld Bitvavo.

Bitsgap

Bitsgap is een crypto bot die vooral berekend staat om haar gebruiksvriendelijkheid: de interface is namelijk gemakkelijk te gebruiken. Je kunt binnen Bitsgap zelf geavanceerde analyses uitvoeren en je kunt natuurlijk gebruikmaken van één van de speciale trading bots. Je kunt bij Bitsgap de GRID bot, DCA bot, BTD bot, of COMBO bot gebruiken.

Je kunt de mogelijkheden van Bitsgap geheel gratis uitproberen met de gratis trial van 7 dagen. Ook is het interessant dat je crypto trading gratis kunt uitproberen bij Bitsgap door gebruik te maken van de demo. Op die manier ontdek je of crypto beleggen bij je past.

HaasOnline

Haasonline is een bijzondere naam voor een crypto bot, maar ik denk dat ze verhuizen naar de snelheid die ze op de markt willen bieden. Met HaasOnline kan je namelijk profiteren van interexchange arbitrage; je speelt dan in op de spread tussen verschillende crypto exchanges. Het desktop programma biedt bovendien allerlei analyse mogelijkheden aan, waardoor je HaasOnline ook kunt gebruiken om de cryptomarkt zelf verder te onderzoeken.

Je kunt de mogelijkheden van HaasOnline zelf gratis uitproberen voor zeven dagen. Nadat de proefperiode is afgelopen betaal je minimaal $9 per maand om gebruik te kunnen maken van 3 trading bots. Wanneer je meer betaalt kan je bovendien aan backtesting doen en profiteer je van diverse extra analyse mogelijkheden.

NAGA

Wanneer je op zoekt bent naar een menselijke touch, kan NAGA uitkomst bieden. Bij NAGA kan je namelijk net zoals bij eToro andere handelaren volgen. Wel is het belangrijk om te vermelden dat je bij NAGA in crypto CFD’s handelt. CFD’s zijn speciale derivaten waarmee je zowel kunt speculeren op stijgende als dalende koersen. Doordat je bij CFD’s financieringsrente betaalt, zijn deze effecten niet erg geschikt voor lange termijn investeringen.

Binnen het platform kan je de ingewikkelde analyses volledig uitbesteden aan de handelaren op het platform. Het is aan te raden om naar het leaderboard met de beste handelaren te bekijken. Onderzoek vervolgens uitgebreid hoe de strategie presteert en of deze stabiel is. Het is in het verleden wel eens gebeurt dat een trader eerst goede resultaten neerzet om vervolgens in te zakken.

Coinrule

Coinrule is een goede crypto trading bot voor beginners. De website heeft namelijk een overzichtelijk en duidelijk design en binnen het platform vind je diverse handleidingen die je kunnen helpen bij het instellen van een trading bot.

Op de startpagina kan je direct zien wat het resultaat zou zijn afhankelijk van de strategie die je zou toepassen. Met de robot strategie ride the trend zou je met een investering van $ 1000 in 18 maanden een rendement van $ 7270 hebben behaald wat niet slecht is! Voordelig is bovendien dat je de mogelijkheden gratis kunt uitproberen met een klein bedrag; wanneer je minder dan $ 3.000 aan maandelijks handelsvolume hebt betaal je namelijk niets!

TradeSanta

TradeSantai is een cloud-based crypto bot die je gratis kunt uitproberen met 2 bots. Wanneer je overstapt op het basis abonnement voor $20 per maand, kan je direct tot 49 bots gebruiken. Fijn is dat je bij TradeSanta ook kunt handelen met een mobiele applicatie, waardoor je de resultaten van je bot altijd en overal kunt bijhouden. Je kunt bovendien trading signalen ontvangen op basis van technische indicatoren en het is mogelijk om ervaren handelaren te volgen.

Shrimpy.io

Shrimpy is een goede, sociale trading bot. Binnen het platform kan je namelijk via Reddit, Telegram en Discord direct zien hoe andere gebruikers de verschillende tools van het bedrijf gebruiken.

Shrimpy.io is ideaal voor het beheren van je crypto portfolio vanaf één plek. Je kunt binnen het programma namelijk direct verschillende crypto exchanges met elkaar koppelen. Met het crypto robot platform kan je automatisch je risico her balanceren en stop losses gebruiken. Je kunt de mogelijkheden van Shrimpy bovendien eerst gratis uitproberen!

Let op: Shrimpy is momenteel offline en komt waarschijnlijk niet meer online. Je kutn dan ook beter een andere trading bot selecteren.

Kan je altijd geld verdienen met crypto trading bots?

Er bestaat geen gratis geld en dat geldt jammer genoeg ook voor crypto. Persoonlijk denk ik dan ook dat er meer mensen geld verliezen dan verdienen met cryptocurrency bots. Dit neemt niet weg dat je winst kunt maken van een Bitcoin trading bot. Wanneer je een positief resultaat wilt behalen met je crypto robot, is het belangrijk om voldoende tijd te besteden aan het selecteren van een trading bot.

Onthoud dat een trading bot alleen maar je denkwerk automatiseert en op basis van bepaalde parameters crypto koopt en verkoopt.

Wanneer je het verhandelen van crypto wilt laten uitvoeren door een crypto trading bot, dan kan je dit het beste eerst uitproberen met een klein bedrag of met een demo. Op die manier loop je geen groot risico en kan je toch ontdekken of het automatisch verhandelen van Bitcoins en andere cryptomunten bij je past.

Waarom kan het interessant zijn om een crypto trading bot te gebruiken?

 • Emoties uitschakelen: je kunt je beslissingen met een trading bot volledig op basis van ratio maken in plaats van emoties.
 • Altijd beschikbaar: de cryptomarkt is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. Een robot kan hier op elk moment op reageren, zelfs wanneer je lekker ligt te slapen.
 • Stress verminderen: door het verhandelen van crypto uit te besteden aan een Bitcoin robot, hoef je zelf geen lastige beslissingen te nemen.
 • Ervaring: ook zonder ervaring kan je met een crypto bot automatisch Bitcoins en andere crypto kopen en verkopen

Hoe kan je een crypto bot verbinden met de Bitvavo api?

Voordat je een crypto bot kunt verbinden, heb je eerst een account nodig bij Bitvavo en een account bij je favoriete crypto bot.

 1. Log vervolgens in op Bitvavo en druk binnen het menu op API.
 2. Druk vervolgens op nieuwe API key aanvragen en vu de benodigde gegevens in
 3. Vink vervolgens alle opties aan behalve opnemen
 4. Log nu in binnen je crypto bot en vul de API sleutel in

Vergeet niet om vervolgens de instellingen van je crypto bot aan te passen. Zodra de crypto bot verbonden is met je account bij Bitvavo, kan deze namelijk direct beginnen met handelen.

Conclusie: is een crypto bot een goed idee?

Wanneer je simpelweg Bitcoins wilt kopen is een crypto trading bot een beetje overkill. In theorie kan een crypto bot die periodiek automatisch voor een vast bedrag crypto koopt interessant zijn. Actief speculeren in crypto is echter altijd risicovol en het is dan ook verstandig om hier goed mee op te passen. Persoonlijk maak ik dan ook niet gebruik van een crypto bot op dit moment, maar in de toekomst ga ik hier wel meer mee experimenteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *