Nepgeld beleggen: hoe kan je met paper money beleggen?

Het is mogelijk om met nepgeld te beleggen. Als je net begint met beleggen, kan dit een goede manier zijn om te oefenen. In dit artikel gaan we kijken hoe je met nepgeld, ook wel paper money, kunt beleggen.

Hoe kun je met nepgeld beleggen?

Met nepgeld beleggen wordt ook wel paper trading genoemd. Dit is een manier van gesimuleerd handelen in effecten. Kortom, je kunt kopen en verkopen met koersbewegingen, zoals in de realiteit. Hierdoor kun je oefenen met beleggen voordat je met echt geld begint.

Veel brokers en exchanges bieden de mogelijkheid om eerst met paper money te beleggen, zodat je om leert gaan met risico’s.

Stap 1: open een account bij een broker & investeer met paper money

Als je met nepgeld wilt beleggen, moet je eerst een account openen bij een broker. Dit kan bij één van de volgende brokers:

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoGratis demo + tot 8,76% rente + beleggen zonder kosten in 1 maandAanmelden
€0 aan kosten voor aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.Aanmelden
DEGIRO brokerBeleg gratis onder voorwaarden in ETF's uit de kernselectie.Aanmelden

Vervolgens kun je binnen je account instellen dat je eerst met paper money wilt beleggen. Het verschilt per broker hoe dit gedaan wordt.

Stap 2: begin met beleggen

Hierna kun je beginnen met beleggen. Het prettige aan beleggen met nepgeld is dat je een complete simulatie hebt. De koersveranderingen die je ondervindt tijdens het beleggen met nepgeld, gebeuren in het echt ook.

Als je verstandig wilt beleggen met nepgeld, kijk je het beste eerst naar een bepaalde sector of een bepaald effect. Hierdoor kun je eenvoudig beginnen en langzaam maar zeker de markt verkennen.

Hoe ga je verstandig om met nepgeld beleggen?

Met nepgeld beleggen is voor de meeste beginnende beleggers erg verstandig om te doen. Wel is het belangrijk om hier verstandig mee om te gaan. Er zijn een aantal punten waar je het beste op kunt focussen met beleggen met nepgeld.

Als eerste is het belangrijk om rekening te houden met de emoties die vrijkomen tijdens het beleggen met echt geld. Je kunt na een kleine daling in een koers je vermogen al voor je ogen voorbij zien flitsen, terwijl dit in de praktijk een mooie stijging kan betekenen.

Verder is het handig om een plan te maken voordat je gaat beleggen. Als je belegt met echt geld, beleg je ook volgens een beleggingsstrategie. Om een strategie goed te ontdekken, kun je het beste realistisch met het nepgeld omgaan.

Beleggen met nepgeld is een makkelijke manier om te kijken of een broker bij je past. Iedere broker heeft eigen software en een manier van werken. Door met nepgeld te beleggen, kun je uittesten of dit past bij jouw manier van beleggen.

Van nepgeld naar echt geld

Als je van nepgeld naar echt geld wilt gaan, kan dit best een overstap zijn. Het is ieder moment mogelijk om je account om te zetten naar echt geld. Met een echt account kun je je eigen geld beleggen in effecten, zoals aandelen.

Het klinkt als een makkelijke overstap naar echt geld, maar dit is lastiger dan je denkt. Een daling in de koers met echt geld doet natuurlijk veel meer pijn dan een daling met nepgeld. Je verliest je eigen geld namelijk niet.

Onderschat daarom de gevoelens die vrijkomen bij het beleggen niet. Door emotioneel te worden en dit door te laten stralen naar je beleggingen kun je nog veel meer geld verliezen.

De beste manier om van nepgeld naar echt geld te gaan, is daarom om langzaam te beginnen. Begin met een laag bedrag, zoals 50 euro of 100 euro. Het is niet verstandig om met meer dan 1000 euro te beginnen.

Als je een beetje comfortabel bent met beleggen met echt geld, kun je verder opbouwen. Zo kun je wat extra geld beleggen en uiteindelijk zelfs maandelijks een bepaald bedrag beleggen.

Conclusie: kan je echt met nepgeld beleggen?

Het is zeker mogelijk om met nepgeld te beleggen. Voor veel mensen kan dit een goed begin zijn om te beleggen. Veel brokers bieden de mogelijkheid om eerst met nepgeld te beleggen, waardoor je om leert gaan met de software en strategieën uit kunt proberen.

Als je comfortabel bent geworden met het beleggen met nepgeld kun je het proberen met echt geld. Begin hier langzaam mee en neem niet te veel risico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *