Is het slim om bij Trade Republic te sparen?

Trade Republic heeft sinds kort een interessante vorm van sparen geopend. Het is hier mogelijk om te sparen met een rente van 4%. Trade Republic is eigenlijk een Duitse broker die sinds kort ook een plek biedt om je spaargeld te renderen.

Tip: meer lezen over Trade Republic? Klik dan hier om de uitgebreide review te lezen!

Hoe werkt de Trade Republic spaarrekening?

Trade Republic biedt een soort spaarrekening aan. Dit is echter geen traditionele spaarrekening. Het is een beleggingsrekening, waar je 4% rente overheen krijgt als je geld erop blijft staan.

Je kunt online een rekening aanvragen. Deze rekening krijgt een eigen IBAN, waar het geld naar overgemaakt kan worden. Vanaf het moment dat er geld op de rekening staat, krijg je er rente overheen.

Trade Republic werkt samen met een aantal partnerbanken, ondanks dat ze een eigen bankvergunning hebben. Trade Republic werkt samen met de volgende banken:

  • Solaris SE
  • Citibank Europe
  • Deutsche Bank
  • J.P. Morgan SE

Via mobiel of tablet moet je jezelf identificeren om de rekening te openen. Het is wel belangrijk om de rente binnen de applicatie van Trade Republic aan te zetten.

Wil je ook direct 4% rente ontvangen over je tegoeden? Gebruik dan de onderstaande knop om direct te beginnen met Trade Republic:

Trade Republic aanmelden

Wat zijn de voorwaarden van 4% rente?

Om de rente van 4% te krijgen, zitten er wel een aantal voorwaarden aan het openen van de rekening. Er wordt rente gerekend vanaf de dag dat je geld op de beleggingsrekening hebt gezet. Hier zitten verder geen kosten aan verbonden.

Maandelijks wordt de rente uitbetaald. Deze rente wordt alleen uitbetaald voor een bedrag tot €50.000,-. Verder zitten er geen aanvullende voorwaarden aan vast. Wel moet je specifiek de 4% rente activeren via je mobiel of tablet.

Daarnaast krijg je geen garantie over een bedrag boven de €100.000,-. Voor elk bedrag onder deze grens geldt het depositogarantiestelsel.

Is sparen bij Trade Republic veilig?

Sparen bij Trade Republic is erg veilig. Ze hebben er veel aan gedaan om het sparen zo veilig mogelijk te maken. Hierbij hebben ze een aantal dingen gedaan:

Depositogarantie

Aangezien je je geld op een partnerbank hebt staan, werkt Trade Republic met een depositogarantie. Dit is een garantie die tot €100.000,- geldt.

Deze garantie houdt in dat als één van deze banken failliet mocht gaan, dat je geld niet verloren gaat. Tot de bovengrens is je geld dus volledig beschermd.

Specifieke bankrekening

Geld overmaken kan alleen vanaf een specifieke bankrekening gedaan worden. Bij Trade Republic geef je een bankrekening op waar je geld op kunt nemen. Alleen naar deze bankrekening kun je geld overmaken vanaf je beleggingsrekening. Dit zorgt ervoor dat je rekening zo veilig mogelijk is.

Wat is Trade Republic: achtergrondinformatie

Trade Republic is eigenlijk een Duitse broker. Daarbij richten ze zich dus vooral op beleggen. Hier hebben ze een specifieke app voor ontwikkeld, zodat het beleggen zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt.

Ze zijn in 2015 begonnen en zijn sindsdien flink gegroeid. Bij Trade Republic kun je handelen in effecten via de Duitse LS Exchange. Via Trade Republic kun je handelen in zo’n 8.000 Europese en Amerikaanse aandelen en ETFs.

Beleggen bij Trade Republic: is dit aan te raden?

Trade Republic kan een voordelige broker zijn om bij te beleggen. Er zijn verschillende redenen waarom dit een goede optie kan zijn:

Lage kosten

Het openen en aanhouden van een beleggingsrekening (waar je ook op kunt sparen) is gratis. Daarnaast is het inboeken en uitboeken van geld ook gratis.

De transactiekosten voor het handelen in ETFs en aandelen zijn €0,-. Maar ze rekenen wel €1,- externe kosten per transactie, onafhankelijk van de omvang. De dividendkosten zijn ook €0,-.

Kortom, de kosten van Trade Republic zijn vrij laag. Waar je wel rekening mee moet houden, is de beurs zelf. Aangezien het een MTF is, betaal je meer kosten voor het handelen, in de vorm van spread.

Vooral overdag handelen

Het is mogelijk om de hele dag te handelen op Trade Republic, maar je kunt het beste vooral overdag handelen. De openingstijden van de referentiebeurs Xetra zijn tussen 9:00 en 17:30.

Tussen deze tijden krijg je de accuraatste prijs. Als je ervoor kiest om bij Trade Republic te beleggen, is dit verstandig om in je achterhoofd te houden.

Gebruiksvriendelijkheid

Trade Republic maakt gebruik van een app die veel gebruiksvriendelijkheid biedt. Alles in de app is in het Engels, maar voor de rest is het zoeken en beleggen erg makkelijk om te doen.

Wat betreft de gebruiksvriendelijkheid is het de ideale broker om naartoe te gaan.

Conclusie: is het slim om bij Trade Republic te sparen?

We kunnen concluderen dat het slim is om bij Trade Republic te gaan sparen. Het is niet eens nodig om te beleggen als je dit wilt doen. Als je wel wilt beleggen, biedt Trade Republic hier een prettig platform voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *