Wat zijn de beste cryptoplatforms van Nederland? (2024)?

Ben je benieuwd wat de beste cryptoplatforms van Nederland zijn? In dit overzicht zie je direct mijn favoriete cryptoplatforms & kan je direct aan de slag!

Bitvavo

De populairste & meest gebruikte crypto exchange van Nederland (beleg €10.000 zonder transactiekosten)

eToro

Wanneer je actief wilt beleggen in crypto is eToro een goede optie. Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Je kapitaal loopt risico.

Finst

Finst is de goedkoopste Nederlandse crypto exchange; je betaalt er maximaal 0,15% en je verhandelt €10.000 gratis.

Stormgain

Stormgain is een decentrale exchange waar je met een hoge hefboom in crypto kunt handelen.

Scalable Capital

Ontvang meer dan 2% rente over je saldo en beleg in de bekendste cryptomunten met Sclaable Capital.

Kucoin

Deze bekende crypto exchange uit Singapore heeft meer dan 8 miljoen gebruikers en biedt geavanceerde functies.

Anycoin Direct

Deze partij bestaat al sinds 2013 en heeft met een half miljoen gebruikers een sterke positie opgebouwd

MEXC

Wanneer je in nieuwe cryptomunten wilt beleggen kan dit een interessante aanbieder zijn

Coinmerce

Een betrouwbaar, Nederlands crypto platform waar je €25 aan gratis Bitcoin ontvangt. Probeer het direct uit!

Zelf maak ik vooral gebruik van Bitvavo wanneer ik crypto koop. Dit Nederlandstalige platform maakt het mogelijk om in meer dan 150 cryptomunten te beleggen en je betaalt er nooit meer dan 0,25% aan commissies. Je kunt bovendien je crypto staken of naar een externe wallet versturen. Bitvavo heeft een Nederlandstalige klantenservice en je kunt er ook beleggen met het geavanceerde platform.

eToro: sociaal handelen in crypto

Met eToro kan je sociaal handelen in cryptomunten: je kunt binnen het platform namelijk andere crypto traders volgen en automatisch hun posities openen. Je kunt binnen het platform van eToro bovendien ook in aandelen en ETF’s beleggen wat eToro als cryptoplatform het meest veelzijdig maakt. Wel is het irritant dat eToro $5 rekent wanneer je het rekeningtegoed weer wilt opnemen.

Finst: laagste transactiekosten op de markt

Finst gaat duidelijk de strijd aan met Bitvavo en probeert vooral op het gebied van kosten te concurreren. Je betaalt bij het cryptoplatform van Finst namelijk maar 0,15% aan kosten bij aankopen en verkopen. Bovendien is de crypto exchange opgericht door ex-managers van DEGIRO wat de kans op slagen doet toenemen.

Stormgain: cryptoplatform voor speculatie

Wanneer je actief wilt speculeren in cryptoparen, kan je gebruikmaken van Stormgain. Stormgain is een decentrale exchange waar je een hefboom van één om 300 kunt gebruiken. Je betaalt er bovendien relatief lage commissies, waardoor het platform erg geschikt is voor actieve handel. Stormgain is echter alleen aan te raden voor meer ervaren beleggers.

Scalable Capital: ontvang rente op het cryptoplatform

Naar mijn mening is Scalable Capital vooral aantrekkelijk vanwege de rente die ze bieden aan klanten van het cryptoplatform. Je ontvangt als klant namelijk tot 2,6% rente over je gehele spaartegoed tot €100.000! Je kunt bij het Duitse Scalable Capital bovendien beleggen in de bekendste cryptomunten, maar daarnaast bijvoorbeeld ook in aandelen en ETF’s.

KuCoin: cryptoplatform voor de geavanceerde trader

KuCoin is een populair cryptoplatform dat gevestigd is in Singapore, maar traders over de hele wereld weet aan te trekken. Je kunt met KuCoin eenvoudig crypto versturen over verschillende netwerken en met het finance center kan je crypto staken, minen en lenen. Het grote aanbod aan mogelijkheden maakt KuCoin minder geschikt voor beginnende traders.

Anycoin Direct: crypto platform met geschiedenis

Anycoin Direct werd opgericht in 2013 en heeft in Nederland ruim een half miljoen gebruikers. Het bedrijf legt de nadruk vooral op eenvoud en klantenservice, je kunt er dan ook maar 65 cryptomunten verhandelen. Het bedrijf blinkt vooral uit met haar professionele klantenservice, maar hier staan wel hoge kosten tegenover.

MEXC: cryptoplatform voor nieuwe munten

MEXC biedt misschien wel de laagste fees op de markt: je betaalt er namelijk slechts 0,01% als taker en 0% als maker. Bovendien ontvang je direct $5 wanneer je $300 stort en wanneer je voldoende futures verhandeld ontvang je direct weer $5. MEXC lanceert regelmatig nieuwe cryptomunten, waardoor je direct kunt handelen in de laatste hypes. Door de aanwezigheid van complexe financiële producten is MEXC waarschijnlijk minder geschikt voor beginnende handelaren.

Coinmerce: het fysieke cryptoplatform

Het laatste cryptoplatform in dit overzicht is Coinmerce welke vooral opvalt door het gebruiksvriendelijk platform. Met Coinmerce kan je in één klap in meer dan 200 munten handelen en je kan direct geld storten via iDEAL of bankoverschrijving. Persoonlijk vind ik vooral de actie waarmee je gratis €10 aan Bitcoin ontvangt bij een storting van €100 in de applicatie aantrekkelijk.

Wat is een crypto platform?

Een cryptoplatform is een combinatie van een broker en een exchange. Nadat je een account opent bij een cryptoplatform, kan je direct euro’s storten en deze omwisselen voor je favoriete crypto.

Er bestaan verschillende woorden voor cryptoplatform: crypto exchange, crypto trading platform, Bitcoin exchange, Bitcoin trading platform zijn allemaal synoniemen.

Je kunt bij de meeste crypto platforms direct crypto kopen door deze stappen te doorlopen:

 1. Open eerst een account binnen het cryptoplatform
 2. Verifieer vervolgens je identiteit door een kopie van je paspoort en adres te uploaden
 3. Selecteer de crypto waarin je wilt beleggen en open het orderscherm
 4. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen
 5. Je ziet de gekochte crypto direct terug in het overzicht binnen het platform

Overigens kan je bij sommige crypto platformen ook een limiet order gebruiken; met een limiet order open je de crypto positie pas wanneer er een bepaalde prijs wordt behaald.

Waar moet je op letten bij het selecteren van een crypto platform?

Het is belangrijk dat je een crypto platform kiest dat goed past bij wat je zoekt. Maak daarom een lijstje met de punten die je het belangrijkst vindt. Zelf kijk ik bij het selecteren van een crypto platform onder andere naar de volgende factoren:

 • Kosten: een cryptoplatform met lage transactiekosten is vanzelfsprekend gunstig. Let bij het selecteren van een crypto exchange ook goed op eventueel verborgen kosten.
 • Gebruiksvriendelijkheid: zeker wanneer je niet erg ervaren bent met het verhandelen van crypto, is het aan te raden om een gebruiksvriendelijk platform te kiezen.
 • Betrouwbaarheid: onderzoek of je een cryptoplatform kunt vertrouwen. Een platform met een registratie bij de Nederlandsche Bank geldt altijd als betrouwbaarder.
 • Functies: let goed op de functies die het cryptoplatform aanbiedt. Wil je bijvoorbeeld automatisch handelen of crypto naar een externe wallet sturen? Dan moet je gericht zoeken naar een cryptoplatform die deze mogelijkheden aanbiedt.

Tip: cashback met een crypto platform

Je kunt ook cashback verdienen door gebruik te maken van een cryptoplatform. Sommige crypto platforms bieden namelijk debit cards aan, waarmee je over iedere aankoop gratis cashback ontvangt. Zelf maak ik al ongeveer een jaar gebruik van een crypto debitcard en ik heb hier al meer dan €1.000 aan cashback aan verdiend.

 • Plutus: mijn favoriete crypto cashback platform. Bij Plutus ontvang je al direct 3% cashback en door meer te staken kan je dit percentage ophogen naar 8%. Klik hier om direct een gratis Plutus debit card aan te vragen.
 • Crypto.com : een andere bekende crypto cashback debitcard is de Crypto.com creditcard. Zelf ben ik tegenwoordig wat minder enthousiast over deze kaart, aangezien de voordelen steeds meer worden afgebouwd. Door hier te klikken kan je alsnog direct profiteren van cashback rond de 2%.

Zijn cryptoplatforms veilig?

Een cryptoplatform is eigenlijk nooit helemaal veilig, zelfs niet wanneer deze geregistreerd staat bij DNB. Ten eerste kunnen de tegoeden op je account door een hacker worden gestolen. Het is daarom belangrijk om je account bij het crypto platform goed te beveiligingen met 2FA.

Er bestaat echter ook het risico dat het crypto platform gehackt wordt of failliet gaat. In het verleden is dit regelmatig gebeurd en je kunt in zo’n geval als handelaar je volledige tegoed verliezen. Neem daarom altijd de tijd om de betrouwbaarheid van een crypto exchange te onderzoeken & bewaar het grootste deel van je crypto op een externe wallet wanneer je met grotere bedragen belegt.

Conclusie: wat is het beste crypto platform van Nederland?

Je kunt niet met zekerheid zegen wat het beste crypto platform van Nederland is, aangezien dit uiteindelijk vooral een persoonlijke keuze is. Door de verschillende crypto platforms met elkaar te vergelijken, kies je uiteindelijk de optie die het beste bij je past. Zelf beleg ik in crypto met Bitvavo omdat ik deze partij persoonlijk goed ken en vertrouw, maar dit betekent niet dat de andere crypto platformen in dit overzicht geen goede keuze zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *