Gratis aandeel; bij deze brokers krijg je het

Gratis aandeel; bij deze brokers krijg je het

Een gratis aandeel, kan dat? Ja! Brokers willen maar al te graag dat je gebruik maakt van hun platformen en dus bieden sommige brokers een gratis aandeel aan bij aanmelding. Handig voor jou als beginnende belegger en voor de broker scheelt het weer marketingkosten. Maar welke brokers bieden een gratis aandeel en waar moet je rekening mee houden?

Niks is gratis in het leven wordt weleens gezegd. En dat ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Voor jou als consument is het wel gratis. Het is vaak erg simpel, je meldt je aan en krijgt vervolgens een gratis aandeel dat je (als je dat wil) makkelijk om kan zetten in geld om het weer terug te storten naar jouw bankrekening.

Brokers maken vaak gebruik van een gratis aandeel om jou te verleiden om een kijkje te nemen op hun platformen en willen je op die manier overhalen om er blijvend gebruik van te maken. Doe je dat niet? Even goede vrienden en dan neem je weer afscheid van elkaar.

Ik heb een aantal brokers gevonden waarbij je een gratis aandeel krijgt of iets anders gratis. Hierbij heb ik gekeken naar de voorwaarden zodat je niet voor een ongemakkelijke situatie komt te staan. Daarom voldoen alle brokers aan deze voorwaarden:

Elke broker zal vragen om een identificatiebewijs. Dat zijn ze in Europa verplicht vanwege de anti-witwaswetgeving. Er zijn bij deze brokers geen persoonsgegevens gelekt.

Laten we nu kijken waar we een gratis aandeel kunnen krijgen. Wist je trouwens dat deze manier van geld verdienen ook wel Beermoney wordt genoemd?

Een gratis aandeel bij Bux Zero

Bij Bux Zero krijg je een gratis aandeel als je je aanmeldt. De waarde van het aandeel ligt tussen €1,- en €200,- en het is altijd een verrassing welk aandeel je krijgt. Je kunt het gratis aandeel bij Bux Zero direct na ontvangst weer verkopen en terugstorten. Aanmelden is makkelijk en binnen een paar minuten gebeurd. Dit is wat je moet doen:

Vanaf 1 mei 2023 houdt deze actie op én vanaf 1 april 2023 betaal je per maand vaste service kosten van €2,99. Zorg dus dat je op tijd het gratis aandeel claimt én je account daarna opzegt (als je niet langer gebruik wil maken van het account).

Wil je meer weten over Bux Zero? Ik heb een artikel geschreven over Review Bux Zero.

Tip: als je je hebt aangemeld, kun je daarna zelf via een vriendenlink nog eens 10 gratis aandelen krijgen bij Bux Zero!

Een gratis aandeel bij Trading 212

Je kunt een gratis aandeel krijgen bij Trading 212. De waarde ligt tussen de €1,- en €100,- en ook hierbij weet je niet vooraf wat je krijgt (maar dat maakt ook niet echt uit). Je krijgt het gratis aandeel direct na jouw aanmelding en je kunt het aandeel direct verkopen. Vervolgens moet je 30 dagen wachten en kun je het daarna terugstorten op je betaalrekening. Ook bij Trading 212 is het makkelijk om je aan te melden en is dit binnen een paar minuten gebeurd. Dit is wat je moet doen:

Je krijgt trouwens geen gratis aandeel als je zelf naar de website gaat en daar een account aanmaakt. Gebruik dus de link! De huidige actieperiode loopt tot 8 juni 2023.

Wil je meer weten over Trading 212? Dan kun je eens kijken bij mijn Trading 212 review.

Gratis aandeel bij Centraal Beheer

Centraal Beheer biedt een bonus van €65,- als je een account opent en €500,- stort en belegt. De actie geldt tot en met 29 december 2023. Toch een hele mooie bonus! Dit is wat je moet doen:

Centraal Beheer is een bekende Nederlandse partij. Je kunt het geld beleggen in bijvoorbeeld hun Wereldwijd Aandelenfonds zodat het goed gespreid is en je minder risico loopt dan in een individueel aandeel. Wie weet pak je ook nog een leuk rendement mee in die 4 maanden 🙂

Gratis product bij eToro

In samenwerking met eToro kunnen wij een gratis product bieden uit de webshop! Na aanmelding en storting van ten minste €60,- krijg je een gratis product zoals de Aandelen Analyse Tool Pro of de Beleggingsportefeuille

Dit levert jou al snel een mooi product op waardoor je een betere belegger kan worden! Dit is wat je moet doen:

eToro is een bekende Amerikaanse broker. Ik heb een apart artikel geschreven over de kosten bij eToro. En hier lees je meer over eToro. 

Een gratis aandeel bij Freedom24

Je krijgt een gratis aandeel bij Freedom24 bij aanmelding. De waarde kan oplopen tot 600 dollar! De waarde ligt in de praktijk tussen €10 en €225 Je krijgt het gratis aandeel direct na aanmelding. Daarna kun je het aandeel verkopen en het geld terugstorten. Binnen een paar minuten ben je aangemeld. Dit is wat je moet doen:

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Je mag nog geen account hebben
  • Je moet 25 jaar of ouder zijn
  • Je moet in de EU wonen

Je krijgt trouwens geen gratis aandeel als je zelf naar de website gaat en daar een account aanmaakt. Gebruik dus de link! In de voorwaarden staat dat de actieperiode reeds is verlopen maar ik krijg nog meldingen dat het gewoon werkt!

Wil je meer weten over Freedom24? Dan kun je eens kijken bij mijn Freedom24 review.

Een gratis aandeel bij Lightyear

Je krijgt een gratis aandeel bij Lightyear bij aanmelding. De waarde is gegarandeerd €10. Je krijgt het gratis (fractioneel) aandeel direct na aanmelding en storting van €50. Daarna kun je het aandeel verkopen en het geld kun je na 30 dagen terugstorten. Binnen een paar minuten ben je aangemeld. Dit is wat je moet doen:

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Je moet de bovenstaande link gebruiken
  • Je mag nog geen account hebben
  • Je moet in de EU wonen

Je krijgt trouwens geen gratis aandeel als je zelf naar de website gaat en daar een account aanmaakt. Gebruik dus de link! In de voorwaarden staat dat de actieperiode reeds is verlopen maar ik krijg nog meldingen dat het gewoon werkt!

Ik heb deze broker uit Estland nog niet zelf getest maar de app ziet er goed uit en het is gereguleerd binnen de regels van de EU. Je kunt na aanmelding ook zelf mensen uitnodigen voor een gratis aandeel (max 5 per maand). Dat is toch weer €50,- per maand extra!

Lightyear gratis aandeel

Gratis 1 gram goud (+/- €55,-) bij Gold Republic

Bij Gold Republic kun je handelen in fysiek goud, zilver en platina. Zij bewaren het goud fysiek in kluizen in bijvoorbeeld Zwiterland.

Je krijgt 1 gram goud gratis (ter waarde van ongeveer €58,-) als je via deze link aanmeldt en voor €100,- een edelmetaal koopt. Een mooie deal en leuk als je toch al wilde beleggen in edelmetalen! 

Dit is wat je moet doen voor 1 gram goud gratis:

De actie is geldig zolang de voorraad strekt (op dit moment er nog voorraad). Wees er dus snel bij! 

Een gratis aandeel bij Trade Republic

Bij Trade Republic krijg je gegarandeerd een gratis aandeel ter waarde van €25,-! Je krijgt het aandeel meestal de eerstvolgende werkdag na aanmelding maar soms ook nog dezelfde werkdag. Deze broker is zeker de moeite waard omdat je dus altijd €25,- krijgt!  Aanmelden is makkelijk en dit moet je doen:

Helaas geen iDeal bij deze broker. Als je de storting via een handmatige overboeking doet is het bedrag overmaken voldoende zonder extra code als referentie. Dat komt omdat de ontvanger via jouw bankrekening weet waar het bedrag vandaan komt. Gebruik dus alleen het opgegeven bankrekeningnummer!

Wil je meer weten over deze broker? Check dan mijn Trade Republic review.

Tip: met je eigen uitnodigingslink, kun je ook weer tot maximaal €1.500,- aan gratis aandelen krijgen bij Trade Republic! Aanmelden dus!

Banner 970x250
Banner 1200x1200

Gratis transactietegoed vergoed bij DEGIRO

Bij DEGIRO krijg je helaas geen gratis aandeel. Wel krijg je voor €100,- gratis transactietegoed als je daar begint met beleggen. Dat scheelt toch weer wat als je graag wil overstappen van broker en het is een mooie manier om al dit gratis werk op één plek aan het werk te zetten! Aanmelden is makkelijk en kun je zo doen:

Persoonlijk gebruik ik deze broker ook voor mijn losse aandelen en over mijn ervaringen heb ik een review geschreven.

Alles bij elkaar is het mogelijk om een bedrag te verdienen van €500,- met gratis aandelen. Dat zijn natuurlijk maximale bedragen en dan moet je wel wat geluk hebben. Waarschijnlijk zal het bedrag ongeveer €200,- zijn is mijn ervaring. Toch goed verdient voor ongeveer één uurtje werk!

Ik vind het ontzettend leuk om in mijn vrije tijd wat extra te verdienen. En dat loopt nu al heel aardig. Elke maand geef ik een overzicht van mijn extra inkomsten op Instagram! Wil je zelf ook wat inspiratie opdoen? Check dan zeker deze artikelen:

Ken jij nog een leuke vorm van extra inkomsten? Laat jouw reactie achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *