DEGIRO alternatief: wat is het beste alternatief voor DEGIRO (2024)?

Wat is het beste alternatief voor DEGIRO? DEGIRO staat bekend als één van de beste brokers, maar wat is nu een goed DEGIRO alternatief? Dat leggen we je in dit artikel uit!

Wat zijn de beste alternatieven voor DEGIRO

Er zijn een aantal alternatieven voor DEGIRO die een goede optie kunnen zijn:

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoGratis demo + tot 8,76% rente + beleggen zonder kosten in 1 maandAanmelden
€0 aan kosten voor aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.Aanmelden
DEGIRO brokerBeleg gratis onder voorwaarden in ETF's uit de kernselectie.Aanmelden

Waarom zou je overstappen vanaf DEGIRO naar een concurrent

DEGIRO wordt over het algemeen gezien als één van de beste brokers als je wilt beleggen, maar er zijn een aantal redenen waarom je liever overstapt naar de concurrent:

  • DEGIRO doet aan handelsbeperkingen: een tijdje geleden besloot DEGIRO een handelsbeperking in te stellen op het aandeel Gamestop.
  • DEGIRO presteert slecht onder druk: DEGIRO presteerde tijdens de coronaperiode bijzonder slecht. Ze hadden slechte service.
  • Problemen met de regelgever: DEGIRO werd er laatst op gewezen dat ze hun zaken niet op orde hadden door de AFM.
  • DEGIRO biedt geen fractionele aandelen: hierdoor kan je niet met kleine bedragen in bijvoorbeeld Amazon beleggen.
  • De app is redelijk verwarrend: er zijn gebruiksvriendelijkere alternatieven.

Freedom24 als alternatief voor DEGIRO

Freedom24 kan een goed alternatief zijn voor DEGIRO. Je betaalt een vast bedrag per transactie en je betaalt bovendien in de eerste maand helemaal geen transactiekosten.

Om de kosten vast te stellen, biedt Freedom24 pakketten aan. Deze pakketten zorgen voor een voordelig tarief. Wat de pakketten precies inhouden, kun je hier lezen.

Bij Freedom24 kun je zelfs een dollar account openen, waardoor je ook in Amerikaanse aandelen kunt beleggen.

Freedom24 heeft een veilige en makkelijk te gebruiken app, waardoor het voor beginnende beleggers ook een goede optie is om hier te beleggen.

Persoonlijk ben ik ook een fan van de spaarproducten waarmee je tot meer dan 8% rente kunt ontvangen. Ook krijg je als klant van Freedom24 gratis beleggingstips waarmee je potentieel aantrekkelijke rendementen kunt behalen.

Een nadeel is dat ze onder toezicht staan bij CySEC. Dit doen echter veel brokers, aangezien het voordelig is voor het belastingklimaat. Ze moeten gelukkig wel rapporteren aan de Duitse BaFin en de Amerikaanse SEC. Hierdoor handelen ze volgens de recente MiFID II regels van Europa.

Klik hier om direct een gratis demo te openen bij Freedom24.

eToro als alternatief voor DEGIRO

Als je actief wilt beleggen, is eToro een goed alternatief voor DEGIRO. eToro rekent geen commissies over het beleggen op aandelen. Hierdoor kan beleggen in aandelen bij eToro goedkoper zijn.

Daarnaast kun je actief speculeren op CFD’s. Hierbij kun je andere handelaren volgen, zodat je zelf minder na hoeft te denken over de positie die je gaat openen. Houd er wel rekening mee dat hier alsnog grote risico’s aan vastzitten.

eToro biedt alleen de mogelijkheid tot een dollar account, waardoor je te maken hebt met een wisselkoersrisico. Ook brengen ze 5 dollar in rekening als je geld op wilt nemen vanuit je account. Ondanks deze nadelen kan het toch interessant zijn om eToro uit te proberen met een gratis demo:

eToro aanmelden

etoro-alternatief-voor-degiro

Scalable Capital als alternatief voor DEGIRO

Scalable Capital is een goed alternatief voor DEGIRO. Het is van oorsprong een Duitse broker met lage kosten. Voor een vast tarief van 99 cent kun je beleggen in aandelen en ETF’s.

Daarnaast bieden ze een vast pakket van 750 ETF waar je zonder commissie in kunt beleggen.

Als je heel actief bent als belegger, kun je door middel van een abonnement van een paar euro zonder transactiekosten beleggen.

Scalable Capital kan gezien worden als een goed alternatief voor DEGIRO, maar het gebruiksgemak laat soms wat te wensen over. Het openen van een account kost veel tijd en geld kan alleen gestort worden vanaf een bankrekening.

Scalable Capital aanmelden

Plus500 als alternatief voor DEGIRO

Voor de actiefste beleggers onder ons kan Plus500 een goed alternatief zijn voor DEGIRO. Hier kun je alleen actief beleggen in CFD’s. Als je op de lange termijn wilt investeren of beleggen, is Plus500 geen geschikte broker voor je.

Wil je op korte termijn speculeren op de koers? Dan is Plus500 een geschikte broker voor je. Probeer het nu uit met een gratis demo:

Plus500 aanmelden

Trade Republic als alternatief voor DEGIRO

Trade Republic kan een geschikt alternatief zijn voor DEGIRO. Trade Republic staat bekend als een goedkope broker, helemaal in verhouding met DEGIRO. Een account is helemaal gratis en de transactiekosten zijn altijd maar 1 euro.

Als je wilt sparen en beleggen, kan dit goed bij Trade Republic. Je kunt kosteloos een beleggingsrekening aanvragen waar je op kunt sparen. Hier krijg je 4% rente per jaar overheen tot een bedrag van €50.000,-. Aan het begin van iedere maand krijg je deze rente binnen. Zelf maak ik ook gebruik van deze spaarrekening, aangezien ik nergens anders een hogere rente ontvangt.

Daarnaast kun je in fractionele aandelen beleggen en hebben ze een groot aanbod aan ETF’s.

Daarbij heb je wel het nadeel dat je maar bij één exchange kunt kopen en verkopen. Dit is altijd de Duitse LS Exchange. Hierdoor kan het aanbod aan effecten ietwat beperkt zijn.

Ook is de klantenservice van Trade Republic niet de beste. Verder bieden ze geen CFD’s of andere hefboomproducten aan. Klik hier om direct een gratis account te openen bij Trade Republic:

Trade Republic aanmelden

Wanneer is een broker een aantrekkelijk alternatief voor DEGIRO?

Er zijn een aantal punten waar je naar moet kijken om een aantrekkelijk alternatief voor DEGIRO te selecteren. Wij raden aan om naar de volgende punten te kijken:

  • De kosten: Hoge kosten hebben een effect op je rendement. Daarom zijn zo laag mogelijke kosten altijd voordelig.
  • Opties op de exchange: Als er bepaalde effecten zijn waarin je wilt beleggen, wil je dat de broker deze aanbiedt. Kijk daarom goed of deze ook aangeboden worden.
  • De software: Kijk altijd goed of de software betrouwbaar en veilig is.
  • Extra functies: sommige brokers bieden bijvoorbeeld een hoge rente, wat aantrekkelijk is wanneer je een deel van je saldo wilt sparen.

Hoe kun je overstappen van DEGIRO naar een andere broker?

Het overstappen van DEGIRO naar een andere broker is in de meeste gevallen niet gratis. Je krijgt altijd te maken met de transactiekosten van DEGIRO. Hieronder leggen we twee opties uit om over te stappen van DEGIRO naar een andere broker:

Optie 1: alles verkopen en kopen

De eerste optie is alles verkopen en opnieuw kopen via je nieuwe broker. Om dit te doen, moet je al je beleggingsposities verkopen en het tegoed dat je hiervan verdiend hebt opnemen.

Vervolgens kun je het tegoed storten naar je nieuw beleggingsaccount en je effecten weer terugkopen.

Er zitten echter wel een aantal problemen aan deze vorm van overstappen. Zo heb je aan twee kanten te maken met (transactie)kosten. Eerst betaal je de transactiekosten bij DEGIRO en daarna bij de nieuwe broker. Bovendien kan de koers in de tussentijd bewegen, waardoor je koersverlies kunt maken.

Optie 2: overschrijven

Het overschrijven van DEGIRO naar een andere broker is ook een mogelijkheid, maar hier zitten ook flink wat kosten aan verbonden. Om dit te doen, moet je een overboekingsverzoek uitzetten naar je nieuwe broker.

Voor het uitboeken van je beleggingsportefeuille naar een andere broker betaal je €20,- per regel + de extra kosten die de andere broker in rekening brengt. Sommige brokers compenseren echter (een deel van) deze kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *