Goedkoopste supermarkt + geld besparen op boodschappen

Goedkoopste supermarkt + geld besparen op boodschappen

Tegenwoordig wordt alles steeds duurder. Dit komt door de inflatie. Het is daarom goed om te kijken wat de goedkoopste supermarkt. Daarnaast wil je ook geld besparen op boodschappen. In deze blog helpen we je hier mee.

Wat is de goedkoopste supermarkt?

Er is niet maar één supermarkt het goedkoopst. Dit kan per maand, maar ook per aanbieding verschillen. Als je geld wilt besparen op boodschappen, is het belangrijk om de prijzen te vergelijken van verschillende supermarkten.

Dit kun je doen via Checkjebon.nl. Je kunt je bon inscannen of de boodschappen op deze website opzoeken. De website gaat automatisch aan de slag om alle supermarkten met elkaar te vergelijken. Zo komt hier altijd de goedkoopste supermarkt naar voren.

checkjebon

Op checkjebon.nl kan je direct de supermarkt bon inscannen en de prijzen vergelijken.

Je kunt er ook voor kiezen om jezelf te vergelijken via Nibud.nl. Met Nibud kun je jouw uitgaven vergelijken met andere huishoudens. Dit kan voor je boodschappen, maar ook voor je woning of auto. Zo kun je dit van verschillende groottes huishoudens zien.

Geld Besparen op boodschappen

Geld besparen op boodschappen wordt ons niet makkelijk gemaakt. Alles wordt duurder en soms zijn de prijzen onduidelijk. Daarom hebben we de beste opties om geld te besparen voor je op een rijtje gezet.

Lijstje maken

Maak altijd een lijstje als je naar de supermarkt gaat. Zorg ervoor dat je ook alleen koopt wat er op het lijstje staan. Om geld besparen op boodschappen makkelijker te maken, koop je alleen maar wat je nodig hebt. Zo voorkom je onnodige uitgaven.

Contant betalen

Door contant te betalen ga je bewuster om met geld. Je houdt het geld bewust vast en je moet het bewust uitgeven. Als je geld wilt besparen kan dit de manier zijn om je vast te houden aan een budget.

Zelf koken

Door zelf te koken, voorkom je dat je veel geld uit geeft aan bijvoorbeeld magnetronmaaltijden. Meestal is het een stuk goedkoper om deze maaltijden zelf te maken. Helemaal als je met meerdere personen bent.

Minder vlees eten

Vlees is erg duur. Door minder vlees te eten, kun je een hele hoop geld besparen op boodschappen. Zo kun je één à twee keer in de week minder vlees eten. Dit scheelt al aardig wat.

Flexibel met houdbaarheid

Er zijn verschillende mensen die direct een product weggooien als de boodschappen over datum zijn. Voor sommige producten is dit niet nodig. Je kunt dan wat flexibeler zijn met de houdbaarheidsdatum. Hierbij kun je denken aan chocolade of rijst.

Er zijn specifieke winkels die producten die net iets over de datum zijn verkopen. Als je hier kijkt voordat je naar de supermarkt gaat, kun je flink wat geld besparen op de boodschappen. In verhouding met de supermarkt kan dit soms meer dan de helft van de prijs schelen.

Geen A-merken

Door geen A-merken te kopen, kun je heel wat geld besparen. Gemiddeld zijn A-merken 10% duurder dan B merken. Door B merken te kopen, bespaar je dus gemiddeld 10% per keer dat je naar de supermarkt toe gaat.

Bekijk wat je al in huis hebt

Veel mensen kopen standaard alles nieuw. Om geld te besparen is het aan te raden om te kijken wat je al in huis hebt. Zo hebben de meeste mensen wel wat pasta in huis of groenten in pot. Maak deze eerst op voordat je nieuwe boodschappen koopt.

Het is erg makkelijk om een maaltijd in elkaar te flansen met de spullen die je al in huis hebt. Hier zijn speciale tools voor om gerechten te zoeken. Deze receptenzoeker kan daar goed bij helpen.

Grote verpakkingen

Grote verpakkingen worden ook wel voordeelverpakkingen genoemd. Dit is niet voor niets zo. Meestal betaal je net wat minder als je grotere verpakkingen koopt. Zo heb je en voorraad en betaal je minder.

Seizoensproducten

Seizoensproducten zijn producten die in die periode worden verkocht, omdat ze dan ook worden geoogst. Hierdoor kunnen ze voor een wat lagere prijs verkocht worden. Hier bespaar je dan weer op.

Invriezen & hergebruiken

Door boodschappen in te vriezen en te hergebruiken bespaar je een hele hoop geld. Zo kun je bijvoorbeeld broden in de aanbieding kopen en de extra broden invriezen.

Het hergebruiken van producten is ook erg makkelijk als je grote verpakkingen koopt. Een grote verpakking kun je meerdere keren gebruiken, waardoor je minder vaak naar de winkel hoeft.

Ook kun je dingen zoals groenteschillen en dergelijke hergebruiken. Door dit in een pan met water te zetten en dit voor een uurtje of langer te koken, krijg je een heerlijke groentebouillon die in verschillende recepten te gebruiken is.

Met volle maag naar supermarkt

Het advies is om nooit met een lege maag naar de supermarkt te gaan. Je wordt dan veel makkelijker verleid om onnodige boodschappen te kopen. Door een volle maag te hebben, heb je minder snel de neiging om extra snacks te kopen om daarna op te eten.

Punten/airmiles sparen

Geld besparen op boodschappen kun je doen met punten of airmiles. Uiteindelijk spaar je deze op en kun je gratis uitjes krijgen. Daarnaast kun je spaarzegels inwisselen om een keer gratis boodschappen te kunnen doen.

Slim omgaan met aanbiedingen

Door slim om te gaan met aanbiedingen kun je veel geld besparen op boodschappen. Dit kan tientallen euro’s schelen. Daarom is het zeker goed om de aanbiedingen in de gaten te houden.

Groot inkopen

Door groot in te kopen, hou je uiteindelijk geld over. De aanbiedingen zijn vaak snel voorbij. Wanneer je in één keer groot inkoopt, heb je de komende tijd genoeg van dit product. Zo hoef je de normale prijs niet voor dit product te betalen. Dat scheelt een hele hoop geld.
Vooral met houdbare producten is het handig om groot in te kopen. Als er een aanbieding van 1+1 is, zit je niet vast aan twee producten.

Online kopen

Veel supermarkten hebben online andere aanbiedingen dan in de winkel zelf. Door online boodschappen te doen, zorg je ervoor dat je extra kunt besparen. Online kun je de supermarkten en de prijzen makkelijker met elkaar vergelijken dan in een fysieke winkel.

Meer besparen op boodschappen met apps

Je kunt er ook voor kiezen om meer te besparen op boodschappen door middel van apps. Zo spaar je bijvoorbeeld punten om je geld weer terug te krijgen.

Woolsock

Woolsock is een eenvoudig cashback app. Woolsock werkt samen met een hele hoop bedrijven. Hierdoor kun je verschillende cashbacks krijgen door boodschappen te doen via deze app. Je kunt automatisch cahsbacks krijgen, maar dit kun je ook handmatig regelen. Klik op de onderstaande knop om direct een gratis account te openen met Woolsock en bespaar direct geld op je boodschappen:

Wooslock aanmelden 

woolsock-besparen-boodschappen

Plutus (cashback)

Plutus is een andere manier om cashback te krijgen. Deze cashback werkt met een crypto creditcard. Door te betalen met deze creditcard, kun je cashback krijgen in crypto. Zelfs bij de eerste aanvraag van de creditcard, ontvang je al gratis €10 cashback:

Plutus aanmelden 

Receptenapp Slim Koken

In de Receptenapp Slim Koken kun je allerlei recepten vinden. Dit zijn recepten die gebaseerd zijn op de schijf van vijf, maar je kunt er ook geld mee besparen. De recepten zijn bedoeld voor iedereen. Zo leer je op een slimme manier koken.

Voordeelmuis

Op Voordeelmuis kun je alle mogelijke aanbiedingen vinden. Alle folders van die week staan op Voordeelmuis. Zo kun je alle aanbiedingen in de gaten houden, zodat je nooit te veel betaalt voor je boodschappen.

Conclusie: wat is de goedkoopste supermarkt?

De goedkoopste supermarkt is er eigenlijk niet. Door slim inkopen te doen en rekening te houden met aanbiedingen kun je wel veel besparen. Geld besparen op boodschappen doe je dus niet bij maar één supermarkt.

Je kunt er beter voor kiezen om naar verschillende aanbiedingen te kijken. Dit doe je dan weer bij allerlei supermarkten. De apps en websites kunnen je helpen om de aanbiedingen en beste opties zo snel mogelijk te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *