Beste aandelen broker Nederland (2024) – brokers vergelijken

Ben je benieuwd wat de beste aandelen broker van Nederland is? In dit artikel lees je direct wat de top 10 beleggingsbrokers zijn. Vergelijk de verschillende aandelen brokers & begin direct met online beleggen!

Brokers vergelijken (2024) – dit zijn mijn favoriete brokers

Eerst deel ik graag een kort overzicht van mijn favoriete brokers. Verderop in het artikel bespreek ik de brokers in meer details en kan je ook meer lezen over het selecteren van een aandelen broker.

Hoogste rente broker: Freedom24

Een andere favoriet van mij is Freedom24, vooral vanwege de hoge rente die je er ontvangt. Je kunt bij Freedom24 op het moment van schrijven tot 8,76% rente over je saldo met dagelijkste interest uitbetaling. Hiermee stoppen de mogelijkheden echter niet: je kunt er bijvoorbeeld ook voordelig beleggen in aandelen, obligaties, ETF's en Amerikaanse opties. Interessant is dat je bij Freedom24 naast de Amerikaanse en Europese markten direct toegang hebt tot de meer exotische beurzen, zoals KASE en HKEX. Probeer de mogelijkheden direct uit met een gratis demo!

Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Freedom24:

Favoriete overall broker: eToro

eToro is mijn favoriete overall broker, aangezien het beleggingsplatform de uitgebreidste functies aanbiedt. Je kunt bij eToro in honderden (buitenlandse) aandelen beleggen tegen 0% commissie. Ook kan je bij eToro investeren in meer dan 300 verschillende ETF’s en je kunt de opties gratis uitproberen met een demo. Wel is het belangrijk om op te letten, aangezien je bij eToro ook met een hefboom kunt beleggen waardoor je verliezen snel kunnen toenemen.

Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro: (je kapitaal loopt risico)

Betrouwbaarste Nederlandse broker: DEGIRO

DEGIRO is mijn favoriet voor lange termijn beleggingen en ik investeer hier dan ook onder andere voor mijn pensioen. Je kunt bij DEGIRO tegen relatief lage kosten investeren in ETF’s uit de kernselectie. Het handelsplatform van deze aandelen broker blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid: het openen en sluiten van posities is makkelijk gedaan.

Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij DEGIRO:

Beste crypto broker van Nederland: Bitvavo

Zelf koop ik mijn crypto bij Bitvavo, aangezien de transactiekosten hier lager liggen dan bij veel andere partijen zonder in te leveren op kwaliteit. Je kunt bij Bitvavo in meer dan 100 populaire cryptomunten handelen tegen maximaal 0,25% aan transactiekosten. Bovendien is het mogelijk om je crypto direct veilig naar een externe wallet te sturen vanaf je Bitvavo account. Je kunt bij Bitvavo de eerste €1.000 gratis verhandelen wanneer je de onderstaande knop gebruikt om een account te openen:

Scalable capital: beleggen met een abonnement

Scalable Capital is mijn favoriete broker wanneer je zonder commissies wilt beleggen in meer dan 7.500 aandelen. Je kunt bij Scalable Capital namelijk altijd commissievrij beleggen in beleggingsplannen en wanneer je €3 per maand betaalt kan je zelfs altijd gratis handelen zonder orderkosten. Voor €5 per maand ontvang je ook nog eens 2,3% rente over je beleggingstegoed tot €100.000. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Scalable Capital:

Plus500: voor actieve speculatie

Zelf gebruik ik Plus500 vooral wanneer ik zelf actief wil speculeren in grondstoffen zoals olie en goud. Je kunt bij Plus500 namelijk met CFD’s speculeren op zowel stijgende als dalende koersen. Deze manier van beleggen is risicovol en is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Dankzij de gebruiksvriendelijke software en de aanwezigheid van een gratis demo kan Plus500 alsnog een interessante optie zijn voor geavanceerde beleggers. Probeer de mogelijkheden direct uit met een gratis demo <86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.>

Trade Republic: mijn favoriete beleggen applicatie

Je kunt de applicatie van Trade Republic gebruiken om periodiek in ETF’s of aandelen te investeren. Met de applicatie van Trade Republic betaal je nooit meer dan één euro per transactie en doordat de broker gereguleerd is in Duitsland staat je geld er beschermd tot een bedrag van €100.000. Wanneer je op zoek bent naar een toegankelijke broker dan kan Trade Republic een goede keuze zijn, gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij deze partij:

Lynx: voor de gevorderde belegger

Wanneer je met minimaal €3.000 wilt beleggen en service en educatie belangrijk vindt, kan de broker Lynx een goede keuze zijn. Het team van Lynx is namelijk telefonisch bereikbaar en je kunt er veel diepgaande artikelen vinden. De software van Lynx is niet gebruiksvriendelijk, maar biedt wel meer mogelijkheden dan die van de concurrentie. Wanneer je dus echt serieus met beleggen aan de slag wil, kan het slim zijn om voor Lynx te kiezen:

Gold Republic: voor beleggingen in edelmetalen

Wanneer je gelooft in de toekomst van edelmetalen, kan Gold Republic een goede keuze zijn. Je kunt bij Gold Republic namelijk investeren in goud en zilver waarvan je vervolgens 100% de eigenaar wordt. Ondanks dat je fysieke edelmetalen koopt, kan je ze op elk moment kopen en verkopen. Het is mogelijk om de edelmetalen op te slaan in een kluis of om ze direct te laten bezorgen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij deze partij:

Brand New Day: toegankelijk pensioensparen

Brand New Day maakt het toegankelijker dan ooit om te sparen voor je pensioen. Je kunt met een speciale pensioenrekening de belastingdienst laten meebetalen aan de opbouw van je pensioen. Je betaalt bovendien vaak niet meer dan 0,25% aan fondskosten per jaar, wat investeren met Brand New Day relatief voordelig maakt. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Brand New Day:

Wat is een broker?

Een broker is een partij die het mogelijk maakt voor mensen zoals jij en ik om aandelen en andere effecten te verhandelen. Je kunt je aankooporder via de software van de broker doorgeven, die de aandelen vervolgens namens jou koopt. Je kunt bij brokers in allerlei effecten handelen; denk hierbij onder andere aan aandelen, ETF’s, grondstoffen, crypto en CFD’s.

Hoeveel kost een broker?

Er bestaan grote verschillen tussen de kosten die brokers rekenen: het loont daarom om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Let bij het selecteren van een aandelen broker onder andere op de volgende kenmerken:

 • Servicekosten: sommige brokers rekenen een vast, maandelijks bedrag voor het gebruik van hun diensten.
 • Commissies: veel brokers rekenen een vaste commissie of een percentage van de orderwaarde.
 • Conversiekosten: je betaalt bij veel brokers kosten voor het omwisselen van valuta’s, wat je bijvoorbeeld doet wanneer je Amerikaanse aandelen koopt.
 • Verborgen kosten: veel brokers rekenen allerlei verborgen kosten. Het is daarom aan te raden om de kosten goed door te nemen voordat je begint met beleggen.

Kosten hebben een grote invloed op je uiteindelijke resultaat. Wanneer je elk jaar 1% aan kosten betaalt, kan valt je rendement elk jaar lager uit. Hierdoor profiteer je minder van het rente op rente effect, waardoor je uiteindelijk duizenden euro’s kunt mislopen!

Wat is de betrouwbaarste aandelen broker?

Onderzoek ook goed of een aandelen broker betrouwbaar is. Er bestaan veel malafide brokers die hun diensten illegaal aanbieden op de Nederlandse markt. Onderzoek in ieder geval het volgende:

 • Gereguleerd: is de broker gereguleerd binnen Europa? Een regulatie door de AFM is sterker dan een regulatie door CySEC.
 • Bescherming: valt je beleggingsrekening onder een depositoschema? Op die manier verlies je niet zomaar je geld wanneer de broker onverhoopt failliet gaat.
 • Stabiliteit: sommige (nieuwe) brokers lokken je met lage transactiekosten en verhogen die vervolgens fors nadat je klant bent geworden.
 • Transparantie: laat de broker duidelijk zien op welke beurs je orders worden uitgezet? Sommige brokers maken gebruik van onbetrouwbare aandelenbeurzen waar je hogere transactiekosten betaalt.
 • Aandelen uitlenen: sommige brokers lenen je aandelen uit of verkopen je orderflow. Bepaal voor jezelf of dit een probleem is.

Tips voor het selecteren van de beste broker

 • Wees kritisch: biedt een broker gratis beleggen aan? Onderzoek dan of er geen verborgen kosten worden gerekend.
 • Overige kosten: soms lijkt een broker goedkoop vanwege lage commissiekosten, maar vallen de kosten toch hoog uit vanwege de serve kosten.
 • Aanbod: de mogelijkheden die brokers aanbieden verschillen sterk. Bepaal daarom eerst welke handelsmogelijkheden je nodig hebt, zodat je direct irrelevante brokers buiten beschouwing kunt laden.
 • Voorwaarden beoordelen: onderzoek of je het eens bent met de voorwaarden waaronder de broker haar diensten aanbiedt. Vind je het bijvoorbeeld wel of niet oké dat de aandelen broker je effecten uitleent?

Wat is de beste broker?

Iedereen wil uiteindelijk beginnen met beleggen bij de beste broker. Wat de beste broker is, is uiteindelijk echter persoonlijk. Onderzoek daarom welke beleggingsproducten iedere broker aanbiedt; op die manier bepaal je snel welke aandelen broker de beste match voor je is.

Brokers overzicht

Aandelen en ETF's

Indexbeleggen

Beleggen in een IPO

Crypto

Pensioenbeleggen

Goud, zilver en grondstoffen