Bitcoins kopen met Bolero (2024)

Het is (helaas) niet mogelijk om Bitcoins te kopen met Bolero in 2024. Op het moment biedt de bank van Bolero geen opties om Bitcoins te kopen. Dit is gelukkig wel mogelijk met een kleine omweg, waardoor het alsnog mogelijk is om Bitcoins te kopen met een Bolero rekening.

Kan je direct Bitcoins kopen met Bolero?

Je kan niet direct bij Bolero Bitcoins kopen. Je moet Bitcoins kopen via een crypto exchange. De crypto exchange maakt het mogelijk om euro’s in te ruilen voor digitale valuta, zoals de Bitcoin.

Ik raad aan om dit bij Bitvavo te doen. Bij Bitvavo kun je gemakkelijk een account openen en direct handelen in Bitcoins. Met de onderstaande knop kun je direct een account aanmaken bij Bitvavo:

Bitvavo aanmelden

Hoe kan je Bitcoins kopen met je Bolero rekening?

Bitcoins kopen met je Bolero rekening is gelukkig erg simpel. Het is wel belangrijk om een aantal stappen te volgen:

Aanmelden bij crypto exchange

Als eerste moet je een account openen bij een crypto exchange. Er zijn hier verschillende opties voor te vinden:

BrokerKostenAanmelden
Bitvavo€10.000 gratis verhandelen + direct €10 gratisAanmelden
eToroDirect beleggen in crypto tegen gunstige tarieven + gratis demo. Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Je kapitaal loopt risico.Aanmelden

Geld storten op crypto exchange

Na een account geopend te hebben bij een crypto exchange, moet je geld op je account zetten. Dit kan bij de meeste exchanges op één van de volgende manieren:

  • SEPA-bankoverschrijving
  • Creditcard, zoals Mastercard of VISA
  • Bankcontact
  • iDEAL

geld-storten-bitvavo-bolero

Na het geld op je account gestort te hebben, kun je direct naar de Bitcoin navigeren. Als je de Bitcoin geselecteerd hebt, kun je invoeren hoeveel geld je in de Bitcoin wilt beleggen.

bitcoins-kopen-bolero

Als je een order geplaatst hebt, wordt er door de exchange gezocht naar een verkoper. Onder normale omstandigheden duurt dit enkele seconden tot enkele minuten.

Het uitbetalen gaat net zo makkelijk. Na het verkopen van je Bitcoin kun je het geld gemakkelijk op je (Bolero) bankrekening storten.

Crypto kopen met Bolero

Crypto kopen met Bolero gaat op dezelfde manier als hierboven beschreven. Het verschil is dat je geld stort met je Bolero rekening. Oftewel, je gebruikt een SEPA-bankoverschrijving, iDEAL of bankcontact om het geld over te maken.

Vervolgens kun je het daadwerkelijke kopen via de exchange regelen.

Het verkopen van Bitcoin met Bolero gaat net zo makkelijk. Je verkoopt de Bitcoin via de exchange en laat het geld op je Bolero rekening storten.

Hoe kijkt Bolero naar crypto?

Bolero lijkt niet zo enthousiast te zijn over crypto. Op hun website bespreken ze voornamelijk de nadelen van crypto, dus het lijkt er niet op dat de Bitcoin in de toekomst snel bij Bolero te koop gaat zijn.

Op de website van Bolero zie je de volgende nadelen voorbij komen:

  • Het handelsplatform of je account kan gehackt worden.
  • Handel in crypto is fraudegevoelig vanwege beperkt toezicht.
  • Je kunt veel geld verliezen door spontane koersdalingen.
  • Virtueel geld wordt (bijna) nergens geaccepteerd als betalingsmiddel.
  • Je banktegoed wordt niet beschermd, wat wel het geval is bij de meeste normale banken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *