Roamler Review mijn ervaringen

Roamler review: mijn ervaringen met Roamler!

Roamler is een bedrijf waarvoor je opdrachten kan uitvoeren in ruil voor een (kleine) vergoeding. Dit verloopt via hun app. De opdrachten vinden meestal plaats in winkels en supermarkten maar ook bioscopen, kroegen, meubelwinkels en tuincentra. Ik gebruik Roamler nu een half jaar dus tijd voor een review!

Tip: wil je direct €1,95 ontvangen en nog meer (online) opdrachten ontvangen waarmee je geld kunt verdienen? Klik dan hier om een gratis account te openen bij Euroclix!

Wat is Roamler?

Roamler is het bedrijf achter de gelijknamige app Roamler. Roamler werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals het bedrijf Unilever (bekend van merken als Calvé, Knorr en Unox). Deze bedrijven willen vaak weten hoe hun producten of diensten worden aangeboden in winkels. Om dit te checken gebruikt Roamler vaak mystery shoppers. En jij mag die mystery shopper spelen! In ruil voor het uitvoeren van opdrachten als mystery shopper, krijg je een kleine vergoeding wat geheel via de applicatie verloopt. Van het uitvoeren van de opdracht tot de betaling en de klantenservice. Je kunt ook andere soorten opdrachten uitvoeren (dan mystery shoppen) zoals merchandising en jezelf uitlenen als techneut of verpleegkundige, maar daar zal in deze review over Roamler niet de nadruk op liggen.

Aanmelden bij Roamler

Je kunt je direct gratis aanmelden bij Roamler door een account te openen. Gebruik de onderstaande knop om de website van Roamler te bezoeken:

Roamler bezoeken

Maar wat doe je dan met Roamler?

Je moet dus opdrachten uitvoeren. In ruil daarvoor krijg je een (klein) geldbedrag. Dit bedrag is vooraf altijd aangegeven, dus je weet altijd wat je krijgt! De opdrachten kunnen erg divers zijn maar (vooral in het begin) zijn er meestal 2 soorten.

De eerste vorm is het maken van foto’s van producten. Bedrijven willen graag weten hoe hun producten worden gepresenteerd in de winkelschappen en je gaat dat vastleggen met je smartphonecamera. Vaak moet dit zonder dat het personeel dit weet (als een mystery shopper). Stiekem dus!

De tweede manier is écht als mystery shopper. Je speelt echt de klant en vraagt een verkoopadviseur om advies over een bepaald product. Als je daar een beetje gevoel bij hebt, is het best leuk!

Geld verdienen terwijl je geld uitgeeft?

Bedrijven verdienen geld aan je als ze je doorverwijzen en jij vervolgens een product koopt. Jij kan ook profiteren van de opbrengsten van doorverwijzen. Je krijgt dus geld als je iets koopt! Cashbacks zijn dat. Klinkt te mooi om waar te zijn? Lees dan dit artikel! Je kunt je ook direct aanmelden via de onderstaande knop.

CashbackXL aanmelden

En dan begint het….

Misschien ben je nog niet helemaal zeker of dit wel je ding is? Geloof me, dat dacht ik ook in het begin! Het is raar (soms zelfs ongemakkelijk) om stiekem foto’s te moeten maken van een productschap. Maar eerlijk is eerlijk, na 2 of 3 opdrachten vond ik het al normaal. En tenslotte, je werkt voor geld en voor werk moet je je nooit te schamen!

Ik heb nu bijvoorbeeld een afspraak met de supermarktmanager waar ik regelmatig boodschappen doe. Hij vindt het fijn als ik me vooraf even meldt (ook al staat er in de app dat ik mij moet gedragen als mystery shopper) en dan mag ik daarna vrij mijn gang gaan. Dat is wel fijn, want dan kan ik ook vrij tegen de vakkenvullers zeggen dat ze aan de kant moeten omdat ik een foto moet maken van een product!

Als je dus net begint, moet je het echt even een kans geven. Dat ongemak verdwijnt vanzelf (cause we’re making money!). En als je dat ongemak al niet hebt? Prima!

Levert het wat op?

Soms wel soms niet en het hangt sterk af van je loon. Heb je een vaste baan met een mooi salaris? Dan zal je anders tegen de vergoedingen aankijken dan iemand 18 jaar is en het wettelijk minimum jeugdloon verdient.

Je hebt opdracht waarvoor je maar €2,- krijgt en die wel 45 minuten van je tijd vragen. Maar je hebt ook opdrachten waarvoor je €7,- krijgt en binnen 15 minuten klaar bent. Het is dus erg verschillend! Meestal zie je wel aan het aantal foto’s die je moet maken of het aantal vragen die je moet stellen (of zelf beantwoorden) hoe lang de taak duurt. Je kunt dus vooraf goed een inschatting maken.

Ook kun je een opdracht meepakken als je toch al boodschappen moet doen. Dat doe ik heel vaak. Je bent er immers toch, dan kun je net zo goed een aantal foto’s maken en op deze manier je boodschappen ‘terugverdienen’.

Voor de mensen die er écht werk van willen maken, kunnen helemaal los door opdrachten vooraf te reserveren en als je ZZP’er bent heb je nog meer opties (daarmee heb ik geen ervaring m.b.t. Roamler). Het is dus mogelijk om er echt je (bij)baan van te maken.

Het aanbod van opdrachten is sterk afhankelijk van de plaats waar je bent. Een dorp of stad met veel winkels heeft vaak meer opdrachten dan een gehucht met anderhalve paardenkop. Ik heb het voordeel om dicht bij een winkelcentrum te wonen met behoorlijk wat supermarkten om de hoek. Dat maakt het voor mij makkelijk om ‘effe een opdracht uit te voeren’ als ik toch wat eten moet kopen.

Uitbetaling bij Roamler

Roamler is een Nederlands bedrijf dat actief is in verschillende Europese landen. Roamler is wat mij betreft betrouwbaar en betalen altijd netjes uit. Ik heb dus geen slechte ervaringen met Roamler qua betalingen. Je kunt uit laten betalen via een bankoverschrijving of op je PayPal-rekening. Ze vragen hier wel een kleine vergoeding voor (€0,25 cent bij een uitbetaling onder €20,-) maar dat is volgens mij om de kosten te dekken. Een uitbetaling boven €20,- is gratis.

App review Roamler

Mijn ervaringen met de app van Roamler is prima, maar niet geweldig. Ik gebruik het nu een half jaar en ze hebben een grote update uitgevoerd. Je merkt dat ze nog veel sleutelen aan de app dus er verandert af en toe wat. De app is af en toe nog wel traag (in ieder geval nu ik deze review schrijf, misschien is het over een half jaar anders met de Roamler app). Gelukkig kun je de app tegenwoordig ook offline gebruiken. Dat is fijn, want in supermarkten heb je niet altijd een goede verbinding. Je maakt ook de foto’s via de app en dat werkt wel goed. Als ze de app wat sneller zouden maken zou het top zijn. Ik heb trouwens alleen ervaring met de Android app.

Naast de beloning in geld krijg je ook experience points. Hoe meer punten je hebt, hoe meer je kan. Het is leuk dat je kan levelen naar een hoger niveau.

Zijn er ook andere apps of bedrijven zoals Roamler?

Roamler is niet het enige bedrijf dat via een app opdrachten aanbiedt als mystery shopper. Je hebt ook nog:

Ik heb deze bedrijven geen ervaringen, maar wel even gekeken bij BeMyEye en SmartSpotter en het soort opdrachten is ongeveer hetzelfde (wel andere winkels en beloningen).

Mijn ervaring met Roamler

De vaste lezer weet dat ik meerdere vormen van passief inkomen heb en dat ik deze vormen altijd een score geef. PIP staat voor Passief Inkomen Punten. Roamler is echter alles behalve passief inkomen, want tegenover jouw tijd en inzet staat een vaste vergoeding. We noemen het dus voor nu even het EIP. Je raadt het al; de Extra Inkomen Punten.

Roamler Review ervaringen

Roamler is makkelijk op te starten. Ze krijgen helaas niet 5 van de 5 punten omdat niet iedereen direct aan de slag kan. Sommigen moeten omslachtig een invite code ergens bemachtigen. Het is niet moeilijk, maar het gaat je wel wat moeite kosten.

Je hebt geen startkapitaal nodig. Maar je hebt wel een smartphone nodig. Die heeft iedereen toch wel? 5 punten.

Het is niet makkelijk bijhouden. Geld stroomt helaas niet vanzelf binnen, net als bij passief inkomen het geval kan zijn. Je moet dus blijven werken om geld te blijven verdienen. De enige vorm van passief inkomen is dat je een persoon kan uitnodigen met je invite code en je krijgt 2% van de verdiensten van die persoon. 2 punten.

Er is niet echt veel risico. Je verliest niks als het niet lukt. Het kan echter weleens voorkomen dat een opdracht wordt afgekeurd omdat je fouten hebt gemaakt. Meestal zijn ze wel flexibel, maar soms ook totaal niet! Grrrr… 4 punten.

Jammer dat het niet zo’n winstpakker is. Je gaat er niet rijk mee worden, maar het is af en toe wel leuk om te doen en mooi meegenomen als je toch in de buurt bent. 2 punten is genoeg voor deze kleine bijverdienste.

Conclusie review Roamler

Roamler is erg handig om een extraatje bij te verdienen. Voor mij persoonlijk is het makkelijk om effe een opdracht mee te pakken als ik toch boodschappen moet doen en soms ga ik écht op pad, maar merk dat ik dat niet vaak doe. Dat kan natuurlijk voor jou helemaal anders zijn! Ik kan me voorstellen dat het voor jongeren (die het minimum jeugdloon verdienen) erg lucratief kan zijn. De app mag wel wat sneller zijn, maar het is goed te doen. Dat is het enige nadeel tijdens mijn ervaringen met Roamler.

Dus wat denk je? Zou jij zonder blikken of blozen foto’s maken in een supermarkt? Laat het mij weten in de reacties hieronder!

Ik heb een aparte pagina waar je al mijn blogs kan vinden over passief of extra inkomsten.

7 gedachten over “Roamler review: mijn ervaringen met Roamler!”

 1. Ik eb nu een paar opdrachten gedaan, maar zit wel veel tijd in en veel foto’s maken en vragen beantwoorden (nog niet gesnapt tot nu toe maar makkelijk is het niet om iets wat zo lang duurt onopvallend te doen aha )En nu hopen dat ze alles goed gaan keuren.

  1. He!
   Ja je moet er wel een beetje handigheid in krijgen.
   Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt!

   En over de opvallendheid, tja…. Er zijn genoeg mensen die gewoon hun ding doen en de kijken niet naar de vraag of het opvalt. Ik kijk daar ook niet echt naar. En met één supermarkt heb ik gewoon gevraagd of het mag en het was geen probleem 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *