DEGIRO Tech ETF

DEGIRO Tech ETF: 5 suggesties

Tech ETF’s zijn enorm populair, ook bij DEGIRO. Dat is niet zo vreemd want tech aandelen hebben de afgelopen jaren goede rendementen laten zien. Op zoek naar een interessante tech ETF bij DEGIRO? Deze 5 suggesties kunnen je misschien helpen.

Heb je trouwens nog geen account bij DEGIRO? Gebruik dan deze link om je gratis aan te melden! Wil je meer weten over DEGIRO? Dan is deze review wellicht interessant. 

DEGIRO tech ETF, hoe kijken we?

Als je op zoek gaat naar een tech ETF dan zijn een aantal zaken belangrijk, namelijk:

Ik heb hier een interessant artikel hoe je verschillende ETFs met elkaar kan vergelijken

Maar laten we nu beginnen!

Wil jij weten hoe de beste belegger van de wereld belegt?

Maak kennis met Warren Buffett 

Leer hoe je geweldige bedrijven spot

Ontdek welke regels Warren zo succesvol maken

Download het e-book Gratis

DEGIRO tech ETF 1:

De eerste tech ETF bij DEGIRO is de iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc). De ticker is CNDX en de ISIN code is IE00B53SZB19.  Deze ETF bootst de 100 grootste bedrijven op de NASDAQ na. Omdat de NASDAQ bijna uitsluitend uit tech aandelen bestaat, is dit een goede ETF, zonder echt te moeten kiezen voor een bepaalde sector. Lekker algemeen en toch een lekker rendement! In de afgelopen 10 jaar heeft deze ETF een gemiddeld rendement laten zien van 19,92%. Dat is enorm goed.

DEGIRO Tech ETF

De ETF vraagt niet veel van je portemonnee want de jaarlijkse kosten zijn maar 0,33%. En via DEGIRO Kernselectie is deze ETF zonder transactiekosten aan te schaffen. Ik denk dat je wel voor kan voorstellen welke bedrijven in deze tech ETF zitten? Dat zijn namelijk de grote jongens zoals Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet (Google), Facebook en Tesla.

Er is één nadeel en dat is de prijs van de ETF. Die is op dit moment $770,- en niet iedereen kan deze tech ETF elke maand kopen bij DEGIRO.

Als alternatief kun je dan kijken naar de iShares NASDAQ 100 UCITS ETF EUR Hedged. Qua inhoud is deze gelijk aan de andere ETF maar is de prijs van de ETF €8,76. Het enige ‘nadeel’ van deze tech ETF is dat ie bij DEGIRO te koop is via de Xetra beurs. Als je nog geen positie op deze beurs hebt, ga je €2,50 betalen per jaar bij DEGIRO. Op zich niet zo erg maar dan is de keuze hopelijk duidelijk!

DEGIRO tech ETF 2:

Wil je echt puur op informatie zitten, dan kun je eens kijken naar Xtrackers MSCI World Information Tech UCITS ETF. Deze tech ETF bij DEGIRO zit ook in de kernselectie en vraagt maar 0,25% van het rendement als jaarlijkse kosten. Erg acceptabel dus. De tech ETF is te koop bij DEGIRO via de Xetra beurs. 

Deze tech ETF bevat dus alleen aandelen die onder de sector ‘informatie’ vallen en bevat 185 posities. In de naam zit wel ‘world’ maar 83% van de posities bevinden zich in de USA en de top 5 bestaat uit Apple, Microsoft, Visa, Nvidia en Mastercard. De grootste posities buiten USA zijn ASML, Accenture, SAP, Shopify en Keyence. 

Het rendement in de afgelopen 3 jaren waren erg goed, namelijk 26,67% per jaar. 

DEGIRO Tech ETF

Je ontkomt er niet aan door bij vrijwel elke willekeurige tech ETF bij DEGIRO een groot deel in de USA te beleggen. Dat komt omdat de meeste tech aandelen nou eenmaal daar genoteerd zijn. Met deze ETF heb je in ieder geval nog wel wat spreiding

Toch gaan we dat ‘probleem’ proberen op te lossen door de komende 2 suggesties voor een DEGIRO tech ETF.

DEGIRO tech ETF 3:

Houd je het graag dichter bij huis of wil je dus meer spreiding aanbrengen in je portfolio? Dan is de iShares Stoxx Europe 600 Technology misschien wel iets. Dit zijn namelijk de tech bedrijven die behoren tot de top 600 van Europa met als zwaargewicht ASML (meer dan 30%). Daarnaast kun je denken aan bedrijven als SAP, Infineon, Prosus en Amadeus IT Group. Het zijn 36 posities waarvan Nederland het beste is vertegenwoordigd met zo’n 42%. Helaas heeft deze Europese tegenhanger een lager rendement, in de afgelopen 10 jaar gemiddeld 12,9%. Nog steeds niet slecht maar dat doen die Amerikanen toch beter. 

DEGIRO Tech ETF

De kosten zijn wat hoger met 0,46% en het dividend wordt uitgekeerd. Deze tech ETF is bij DEGIRO te koop op de Xetra beurs en zit helaas niet in de kernselectie (waardoor je niet ontkomt aan transactiekosten).

DEGIRO tech ETF 4:

Deze tech ETF bij DEGIRO vind ik persoonlijk erg interessant en is redelijk bijzonder. Het is een ETF die zich volledig richt op Chinese e-commerce bedrijven. We hebben het dan over de KraneShares CSI China Internet UCITS ETF USD. Bij DEGIRO is deze tech ETF te krijgen via de Kernselectie dus dat scheelt transactiekosten. Dat is ook wel nodig want de jaarlijkse kosten zijn vrij hoog met 0,75% maar dan ben je wel goed gespreid belegd in China. Bedrijven die hierin zitten zijn bijvoorbeeld Tencent, Alibaba, Meituan, Pinduoduo, Baidu, Netease, Trip, Bilibili en JD. In totaal gaat het om 42 bedrijven. 

Het is nog een vrij nieuwe tech ETF dus er valt nog niet veel te zeggen over het behaalde rendement. Tot nu toe (van juni 2020 t/m 26 mei 2021) is het rendement 38%.

DEGIRO Tech ETF

DEGIRO tech ETF 5:

En als laatste de Lyxor Disruptive Technology. Bij deze tech ETF bij DEGIRO zitten de kleinere spelers die echt aan het pionieren zijn. Verwacht dus ook niet de grote bekende namen. Denk bijvoorbeeld aan Obi Pharma, Dicerna Pharmaceuticals, Anaptysbio en Alfen. Er zitten bedrijven in die bezig zijn met 3D printing, Internet of Things, Cloud, Fintech, Robotics, Clean Energy en Smart Grids. Best interessant dus en voor een jaarlijkse kostenpercentage van 0,15% behoorlijk goedkoop. 

Net als de vorige tech ETF bestaat deze ETF nog niet zo lang. In het afgelopen jaar (van mei 2020 t/m mei 2021) was het rendement 30%.

DEGIRO Tech ETF

Het is fijn om een artikel te lezen, maar soms wil je gewoon lui op de bank een video kunnen kijken. Dit is een interessante video die ik heb gevonden op YouTube: 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *