Woolsocks review. Mijn ervaring met de cashback app

Woolsocks review (2024). Mijn ervaring met de cashback app

Een paar maanden geleden kwam ik de app Woolsocks tegen. Het is een cashback app waarmee je ook jouw geld kan managen. Bovendien ontvang je als gebruiker direct gratis cashback over betalingen, waardoor je gratis geld sppart. In deze review geef ik mijn ervaringen over Woolsocks, hoe de app werkt en of deze betrouwbaar is.

Tip: Woolsocks heeft een speciale actie. Via deze link krijg je bij aanmelding en koppelen van een bankrekening direct €5,- cashback!

Woolsocks is een cashback app waarmee je ook jouw geld kan managen. Zowel de cashback als het managen van jouw geld is opgesplitst in twee delen. Bij cashback heb je de optie ‘automatische cashback’ en handmatige cashback. Door het koppelen van je bankrekening, activeer je de automatische cashback bij veel winkels. Je krijgt dan automatisch geld terug op aankopen die je in de winkel of in een webshop doet met de gekoppelde bankrekening. De app heb je daarvoor niet nodig.

Zelf ben ik een fan van deze automatische cashback: zo ontvang ik over elke aanschaf bij Bol.com direct een cashback van 1%!

Daarnaast zijn er de handmatige cashbacks. Hiervoor moet je eerst naar de app en daar doorklikken op de webshop waar je iets wil kopen. Zo’n cashback kan flink oplopen tot wel €100,- voor verzekeringen, energiecontracten en telecomdiensten. Dit heb ik eerder besproken in dit cashback artikel. Handmatige cashbacks vereisen dus wel een extra handeling, maar de vergoeding die je krijgt is vaak veel groter en dus zeker de moeite waard. Je kunt dan gemakkelijk besparen op je aankopen.

Het tweede onderdeel bestaat uit het managen van het geld op jouw bankrekening(en). Inzicht krijgen in je financiën is daardoor erg makkelijk! De app scant automatisch je afschrijvingen en geeft enerzijds inzichten (meestal in grafieken) in je inkomsten en uitgaven en laat zien waar je allemaal abonnementen hebt lopen. 

Alle inkomsten en uitgaven worden gecategoriseerd zodat je precies weet hoeveel je besteed aan boodschappen, kleding, enzovoort. Beide opties zijn interessant maar een overzicht van abonnementen is is toch wel speciaal. Je krijgt namelijk niet alleen een overzicht, maar je kunt ook met één klik het abonnement opzeggen. En Woolsocks garandeert de opzegging. Op die manier vind je direct overbodige abonnementen en kan je fors geld besparen.

Woolsocks inzichten inkomsten
Woolsocks inzichten inkomsten
Woolsocks inzichten uitgaven
Woolsocks inzichten uitgaven

Wat is cashback? Cashback bij Woolsock

Met een cashback ontvang je geld terug over je aankoop. Soms gebruiken bedrijven dit zelf om producten te promoten (meestal elektronica), maar de cashbacks die hier wordt bedoeld werken iets anders. 

Bij affiliate marketing krijgt de website een vergoeding voor het doorsturen van de klant zodra die klant een aankoop doet. Soms zijn deze websites erg informatief (zoals deze website) en hebben je geholpen bij een aankoopbeslissing. Een cashbackwebsite stuurt je gewoon door, puur voor het doorsturen. Daar staat tegenover dat je een deel van de affiliate marketing vergoeding krijgt in de vorm van een cashback vergoeding. Website blij en jij blij, want jullie hebben allebei geld verdiend.

Ook Woolsocks stuurt je door en geeft in ruil daarvoor een cashback aan jou als je een aankoop doet.

Wat maakt Woolsocks cashback nou zo speciaal?

Bij veel websites moet je dus doorklikken vanuit de app om een cashback te ontvangen. Naast deze optie biedt Woolsocks dus ook de mogelijkheid om automatische cashbacks te krijgen door je bankrekening te koppelen. De app ziet een aankoop verschijnen en geeft daarop (mits het valt onder de winkels die cashback bieden) een kleine vergoeding. Volledig automatisch dus! Zo kun je automatisch cashback krijgen veel supermarkten zoals Jumbo, Lidl, AH en Hoogvliet. Dat zijn uitgaven die iedereen wekelijks doet er valt zeker geld te besparen op boodschappen via Woolsocks.

Je kunt het opgespaarde bedrag aan jezelf uitkeren, maar ook direct vanuit de app schenken aan goede doelen. Je kunt dus zelf bepalen waar je geld naartoe gaat!

Woolsocks automatische rewards cashback
Woolsocks automatische rewards cashback
Woolsocks abonnementen opzeggen
Woolsocks abonnementen opzeggen

Hoe werkt Woolsocks cashback dan?

Dat je via een cashback app geld terug krijgt op aankopen is niet zo bijzonder en bestaat al jaren. Automatisch besparen op je aankopen is echter wel nieuw. Hoe werkt dat precies? 

Sinds februari 2022 is er een nieuwe PSD2 regeling gekomen. De Payment Service Directive 2 biedt banken en financiële partijen de optie om bankrekeningen te koppelen om klanten meer inzicht te geven. Deze koppeling kan ook gebruikt worden door externe apps als ze voldoen aan alle strenge eisen. 

Woolsocks lift mee op de PSD2 licentie van het Tsjechische BudgetBakers. Het koppelen aan de app is erg makkelijk en vanwege veiligheidsoverwegingen moet je die soms vernieuwen. Als je automatische cashbacks gebruikt, scant de app jouw gekoppelde bankrekening(en). Zodra de app een afschrift aantreft van een winkel die meedoet aan de automatische cashback, krijg je automatisch geld via de app. 

Deze besparingen zijn meestal een paar procent op je aankoop maar zijn mooi meegenomen. Zo’n PSD2 licentie is volgens de Europese richtlijnen en voldoet aan alle Europese privacy wetgeving. Woolsocks geeft aan dat ze de data niet doorverkopen.

Is Woolsocks veilig?

Woolsocks is een veilig platform voor het overdragen en delen van gegevens. Om ervoor te zorgen dat gegevens veilig zijn, gebruikt Woolsocks dezelfde beveiligings- en versleutelingstechnologie als online banken. Alle gebruikersgegevens worden gecodeerd opgeslagen en zijn alleen toegankelijk met toestemming van de eigenaar. 

Gebruikers kunnen hun informatie te allen tijde wijzigen of verwijderen, waardoor ze volledige controle over hun gegevens hebben. Woolsocks is toegewijd aan het bieden van een veilige en beveiligde omgeving voor zijn gebruikers, waardoor het een van de betrouwbaarste platforms is die vandaag beschikbaar zijn. De PSD2 koppeling is 3 maanden geldig en moet je dus zelf weer koppelen. Het voorkomt dat je ongewild de app vergeet, terwijl de koppeling blijft bestaan.

Het is goed om te weten dat jouw bankgegevens niet door worden verkocht. Dat is namelijk verboden.

Een ander positief punt voor de betrouwbaarheid van Woolsocks binnen deze review, is dat ze zijn opgericht door twee van de oprichters van DEGIRO. DEGIRO is één van de bekendste beleggingsplatforms van Nederland waardoor er direct veel ervaring aanwezig is binnen de applicatie.

De voordelen van de Woolsocks cashback app

Ik heb de Woolsocks app nu een paar maanden gebruikt en dit zijn in mijn ogen de voordelen:

 • Automatisch geld (be)sparen via cashbacks
 • Leuke cashback deals spotten op producten die je toch al wilde kopen
 • Mooie inzichten in je inkomsten en uitgaven
 • Overzicht met lopende abonnementen en gemakkelijk opzeggen
 • Geld uitkeren aan jezelf of aan goede doelen
 • Dezelfde beveiliging als bij banken.
 • 0,1% extra rente over je bankrekening.
 • Ontvang direct gratus €5 bij registratie.

Daarnaast krijg je na het koppelen van de eerste bankrekening direct €5,- cashback!

Woolsocks doneren goede doelen
Woolsocks doneren goede doelen

De nadelen van de Woolsocks cashback app

Er zijn natuurlijk ook wat nadelen. Je gaat niet snel rijk worden met cashbacks en het kan aanzetten tot kopen van dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Aan de andere kant, worden jouw uitgaven weergegeven in inzichtelijke grafieken, dus je wordt direct met jouw neus op de feiten gedrukt.

Daarnaast kan privacy een probleem voor je zijn. Alhoewel de eisen om een PSD2 licentie te krijgen erg streng zijn, en er aan wordt gegeven dat jouw data niet gebruikt wordt, verkopen ze waarschijnlijk wel de statistieken die voortvloeien uit die data. Jouw data blijft dus beschermd maar een gegeven dat bijvoorbeeld Lidl shoppers eerder geneigd zijn om van winkel A gebruik te maken i.p.v. winkel B kan voor winkel B erg interessant zijn.

Hoe verdient Woolsocks geld?

Woolsocks verdient dus net als elke cashback website geld door klanten door te verwijzen. Zij krijgen bijvoorbeeld van Jumbo en Lidl 1% voor elke doorverwijzing en geven vervolgens 0,50% aan jou. Het verschil zijn de inkomsten van Woolsocks. Daarnaast kan het dus zijn dat het bedrijf interessante marketingstatistieken op kan bouwen. Die zijn in de toekomst vast ook geld waard.

Je betaalt overigens geen maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de app. De app is dus volledig gratis te gebruiken!

Klik op de afbeelding om de video af te spelen.

Hoe meld je je aan voor de Woolsocks App?

Aanmelden is heel gemakkelijk en kan via deze link. Na het koppelen van de bankrekening (dat automatisch tot stand komt na je toestemming), krijg je direct €5,- cashback. Je kunt die direct uit laten betalen of je kunt het bedrag schenken aan een goed doel. Bij mij lukte de aanmelding niet direct omdat ik op dat moment in het buitenland was. Zorg dus dat je in Nederland bent om de bankkoppeling te activeren.

Extra verdienen met je spaargeld

Het geld wat je als cashback ontvangt bij Woolsock, wordt in de Cashback sock geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om via DirectUitbetalen je cashback direct op je bankrekening te laten storten. Wanneer je het geld echter langer in je sok laat zitten, dan ontvang je hier 3% rente op jaarbasis over. Dit is een aantrekkelijk rentepercentage, dat hoger ligt dan bij veel banken.

Een ander positief punt binnen de Woolsock review, is dat het bedrijf ook 0,1% extra rente geeft over je persoonlijke spaarsaldo. Ook hiervoor hoef je niets te doen, behalve je rekening te koppen. Wanneer je een fors bedrag hebt staan op je rekening, kan je hier toch weer gratis een paar tientjes per jaar mee verdienen! 

Mijn eigen ervaringen met Woolsocks

Mijn persoonlijke ervaring met Woolsocks is positief. Al direct nadat ik een account opende ontving ik enkele euro’s aan cashback. Bovendien geeft de applicatie een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven, waardoor je bewuster met je financiën kunt omgaan.

Persoonlijk ben ik ook een groot fan van de forse cashback die ze aanbieden over hotelboekingen. Wanneer ik bij Agoda een hotel boek, ontvang ik direct 9% aan cashback terug binnen de applicatie! Zeker op de wereldreis die ik heb gemaakt scheelde dit me al snel een paar duizend euro!

Wanneer je veel winkelt kan je ook veel geld besparen met Woolsocks. Je ontvangt bij verschillende modemerken namelijk direct 10% cashback en ook Amazon geeft een cashback tot 10,5%. Om de cashback te ontvangen, is het wel belangrijk om eerst de website via je mobiele telefoon te openen. Jammer genoeg lukt het me niet om Woolsocks binnen mijn browser te openen; ik ontvang dan steeds de melding dat ik cookies moet inschakelen (wat al het geval is).

Persoonlijk ben ik dan ook een fan van Woolsocks en zie ik geen reden om de applicatie uit de weg te gaan. Afhankelijk van je winkelgedrag bespaar je er namelijk direct fors mee op je uitgaven! 

Conclusie Woolsocks review. Mijn ervaringen.

Woolsocks is een app waar je geld kunt managen en kan besparen op aankopen. Alle cashback die je verzamelt kun je in jouw eigen sok stoppen of schenken aan een goed doel. De app werkt erg gemakkelijk voor zowel online aankopen als in vrijwel iedere winkel kun je geld terugkrijgen. Als je zorgt dat jij je bank kan koppelen, dan heeft het pas echt meerwaarde. Dan krijg je mooie inzichten waardoor je slimmer om kunt gaan met je uitgaven. Inkomsten en uitgaven worden automatisch gegroepeerd en weergegeven en die kun je zelf naar hartenlust aanpassen.

Er is expliciete aandacht om je privacy te beschermen dankzij de encryptie technologie als ‘s werelds grootste banken. De regels om je privacy zijn vrij streng in de Europese Unie en dat geeft mij voldoende vertrouwen.

Als je gebruik wil maken van de app, kun je deze link gebruiken zodat je jouw eerste €5,- gratis krijgt na het koppelen van jouw bankrekening.

Ik vind het ontzettend leuk om in mijn vrije tijd wat extra te verdienen. En dat loopt nu al heel aardig. Elke maand geef ik een overzicht van mijn extra inkomsten op Instagram! Wil je zelf ook wat inspiratie opdoen? Check dan zeker deze artikelen:

Ken jij nog een leuke vorm van extra inkomsten? Laat jouw reactie achter in de comments!

1 gedachte over “Woolsocks review (2024). Mijn ervaring met de cashback app”

 1. Uitbetaling aanvraag naar meerderen maanden te moeten wachten op de cashback

  Naar Uitbetaling aanvraag 5 dagen gewacht nog niks contact opgenomen krijg ik te horen de Uitbetaling is geblokkeerd dus we gaan de Uitbetaling aanvraag annuleren probeer het maar met kleine bedrag van 50 euro de cashback is 4000 euro dan ben ik bijna een jaar kwijt aan me geld ontvangen als er niet elke keer een probleem op doet

  Naar dat het geannuleerd is toch maar weer opnieuw gedaan met meteen het verzoek om de uitbetaling te controleren kreeg te horen dat er niks mis mee is en dat het max binnen 5 werkdagen op me rekening moest staan

  Ondertussen is het de 6 de werkdag en nog steeds niks ook op de app staat dat het nog steeds in uitvoering is

  Ze reageren ook niet meer op mijn mailtjes

  Ik word gewoon in de maling genomen door ze en ben er klaar mee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *