Cashbacks passief inkomen door geld uit te geven

Cashback: passief inkomen door geld uit te geven

We kennen allemaal acties en aanbiedingen. Sommigen van die aanbiedingen geven een cashback. Dit zie je vaak bij elektronicazaken en de energiemaatschappijen. Maar wist je ook dat je cashback kunt verdienen op bijna alle producten die je online kunt kopen (ook bovenop een aanbieding of korting)? Er zijn cashback-websites die dat mogelijk maken en daarmee kun je een mooi passief inkomen genereren. 

Een webshop kan een andere website belonen voor het doorsturen van een klant naar die webshop. Dat wordt affiliate marketing genoemd. 

Dit gebeurt bijvoorbeeld veel op vergelijkingssites. Je zoekt bijvoorbeeld een iPhone 11 pro en je krijgt een overzicht van alle webshops en de prijzen. Jij hebt een mooi overzicht en klikt door op de goedkoopste (en betrouwbare) website. Je koopt de iPhone en bam! Jij hebt de scherpste prijs en de vergelijkingssite krijgt een klein percentage van de verkoopprijs als service voor het doorsturen van jou als klant. 

Er zijn ook websites die op zijn gezet met maar één reden; jou doorverwijzen naar de webshop. Je weet dus al precies wat je wilt kopen. Deze websites krijgen dan een klein percentage omdat ze jou hebben doorverwezen en geven een deel van dat percentage terug aan jou in de vorm van ‘cashback’. Jij blij, cashback-website blij en de webshop ook. Uiteraard doen niet alle webshops hieraan mee maar je kan jouw product (of dienst) altijd wel vinden met een cashback. Het is een kleine moeite om, voordat je iets online koopt, even de cashback-websites te checken voor nóg meer korting. Meestal krijg je het geld op je account gestort. Daarna kun je het overboeken naar je bankrekening.

Het werkt niet alleen bij producten van webshops, maar vaak ook bij diensten als verzekeringen, energiecontracten of een vakantie! Vooral diensten en producten die een hoge waarde hebben leveren veel op!

Het Cash met Ken PIP-Systeem

Er zijn heel veel manieren om passief inkomen te creëren of om wat bij te verdienen. De ene manier is wat makkelijker dan de andere en ik wil dat graag inzichtelijk maken. Daarom heb ik het PIP-Systeem gemaakt waarmee je in 1 oogopslag kunt zien of dit een passief inkomen is dat bij jou past.

Over deze vorm van passief inkomen kunnen we heel makkelijk zijn. Dit kan iedereen. Je hebt geen startkapitaal nodig dus je kan meteen aan de slag. Je moet wel even doorhebben hoe het werkt maar als je het 1 of 2 keer hebt gedaan, is het super makkelijk! Elke website laat wel zien hoe het moet en het is heel eenvoudig te volgen. Het is ook erg makkelijk bijhouden. Je hoeft alleen maar via de cashback-website naar de webwinkel, je aankoop te doen en je geld of credit is binnen. Je kunt ook niks verliezen dus er is geen risico net als bij aandelen of vastgoed. Het enige nadeel is, het levert niet 100en euro’s per maand op maar hé; elke euro is toch mooi meegenomen!

De passief inkomen punten systeem. Toegepast op cashback websites.

Waar kan ik mij inschrijven?!

Ik heb hieronder een lijstje gemaakt van verschillende cashback-websites. Sommigen links bevatten een affiliate link. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg (en soms jij ook!) als jij je via die link aanmeldt. Met die kleine vergoeding kan ik deze website onderhouden en verbeteren. Ik zou het dus erg waarderen!

Mijn favoriet. Deze website is erg duidelijk en werkt samen met veel webshops. Het aanbod is groot en de te volgen instructies zijn goed te volgen. Als er iets in het proces fout gaat, kun je later je cashback alsnog claimen. Je zit uiteraard niet vast aan een abonnement. Het kost je niets en aanmelden is gratis.

Ippies werkt samen met meer dan 2000 webshops. Genoeg cashbacks dus! Het werkt iets anders dan cashbackxl. Hier spaar je ippies. Elke ippie is 1 cent waard. Je kunt met ippies, sparen voor cadeaubonnen, direct afrekenen bij sommige webshops of doneren aan een goed doel.

Shopbuddies is vergelijkbaar met cashbackxl. Ze hebben vaak goede cashbacks. Tot de coronacrisis was bol.com hier ook aangesloten maar nu even niet. Zeker een site om in de gaten te houden dus! Cashback is ook een website die qua uiterlijk sterk op Shopbuddies lijkt. Het aanbod is wel wat anders dus zeker de moeite waard om ook daar een account te maken.

Shop jij weleens over de grens? Dan is deze Britse variant een aanrader. Ze hebben een erg groot aanbod met grote namen zoals Amazon.co.uk en Ebay.

Bij deze cashback-website kun je ook geld bijverdienen door het invullen van enquêtes of door te klikken op een banner. Je hoeft dus in principe niks te kopen om toch geld te verdienen. Uiteindelijk kun je het meeste verdienen met het kopen van producten doordat je doorverwezen wordt naar andere websites maar het is een leuke aanvulling!

Wil je af en toe iets anders proberen in de supermarkt? Dan is Scoupy een aanrader. Het werkt iets anders. Je koopt producten in de supermarkt. Je scant de kassabon en stuurt die op naar Scoupy en dan krijg je (een deel van je) aankoop terug. Werkt natuurlijk alleen bij de producten die op Scoupy zijn aangegeven.

Heb jij nog interessante websites die het vermelden waard zijn? Laat het zeker even weten in de comments!