Bitcoins & andere crypto kopen met Bunq (2024)

Bunq staat bekend als één van de innovatiefste banken van Nederland. Helaas is het tot op de dag van vandaag nog niet mogelijk om Bitcoin of andere crypto via de bank te kopen. In dit artikel gaan we kijken hoe je toch Bitcoin en andere crypto kunt kopen met Bunq.

Kun je direct Bitcoins kopen met Bunq?

Je kunt niet direct Bitcoins kopen met Bunq. Wel is het mogelijk om dit met een kleine omweg te doen. Het beste kun je dit aanpakken met een (crypto) exchange.

Ik raad het altijd aan om dit bij Bitvavo te doen. Ik heb hele goede ervaringen bij deze exchange en je kunt in het begin gratis handelen. Wil je Bitvavo zelf uitproberen? Klik dan op de knop hieronder:

Bitvavo aanmelden

Hoe kun je Bitcoins kopen met je Bunq rekening?

Je kunt Bitcoins kopen met je Bunq rekening door een crypto exchange in te schakelen. Een aantal exchanges die je kunt kiezen staan hieronder:

BrokerKostenAanmelden
Bitvavo€10.000 gratis verhandelen + direct €10 gratisAanmelden
eToroDirect beleggen in crypto tegen gunstige tarieven + gratis demo. Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Je kapitaal loopt risico.Aanmelden

Geld storten op crypto exchange

Als je een crypto exchange hebt gekozen, zoals Bitvavo, moet je eerst geld op je account storten. Dit kan via een aantal betaalmethoden:

  • iDEAL
  • Creditcard, zoals Mastercard of VISA
  • SEPA Bankoverschrijving
  • Bankcontact

Het geld wordt van je rekening afgeschreven en gestort op je account bij de crypto exchange.

geld-storten-bunq

Crypto kopen met Bunq

Vervolgens kun je met het geld op je account crypto kopen. Om dit te doen, moet je eerst op zoek naar de crypto die je wilt kopen, bijvoorbeeld de Bitcoin. Vervolgens bepaal je hoeveel geld je in de crypto wilt investeren en klik je op kopen.

De exchange gaat dan op zoek naar een verkoper. Met de huidige marktomstandigheden duurt dit enkele seconden tot enkele minuten voordat je de crypto in je portefeuille kunt vinden.

Het uitbetalen van de crypto gaat net zo makkelijk. Eerst verkoop je de crypto via de exchange. Als dit gelukt is, kun je het geld vanuit de exchange overboeken naar je Bunq rekening.

bitcoins-kopen-bunq

Hoe kijkt Bunq naar crypto?

Bunq is een innovatieve bank. Het is één van de weinige banken die zakelijke rekeningen aanbieden voor bedrijven die met crypto werken. Daarnaast lijken ze volledig open te staan voor het gebruik van crypto, al is het nog niet mogelijk om crypto te kopen via Bunq.

De kans dat Bunq in de toekomst de Bitcoin en andere crypto beschikbaar stelt om te kopen, is best aanwezig. Helaas is het tot op de dag van vandaag nog steeds nodig om gebruik te maken van een exchange voor het kopen en verkopen van crypto. We gaan zien of dit in de toekomst gaat veranderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *