Hoe kan je veel geld verdienen met YouTube?

Je kunt veel geld verdienen met YouTube: persoonlijk ken ik mensen die al meer dan €1.000.000 hebben verdiend met hun kanaal. In dit artikel bespreek ik hoe ook jij veel geld kunt verdienen met YouTube. Eerst bespreek ik de verschillende inkomstenbronnen en vervolgens bespreek ik de verschillende strategieën die je kunt toepassen.

Hoe kan je geld verdienen met YouTube?

 • Advertenties: je kunt het meeste geld verdienen op YouTube via advertenties.
 • Affiliate marketing: je kunt ook via je video’s producten en diensten van anderen promoten.
 • Gesponderde video: soms betalen andere partijen voor commercials op je kanaal.
 • YouTube lidmaatschappen: je kunt ook lidmaatschappen tot je kanaal verkopen.
 • Donaties: het is mogelijk om geld te verdienen via donaties.
 • YouTube merchandise: je kunt producten verkopen met bijvoorbeeld je logo.

2 manieren om geld te verdienen op YouTube

Strategie 1: zelf een kanaal opbouwen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een kanaal op te bouwen. Een bekend voorbeeld hiervan in Nederland is het kanaal van Enzo Knol die maar liefst 2,7 miljoen abonnees heeft. Gemiddeld genomen verdienen YouTubers ongeveer €1.000 tot €10.000 per miljoen weergeven. Ondertussen heeft Enzo Knol al miljarden views wat betekent dat hij minimaal een paar miljoen euro heeft verdiend.

Dit is niet verkeerd, maar hier staat ook wel veel opoffering tegenover. Hij upload iedere dag video’s over zijn leven en heeft daardoor weinig ‘privé momenten’. Het is bovendien lastig om zo beroemd te worden en dit is dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Je kunt natuurlijk ook een kanaal starten over een specifiek onderwerp. Denk hierbij aan zaken als ‘hotel reviews’ of ‘financiële tips’. Je kunt dan strijden om hoge posities binnen de zoekmachine van YouTube. Wanneer je bovendien filmpjes maakt over populaire onderwerpen, verdien je meer aan bijvoorbeeld advertenties.

Strategie 2: YouTube cashflow channels / automatization

Persoonlijk geloof ik echter meer in YouTube Cashflow channels of ook wel YouTube automatization. Zelf ben ik namelijk altijd op zoek naar manieren om op een schaalbare manier geld te verdienen. Wanneer je zelf het gezicht bent van je kanaal, dan ben je zelf altijd nodig om geld te verdienen. Zelf bouw ik echter liever aan virtueel real estate; je bouwt het op en verdient er vervolgens automatisch geld mee.

Het idee achter YouTube cashflow kanalen is dat je video’s maakt zonder dat je gezicht erin zit. Een voorbeeld van een onderwerp kan bijvoorbeeld ‘de rijkste 10 mensen op aarde’ zijn. Door je te richten op populaire onderwerpen waar veel mensen naar zoeken, kan je vervolgens automatisch geld verdienen met je video’s op YouTube.

Zelf gebruik ik Upwork om talent te zoeken, op deze website vind je namelijk script schrijvers, video makers, voice actors en thumbnail ontwerpers. Voor $40 kan je al een mooie video laten maken die potentieel duizenden euro’s oplevert.

Het is wel belangrijk om een goede niche te kiezen:

 • Hoge CPM: in bijvoorbeeld financiële markten ontvang je meer per weergave.
 • Concurrentie: kies een sub niche met beperkte concurrentie. Dit verhoogt je kans op succes.
 • Interesse: ik zou zelf altijd een kanaal starten over iets dat je zelf interesseert.

Het is erg lastig om in het begin de balans te vinden. Zelf heb ik dan ook een cursus gevolgd om meer te leren over Cashflow Channels. Ook interesse? Klik dan op de onderstaande knop om meer te leren:

De manieren waarop je geld verdient met YouTube

Manier 1: advertenties via AdSense

Wanneer je voldoet aan de volgende eisen kan je worden toegelaten worden tot het partnerprogramma van AdSense:

 • Je hebt 1000 abonnees met een geldige kijktijd van 4000 uur in de afgelopen 12 maanden
 • Je hebt 1000 abonnees en in de afgelopen 90 dagen 10 miljoen short-weergaves

Binnen het partnerprogramma van AdSense kan je advertenties weergeven tijdens je video. Je ontvangt vervolgens 65% van de inkomsten uitbetaald.

Hierbij is de CPM bepalend; dit zijn de inkomsten die je ontvangt per 1000 views. Hoeveel je uiteindelijk ontvangt hangt dan ook af van de aantrekkelijkheid van je kanaal voor adverteerders. Adverteerders bieden namelijk minder voor een kaneel over breien dan voor een kanaal over beleggen.

Manier 2: affiliate marketing via YouTube

Je kunt ook veel geld verdienen met het promoten van relevante producten en diensten naast een YouTube video. Bij affiliate marketing ontvang je namelijk een commissie voor aankopen van bezoekers.

Het is dan slim om het product of de dienst direct in de video te benoemen en om te vertellen dat er een link in de beschrijving staat. Op die manier kan je direct bezoekers doorverwijzen en verhoog je de commissie.

Het is natuurlijk belangrijk om relevante affiliate deals te zoeken; op die manier verhoog je de conversie en de inkomsten.

Manier 3: gesponsorde inhoud

Waneer je YouTube kanaal een groot bereik heeft opgebouwd, kan je ook geld verdienen door het verkopen van gesponsorde inhoud. Sommige partijen willen bijvoorbeeld geld betalen voor het vermelden van een bepaald merk of product tijdens de video.

Wanneer je bijvoorbeeld een kanaal hebt dat specifiek lampen test, dan wil een producent van een nieuwe lamp bijvoorbeeld best betalen om hun product te laten testen. Het is wel nadelig dat gesponsorde inhoud slechts een eenmalige inkomstenbron is. Toch kan het voordelig zijn, aangezien je het geld weer kunt gebruiken om nieuwe video’s te produceren.

Manier 4: YouTube lidmaatschappen

Wanneer je voldoende abonnees hebt, kan je ook betaalde lidmaatschappen verkopen op je YouTube kanaal. Je kunt hier een paar euro per maand voor vragen en je kunt hiervoor dan speciale functies bieden zoals een live chat, exclusieve video’s of een speciale badge.

YouTube neemt 30% van de inkomsten en je mag 70% zelf houden. YouTube lidmaatschappen zijn vooral interessant voor actieve community ’s en bijvoorbeeld minder voor cashflow channels.

Manier 5: donaties

Je kunt ook geld verdienen met YouTube via donaties, dit werkt vooral goed via Livestreams. Je kunt namelijk een ‘fooienpot’ aanmaken wanneer je een livestream opent. Dit kan bijvoorbeeld via deze website en werkt vooral goed wanneer je veel waarde toevoegt en veel trouwe fans hebt.

Manier 6: merchandise verkopen

Ook deze manier van geld verdienen met YouTube werkt vooral goed wanneer je echt een trouwe groep fans hebt. Je kunt bijvoorbeeld petjes of t-shirts bedrukken met je logo en mensen kunnen je op die manier sponsoren. Wanneer je geen bekende rapper bent, is het echter maar de vraag of deze manier van geld verdienen voor je gaat werken.

Hoeveel geld kan je verdienen met YouTube?

De sky is de limit! Wanneer het je lukt om een virale video op YouTube te krijgen, kan je met één video al tienduizenden euro’s verdienen. Veel geld verdienen met YouTube is natuurlijk niet makkelijk; net zoals bij alles in het leven zal je er hard voor moeten werken.

Persoonlijk geloof ik dat je ook veel lijntjes moet uitgooien. Hier geldt het 80/20 principe: 80% van de resultaten ontstaan door 20% van het werk. Wanneer je veel video’s en kanalen produceert, ontdek je welke bron het beste werkt. Je kunt dus zeker veel geld verdienen met YouTube, maar dit kost zeker tijd. Door een cursus te volgen kan je dit proces wel versnellen en voorkom je veelgemaakte fouten.

Hoeveel abonnees heb je nodig om geld te verdienen via YouTube?

Staar je niet blind op het aantal abonnees wanneer je veel geld wilt verdienen met YouTube. Uiteindelijk is het onderwerp namelijk erg bepalend voor je resultaten. Een kanaal met 10.000 dagelijkse views gericht op ondernemerschap kan meer verdienen dan een kanaal met 100.000 dagelijkse views gericht op tuinieren.

Je kunt uiteindelijk eenvoudig zelf berekenen hoeveel abonnees je nodig hebt om genoeg geld te verdienen op YouTube. Bepaal de CPM van het onderwerp waarover je video’s maakt en deel dit door het bedrag dat je maandelijks wilt verdienen. Op die manier weet je direct hoeveel duizenden views je nodig hebt om je inkomen met YouTube te verdienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *