Wat is travel hacking? Veel geld besparen op reizen!

Iedereen wil natuurlijk veel geld besparen op reizen. Je kunt op die manier veel meer waarde uit je geld halen. Travel hacking is dan ook een populaire manier om goedkoop te kunnen reizen. In sommige gevallen kun je zelfs gratis reizen.

Ook voor jou is het mogelijk om travel hacking te gebruiken. Travel hacking is door het internet namelijk steeds toegankelijker voor de ‘normale’ mens. Dit is een manier om zo goedkoop mogelijk te kunnen reizen, maar wel binnen de regels te blijven.

Vergelijken loont

Wanneer je iets goedkoopst zoekt, dan zijn dit toch zeker de drie aanraders waar je naar kunt kijken: Google Flights, Skyscanner en Google hotels.

Google Flights

Via Google Flights kun je de goedkoopste route vinden om te vliegen. Door de volgende dingen in te vullen, kun je een eenvoudige en goedkope route plannen:

 • Vanuit waar vertrek je?
 • Waar wil je heen?
 • De datum van je vertrek en terugvlucht
 • Een enkele reis, retour om meerdere bestemmingen vlucht
 • Het aantal personen
 • Met welke reisklasse je vliegt (first class, business class, preminum economy of economy)

Je kunt ook nog filteren op de eisen die je hebt voor je vlucht. Hierbij kun je denken aan extra tussenstoppen toevoegen of de prijsklasse die er zijn.

Skyscanner

Skyscanner is een zoekmachine die je grootste vriend is wanneer je bezig bent met travel hacking. Het is een zoekmachine die alle vliegmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven en reiswebsites voor je kan vergelijken binnen één klik.

Het voordeel van Skyscanner is het feit dat je ook een verkenfunctie hebt. Deze functie kun je als volgt gebruiken:

 1. Kies bij ‘ik wil naar’ voor ‘alle bestemmingen verkennen’
 2. De zoekmachine gaat alle bestemmingen voor je verkennen
 3. Alle bestemmingen en vluchtdeals komen naar voren

Zo zorg je ervoor dat je snel kunt kijken welke landen een goedkope vlucht hebben, zonder dat je hiernaar hoeft te zoeken.

Skyscanner verkennen

Google Hotels

Met Google Hotels kan je direct alle hotels met elkaar vergelijken en ontdekken wat de goedkoopste optie is. Dit doe je door de volgende gegevens in te vullen:

 • De aankomst- en vertrekdatum
 • Het aantal personen
 • De locatie van het hotel

Dit zijn de standaard dingen die je in kunt vullen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook invullen hoeveel sterren een hotel moet hebben en of er bijvoorbeeld gratis parkeren bij in zit. Dan gaat Google direct voor je aan de slag, waardoor je alle goedkope hotels ervoor krijgt.

Google hotels travel hacking

Cashback

Voor travel hacking kun je ook cashback gebruiken. Je kunt dan een aankoopbedrag terug krijgen of een deel van het aankoopbedrag. Wanneer je op reis bent, zijn Woolsock of Plutus ideaal om te gebruiken.

Woolsock

Woolsock is een cashback app. Je kunt je eigen bankrekening koppelen aan de app, waardoor je zowel handmatig als automatisch cashback kunt ontvangen. Woolsock werkt samen met verschillende bedrijven. Hierdoor kun je geld besparen op verschillende aankopen. Klik hier om direct een gratis account te openenen & bespaar direct!

Plutus

Plutus is een andere vorm van cashback. Deze vorm werkt door middel van crypto creditcard cashback. Je kunt door gewoon te betalen met deze creditcard crypto terug krijgen. Je krijgt bij het aanvragen van de creditcard bijvoorbeeld al direct cashback. Klik hier om direct een crypto creditcard aan te vragen!

Goedkope hotels vinden

Er zijn dus verschillende manieren waarop je goedkope hotels kunt vinden. Travel hacking maakt het mogelijk om dit te doen met Google Hotels, maar het is ook altijd goed om zelf naar aanbiedingen te speuren. Zo komen er soms aanbiedingen voorbij in je eigen mail of op tv.

Goedkope vluchten vinden

Tijdens het reizen wil je natuurlijk wel een goedkope vlucht kunnen vinden. Natuurlijk kun je hier Google Flights voor gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een Error fare of Open Jaw Tickets te gebruiken.

Error fare

Een Error fare is een fout van de vliegtuigmaatschappij. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat een medewerker een verkeerd bedrag in typt. Sommige deals staan dan zelfs op €0,- terwijl je hier normaal natuurlijk heel wat voor betaalt.

Open Jaw Tickets

Open Jaw Tickets zijn vliegtuigtickets die je vanaf een bepaald vliegveld naar een ander vliegveld brengen, maar je vliegt niet naar hetzelfde vliegveld retour. Hierdoor kun je eenvoudig veel goedkoper uit zijn voor een ticket dan normaal.

Airmiles sparen

Airmiles sparen is ook een manier om geld te besparen. Voor Travel hacking kan dit ideaal zijn, omdat er heel wat verschillende vliegtuigmaatschappijen mee doen. Op die manier kun je met deze Airmiles voor een veel goedkopere prijs een vlucht boeken. Zo kun je veel punten besparen.

Geld verdienen tijdens reizen

Geld verdienen tijdens het reizen is natuurlijk helemaal ideaal. Het beste is dan om een side hustle te nemen die voor een passief inkomen zorgt. Je behoort dan eigenlijk tot de FIRE beweging. Dit gaat vooral om besparen, inkomsten verhogen en investeren. Door hier voldoende mee bezig te zijn is het zeker mogelijk om geld te verdienen tijdens het reizen.

Conclusie: is travel hacking de moeite waard?

Travel hacking is zeker de moeite waard. Het kan je aan het einde van de rit heel wat geld schelen. Daarnaast leer je op die manier ook bewust om te gaan met geld. In de tijd waarin we nu leven is alles te duur, dus dan kun je maar beter geld besparen. De volgende redenen zorgen ervoor dat travel hacking het waard is:

 • Je kunt er een hoop geld mee besparen
 • Op die manier leer je bewust omgaan met geld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *