Deze gratis verzekering(en) pik je makkelijk op

Welke gratis verzekeringen kan je aanvragen?

Wie houdt er nou niet van gratis, ook bij een verzekering?! Verwacht natuurlijk niet een pot met goud aan het einde van de regenboog maar deze gratis verzekeringen pik je makkelijk even mee.

Niks is gratis, ook niet deze gratis verzekeringen. Hoe kan dat dan? Nou, vaak krijg je bij de aankoop van een product of dienst een gratis verzekering erbij. Dit extra voordeel kan jouw keuze bepalen want het biedt wel extra zekerheid. Vaak zitten er ook wel voorwaarden aan verbonden maar die nemen we ook kort door.

De gratis transportverzekering

Waar gewerkt wordt, vallen spaanders zeggen ze weleens. En zeker met het vervoeren van nieuwe meubels gaat er wel eens wat kapot. Wist je dat Ikea een gratis verzekering geeft tegen beschadigde of kapotte producten tussen de kassa en thuis? Dus als je een kast koopt bij Ikea en vervoert deze zelf dan draai je niet zelf op voor de kosten als het onderweg kapot gaat. Een ongelukje zit in kleine hoek dus het is dan goed om te weten dat je met deze gratis verzekering zonder zorgen je Ikea-spulletjes kunt vervoeren. De gratis verzekering is automatisch actief op het moment dat je de Ikea Family pas hebt gescand en je moet binnen 14 dagen met het beschadigde product naar de klantenservice. Zo’n Family pas is trouwens gratis aan te vragen en je kunt er ook gratis koffie of thee mee krijgen!

De gratis pechhulpverzekering

Arme stakkers, de mensen die met pech langs de weg staan. Dat wil je zelf echt niet maar het overkomt iedereen wel een keertje! Wat doe je dan? Bel je jouw partner, ouders of direct een sleepwagen? Sommigen sluiten hiervoor een abonnement af bij een wegenwacht service zoals de ANWB. Best fijn in de winter met een dode accu. 

Wist je dat je een gratis pechhulpverzekering krijgt als je tankt bij Total? Je bent dan gedekt voor 2 weken in heel Europa. Zeker een aanrader als je de auto pakt naar bijvoorbeeld Italië of Zuid-Frankrijk. In de maanden juli en augustus is het zelfs 4 weken. Je moet dan natuurlijk wel je tankbonnetje bewaren. De gratis pechhulpverzekering bestaat uit een sleuteldienst, wegslepen, het opsturen van vervangende onderdelen vanuit Nederland, repatriëring van het voertuig (het terughalen van het voertuig) naar Nederland én vervangend vervoer.

Om in aanmerking te komen moet je je registreren bij het gratis loyaliteitsprogramma (Total Club), online je kenteken voor de verzekering invoeren en daarna Total Excellium tanken bij een bemande tankstation. Dat is helaas niet de goedkoopste brandstof (soort premium brandstof) maar voordat je een lange tocht gaat maken met de auto kun je voor ongeveer €3,- meer per 40 liter toch een leuke gratis pechhulpverzekering binnenhalen. Je kunt de pechhulpverzekering ook als cadeau weggeven.

Vaak is het ook mogelijk om een gratis verzekering te krijgen bij de aankoop van een nieuwe auto. Of je krijgt een jaar lang gratis wegenwacht service op het moment dat je de auto naar de garage brengt voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dit kan bij veel merkdealers.

Geld verdienen terwijl je geld uitgeeft?

Bedrijven verdienen geld aan jou als ze je doorverwijzen en jij vervolgens een product koopt. Jij kan ook profiteren van de opbrengsten van doorverwijzen. Je krijgt dus geld als je iets koopt! Cashbacks zijn dat. Klinkt te mooi om waar te zijn? Lees dan dit artikel! Je kunt je ook direct aanmelden via de onderstaande knop.

De gratis aflever verzekering

Misschien heb je het al ooit meegemaakt. Je hebt iets besteld maar het komt kapot aan. Foutje bedankt! En erger… Het komt helemaal niet aan! Bij veel creditcardmaatschappijen is dit risico gedekt via een gratis aflevergarantie. Vaak wordt ook het voorval gedekt wanneer de winkelier niet kan leveren vanwege een faillissement. Je belt dan je creditcardmaatschappij op en vraagt om de transactie terug te draaien. Zo’n zogenoemde betwisting van een transactie moet je wel binnen een aantal weken of maanden melden, anders geldt de gratis aflever verzekering niet meer.

De gratis aankoopverzekering

En nu we het toch over een creditcard hebben. Vaak krijg je ook een verzekering tegen diefstal, schade en verlies tot wel 240 dagen na de aankoop. En dan maakt het niet uit of je betaald hebt in een webwinkel of fysiek in een winkel. Bij SNS zit dit overigens gewoon in het SNS compleet pakket maar is de termijn 30 dagen. Ook best handig!

De gratis autoverhuur verzekering

Iedereen die weleens een auto heeft gehuurd, weet dat je het eigen risico kan afkopen. In feite is dat ook een verzekering. Als je met jouw Visa Silver of Visa Gold van de ANWB betaalt, zit hier een gratis autoverhuur verzekering bij inbegrepen. Dat scheelt ook weer een paar tientjes want het afkopen van je eigen risico is vaak wel aan te raden. Vaak is zo’n ANWB creditcard het eerste jaar gratis, dus je zou er eenmalig van kunnen profiteren op vakantie.

De gratis sleutel verzekering

Sleutels kwijt? Balen! Hang er de barcode van de Albert Heijn Bonuskaart aan. Met een beetje geluk, brengt de vinder de sleutelbos naar een AH supermarkt. AH zorgt er vervolgens voor dat de sleutel terug wordt gebracht naar het adres waarop de Bonuskaart is geregistreerd. Ook een soort van verzekering toch?

Ken jij nog een leuke gratis verzekering?

Dit zijn alle opties voor een gratis verzekering die ik heb kunnen vinden. Ken jij er nog één? Laat het mij zeker weten in de reacties hieronder zodat we allemaal kunnen profiteren!

Misschien is dit wel hét moment om je verzekeringen door te nemen? Misschien kun je daar wel op besparen. Ik heb hier een artikel geschreven over besparen op je inboedel verzekering en ook eentje over besparen op alle verzekeringen (met meer algemene bespaartips). 

En wil je liever besparen op andere zaken zoals boodschappen? Check dan dit overzicht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *