Bux Zero Review

Bux Zero review; mijn ervaring met BUX

Bux Zero biedt iedereen die het wil de kans om makkelijk en snel te kunnen starten met beleggen. Maar wat houdt Bux Zero in, wat zijn de kosten en hoe zit het met de veiligheid? In deze Bux Zero Review bespreken we het allemaal.

In deze Bux Zero review bespreken we alleen Bux Zero. Bux heeft namelijk nog meer onderdelen namelijk Bux C (cryptocurrencies) en Bux X (CFD).

Tip: bij het Duitse Scalable Capital betaal je geen servicekosten & kan je ook zonder kosten beleggen in aandelen. Klik hier om direct een account te openen.

Bux Zero is een Nederlandse broker die alleen werkt met een app op de smartphone (met Android of iOS). Bux Zero focust volledig op het zo eenvoudig mogelijk maken van beleggen in aandelen en ETFs. Dit kun je doen met zeer lage tot wel geen transactiekosten. 

Als je weleens Instagram gebruikt, dan zal Bux Zero erg bekend aanvoelen. Het werkt namelijk volgens dezelfde principes en maakt beleggen zo makkelijk en toegankelijk mogelijk. 

Naast het feit dat het makkelijk en toegankelijk is, zijn de transactiekosten bij Bux Zero erg laag en soms zelfs gratis. Daarover later meer in deze Bux Zero Review.

Bux Zero Review: de app

Bux Zero is te gebruiken in een lichte en donkere modus. Dus voor ieder wat wils. Zodra je in de app komt, zie je direct de waarde van je account staan. Gewoon lekker duidelijk. Daaronder vind je een lijst met al je beleggingen.

Vervolgens kun je via de 4 navigatieknoppen onderaan je scherm door de app lopen. Bij het sterretje vind je de aandelen of ETFs die je hebt geselecteerd als één van je favorieten. Zo kun je makkelijk bepaalde apps in de gaten houden. 

Met het vergrootglas kun je vervolgens aandelen zoeken (over het aanbod later meer in deze Bux Zero Review). Je kunt zoeken op basis van een land, de nieuw toegevoegde aandelen en ETFs en op basis van categorieën zoals Reizen, Technologie, Vastgoed en Energie.

Bux Zero review
Bux Zero review

Persoonlijk vind ik de beleggingsapp van Bux Zero de meest gebruiksvriendelijke die er op de Nederlandse markt te vinden is.

 

Als je vervolgens op een aandeel klikt krijg je wat informatie te zien. Het is vooral basisinformatie en verwacht dan ook geen moeilijke indicatoren of erg ingewikkelde woorden. Dat maakt Bux Zero erg geschikt voor de beginnende belegger. Als je naar beneden swiped dan kun je bij ‘informatie’ verder kijken naar gelijksoortige aandelen op basis van het gekozen sleutelwoord. Best handig om een nieuw aandeel te vinden in Bux Zero!

Bux Zero Review
Bux Zero Review

Ten tijde van het schrijven van deze Bux Zero review, is er geen website beschikbaar waarop je kan handelen. Het verloopt dus uitsluitend via de app op je smartphone of tablet!

Bux Zero Review: de kosten

In deze Bux Zero Review kijken we naar de verschillende kosten die er bij Bux Zero zijn.

Bux Zero transactiekosten

De transactiekosten bij Bux Zero zijn vrij laag. Je betaalt nooit meer dan €1,99,- transactiekosten. Of het graits is, of €1,99,- hangt af van de type order die je plaatst en of het aandeel te koop is in de EU (Europa) of in US (Verenigde Staten).

Hieronder vind je een overzicht:

Bux Zero Review kosten

Bux Zero werkt met een abonnementsmodel. Je betaald €2,99 per maand voor het gebruik van de app en de services. Deze kosten worden ook in rekening gebracht als je in die maand geen gebruik hebt gemaakt van de app.

Dit abonnementsmodel zorgt ervoor dat je per jaar minimaal €35,88 betaald. Het is daarom verstandig om bij Bux Zero niet met kleine bedragen te beleggen omdat de kosten dan relatief hoog zijn.

Nu vraag je waarschijnlijk; wat zijn die verschillende ordertypes. Daarover later meer in deze Bux Zero Review.

Bux Zero valutatoeslag

Als je aandelen koopt in de US, dan reken je die af in dollars. Maar je hebt euro’s op je account staan. Die euro’s moeten dus eerst omgewisseld worden voor dollars en Bux Zero vraagt daar een kleine toeslag voor van 0,25% per order. Dat is hetzelfde als bij DEGIRO en Binckbank/SaxoBank

Bux Zero spread

Als je een aandeel koopt, zit er een klein verschil tussen de prijs die jij betaalt en de verkoper ontvangt. Dit wordt de spread genoemd. Deze is gemiddeld 0,06% bij US aandelen en 0,08% bij EU aandelen. Dit zijn overigens geen kosten die de Bux Zero zelf ontvangt maar door worden gestuurd naar de beurs. Daar zitten de ‘handelaren’ die voor jou de transactie voltooien. Zij verdienen op de spread, niet Bux Zero.

Bux Zero Spaarplan

Bij Bux Zero kun je een spaarplan openen. Je kiest dan uit een selectie van aandelen en ETF’s waarin je wil beleggen gecombineerd met een vast bedrag per maand. Dit zelf samengestelde mandje met beleggingsproducten wordt dan elke maand in belegt met het door jou gekozen maandelijkse bedrag. Je betaald hiervoor €1,- per maand en die kosten komen bovenop de servicefee van 2€2,99 per maand.

Het voordeel van het spaarplan is dat je de beleggingen maar 1x moet instellen en elke maand beleg je automatisch. Erg handig!

Bux Zero Review: het aanbod

Bux Zero biedt aandelen uit Nederland, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk én de Verenigde Staten. Het aanbod lijkt daarbij groot maar dat valt in vergelijking met andere brokers best wel mee. Wel vind je er vrijwel alle populaire aandelen en aandelen met veel naamsbekendheid. In principe kom je niks tekort maar het houdt ook niet veel over. Nogmaals; dit is meer dan genoeg voor de beginnende belegger en daar is Bux Zero juist op ingesteld. 

Bux Zero Review: de veiligheid

Bux Zero wordt gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Dat zijn één van de strengste toezichthouders van de wereld dus dat zit wel goed. Bux Zero is hierdoor verplicht om jouw aandelen te bewaren in een apart bewaarbedrijf dat los staat van Bux Zero zelf. Als Bux Zero dus bijvoorbeeld failliet gaat, dan zitten jouw aandelen veilig ergens anders en kunnen schuldeisers niet bij jouw aandelen. Mocht er toch iets misgaan, dan dekt het beleggerscompensatieregeling tot €30.000,-. Als je cash op Bux Zero hebt staan, is dit gedekt tot €100.000,-. De kans dat Bux Zero failliet gaat is natuurlijk zeer klein (DNB ziet hierop toe) maar mocht het toch gebeuren, dan is het fijn om te weten dat je geld én beleggingen veilig elders bewaard worden. 

De app wordt beveiligd via pincode, vingerafdrukscanner en FaceID. 

Order types

Bux Zero heeft drie type orders:

Bij de Zero Order wordt je transactie op het einde van de handelsdag rond 4 uur uitgevoerd.

De Market Orders worden direct uitgevoerd voor de prijs die op dat moment wordt gevraagd voor het aandeel of de ETF.

En als laatste heb je de Limietorder. Dan wordt de order uitgevoerd zodra het aandeel of de ETF de prijs heeft bereikt die jij vooraf hebt opgegeven.

Beleggingsplan

Bux Zero heeft sinds kort een leuke functie geïntroduceerd. Als je graag het beleggen wilt automatiseren, kiezen veel mensen voor het gebruik van een ETF. Bux Zero biedt nu de mogelijkheid om automatisch geld te storten en vervolgens automatisch dit geld te gebruiken voor het kopen van (door jou geselecteerde) ETFs. Makkelijk toch!? Voor deze service vragen ze €1,- per maand.

Bux Zero Review

Voordelen Bux Zero

Tijd om alle voordelen van Bux Zero in deze review op een rijtje te zetten:

Nadelen Bux Zero

Uiteraard zijn er ook nadelen en die wil ik niet onder laten sneeuwen in deze Bux Zero Review, dus hier komen ze:

Gezien de focus op de beginnende belegger, begrijp ik wel dat dit de nadelen zijn. Beleggen hoeft niet moeilijk te zijn en ik denk dat Bux Zero dat goed heeft uitgevoerd.

De conclusie

De app is fijn, de kosten zijn laag maar het aanbod is soms wat klein. Toch denk ik dat deze broker misschien wel de beste broker is voor iemand die het beleggen graag wil uitproberen zonder veel geld uit te geven of leuk wil spelen. Laagdrempeliger dan dit kan het denk ik niet worden.

Wil je graag een gratis aandeel ontvangen van BuxZero? Gebruik dan deze link en meld je aan. Als je vervolgens €0,01 stort krijg je direct je aandeel tot wel €200,-. Ook als je de app vervolgens niks vind is dat toch leuk verdient!

Het is fijn om een artikel te lezen, maar soms wil je gewoon lui op de bank een video kunnen kijken. Dit is een interessante video die ik heb gevonden op YouTube: 

1 gedachte over “Bux Zero review; mijn ervaring met BUX”

  1. Een zeer incompetente Isa aan de chat. Ik heb€15.000 euro gestord op 20 juni 2023, ze halen gelijk vanaf april de fee eraf = 3 x €2,99, dus je staat gelijk in de min. Als ik vraag hoeveel rente ik tot nu toe heb opgebouwd krijg ik na lang aandringen dat ik bij de hystorie moet kijken en daar staat -€25,07. Volgens Isa heb ik al uitbetaald gekregen, wat niet mogelijk is omdat je per kwartaal de rente bijbetaald krijgt op je totaal saldo (rente op rente). Ik wacht nog tot 20 september. Als ik geen €900,++ bijbetaald heb gekregen dan haal ik gelijk eraf. Ik sta nu op €14.997,12. Trouwens de laatste cijfer van je code kan je 1\9 invullen en kan je gewoon inloggen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *