Freedom Finance

Freedom Finance is een Europese broker met een wel érg unieke feature. Natuurlijk bieden ze een ruim aanbod van meer dan één miljoen verschillende effecten zoals 40.000 aandelen, 1.200 ETF’s en 147.000 obligaties over de hele wereld. Het unieke aan deze broker is dat ze particuliere beleggers de mogelijkheid bieden om te beleggen in een IPO tegen de IPO prijs. Het bedrijf wordt overigens gereguleerd door de toezichthouders uit de Verenigde Staten, Cyrpus en Duitsland. Het moederbedrijf is beursgenoteerd aan de Nasdaq onder de naam Freedom Holding Corp. 

Freedom Finance is de enige partij in Europa die beleggen in een IPO kan bieden. Sinds 2008 bieden ze deze mogelijkheid en inmiddels heeft Freedom Finance al zo’n 250 IPO’s aangeboden. Het gemiddelde rendement van deze IPO’s na 3 maanden is 59% (gemeten op 26 januari 2022).

Om te beleggen in een IPO moet je uiteraard klant zijn bij Freedom Finance. Omdat het aanbod vaak beperkt is, maak je meer kans als je een hogere ‘klant rating’ hebt. Een hogere klant rating wordt bereikt door het aanhouden van effecten bij Freedom Finance (naast de IPO aandelen). 

Wil je meer weten? Check dan het artikel over beleggen in een IPO.

Disclaimer: beleggen in effecten geeft altijd een risico op kapitaalverlies en eerder behaalde resultaten bieden geen garantie in de toekomst.