Bitcoins kopen met Argenta (2024)

Bitcoin kopen met Argenta is niet mogelijk. Maar je kunt wel met een kleine omweg beleggen in de Bitcoin met een rekening van Argenta. In dit artikel gaan we uitleggen hoe je dit aan kunt pakken

Kan je direct Bitcoins kopen met Argenta?

Helaas is het niet mogelijk om direct Bitcoins te kopen met Argenta. Als je het slim aanpakt, is het echter wel mogelijk om dit via een omweg met een crypto exchange te doen.

Ik raad het altijd aan om dit bij Bitvavo te doen. Bitvavo is Nederlandstalig en biedt een gebruiksvriendelijkplatform. Bovendien profiteer je na het openen van een account van €0,- transactiekosten over de eerste €10.000,- waarin je handelt.

Wil je snel een account bij Bitvavo openen? Gebruik dan de onderstaande knop:

Bitvavo aanmelden

Hoe kan je Bitcoins kopen met je Argenta rekening?

Er is één manier waarop je toch Bitcoins kunt kopen met je Argenta rekening. Om dit te doen, moet je je aanmelden bij een crypto exchange. Hieronder staan een aantal goede opties als je een crypto exchange zoekt:

BrokerKostenAanmelden
Bitvavo€10.000 gratis verhandelen + direct €10 gratisAanmelden
eToroDirect beleggen in crypto tegen gunstige tarieven + gratis demo. Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Je kapitaal loopt risico.Aanmelden

Geld storten op crypto exchange

Als je een crypto exchange gevonden hebt en een account geopend hebt, moet je eerst geld storten op je account. Dit kan meestal op één van de volgende manieren:

  • SEPA-bankoverschrijving
  • Creditcard, bijvoorbeeld VISA of Mastercard
  • iDEAL
  • Bankcontact

Het geld dat je overschrijft, wordt direct van je Argenta-rekening afgeschreven en bijgeschreven op je account.

geld-storten-bitvavo-argenta

Crypto kopen met Argenta

Met het tegoed dat je gestort hebt op de crypto exchange kun je vervolgens crypto kopen. Dit doe je door te navigeren naar de crypto die je wilt kopen, bijvoorbeeld Bitcoin. Vervolgens voer je in hoeveel Bitcoin je wilt kopen.

De exchange gaat dan op zoek naar een verkoper. Onder standaard marktomstandigheden duurt dit enkele seconden tot enkele minuten voordat de Bitcoins op je account staan.

Wil je je Bitcoins uitbetalen naar je Argenta-rekening? Dit gaat net zo makkelijk. Je verkoopt de Bitcoin via de exchange en laat je saldo uitbetalen naar je Argenta rekening.

bitcoins-kopen-argenta

Hoe kijkt Argenta naar crypto?

Argenta zelf lijkt niet zo enthousiast te zijn over crypto. Ze geven aan dat de koers nog te instabiel is om als betaalmiddel te dienen. Daarbij zien ze het niet als een verstandige investering. Wel hebben ze aangegeven dat de blockchain veel potentie heeft.

Zelf investeren ze in bedrijven die actief zijn in de blockchaintechnologie. Zo investeren ze in exchanges en producenten van grafische kaarten die vereist zijn voor blockchainberekeningen.

Kortom, er is een kleine kans dat Argenta zelf Bitcoin aan gaat bieden in de toekomst. Het ziet er echter niet naar uit dat dit in de nabije toekomst gaat zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *