Revolut Bitcoins kopen (2024): hoe doe je dat?

Bij Revolut kun je snel en eenvoudig Bitcoins kopen. Hier lees je hoe je met Revolut verschillende soorten crypto, waaronder de Bitcoin kunt kopen. Ook laten we weten hoe je goedkoper Bitcoins kunt kopen.

Hoe kun je Bitcoins kopen met Revolut?

Revolut is een hele moderne bank waarbij je al je bankzaken regelt binnen een app. Naar bankdiensten bieden ze ook verzekeringen en kun je aandelen kopen via Revolut. Het prettige aan Revolut is dat je er ook vreemde valuta aan kunt houden zonder hier torenhoge transactiekosten voor te betalen.

Sinds kort is het ook mogelijk om crypto, waaronder de Bitcoin, te kopen bij Revolut. Dit bieden ze aan vanaf € 1, waardoor je met lage bedragen al kunt investeren in crypto.

Binnen de app zie je recent nieuws en kun je periodiek automatisch crypto laten kopen. Op die manier kun je zonder er zelf veel moeite in te steken gebruik maken van dollar cost averaging. Kortom, je haalt een gemiddeld rendement over een langere periode.

Er zijn twee mogelijkheden om crypto te kopen met Revolut. Hieronder bespreken we ze:

Optie A (duur): binnen de applicatie

Bitcoins kopen binnen de app van Revolut is erg simpel. In de app klik je op de kopen knop onder de crypto die je wilt kopen. Hier kun je een bedrag in euro’s invullen, maar ook in BTC.

Als je hierna op de knop Koop BTC met EUR klikt, worden de Bitcoins direct aan je account toegevoegd. Hierdoor kun je je bankrekening en de crypto op één locatie bijhouden.

Hier zit echter wel een groot nadeel aan. Wil je crypto kopen via Revolut, dan betaal je GBP 0,99 (€ 1,16) of 1,99% van de handelswaarde (welk bedrag het grootst is). Als je crypto wilt handelen, zijn de kosten dus vrij hoog binnen de app. Daarnaast is Revolut niet de beste bank om crypto mee te kopen.

bitcoin-kopen-revolut

 

Optie B: met een exchange:

Gelukkig is er nog een tweede optie. Je kunt ook Bitcoin kopen via een exchange. Zelf vind ik het fijn om hier Bitvavo voor te gebruiken. Bitcoins kopen via Bitvavo met Revolut gaat erg makkelijk:

  • Stap 1: open een account bij Bitvavo & ontvang €10 gratis
  • Stap 2: stort geld vanaf Revolut
  • Stap 3: Bitcoin selecteren & kopen

Bij Bitvavo kun je gratis een rekening openen. Als je een rekening geopend hebt en geld hebt gestort, kun je tegen het lage tarief van 0,25% Bitcoins kopen en verkopen. Hier betaal je dus bijna acht keer zo weinig kosten.

Daarnaast betaal je bij Bitvavo over de eerste € 10.000 aan Bitcoin geen commissie. Hierdoor bespaar je in het begin enorm veel geld.

bitcoins-kopen-revolut-bitvavo

Veilig Bitcoin kopen met Revolut

Met Revolut kun je veilig Bitcoin kopen. Je account van Revolut is relatief veilig. De bank neemt zelf veiligheidsacties en zorgt ervoor dat je geld veilig wordt gesteld. Ze hebben een bankvergunning en worden gecontroleerd door Britse en Amerikaanse toezichthouders.

Het is ook mogelijk om een externe wallet te gebruiken voor je crypto. Als je niet zeker van je zaak bent bij Revolut, kan een externe wallet prettiger zijn. Zorg er dan wel voor dat je een goed beveiligde wallet kiest.

Ook Bitcoin kopen met Revolut door gebruik te maken van een crypto exchange als Bitvavo is veilig. Wanneer je je account voldoende beveiligd garandeert Bitvavo je crypto tegoeden tot een bedrag van €100.000 bij een hack.

Hoe denkt Revolut over crypto?

Revolut vindt crypto een belangrijk onderdeel van een banksysteem. Ze hebben aangegeven dat ze crypto voor iedereen toegankelijk willen maken. Na het opzetten van de bank hadden ze direct al naar buiten gebracht dat het inbrengen van een crypto feature één van de prioriteiten was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *