Beleggen met 50 euro: maandelijks 50 euro investeren

Als je wilt beleggen, kun je niet vroeg genoeg beginnen. Beleggen met 50 euro kan daarom een goed begin zijn, helemaal als je dit maandelijks doet. Daarom gaan we in dit artikel over een aantal opties om te beleggen met 50 euro.

Optie 1: 50 euro (maandelijks) beleggen in aandelen

Als je wilt beleggen, zijn aandelen vaak een goed begin. Je kunt beginnen met maandelijks 50 euro te beleggen in aandelen. De meeste succesvolle aandelen hebben een hogere waarde dan 50 euro.

Als je wilt beleggen in aandelen met 50 euro, kun je het beste beleggen in fractionele aandelen. De andere optie is meerdere maanden de 50 euro opsparen om een volledig aandeel te kopen. Niet iedere broker biedt de mogelijkheid om te handelen in fractionele aandelen.

Hieronder staat een overzicht van brokers waar je terechtkunt met 50 euro:

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoGratis demo + tot 8,76% rente + beleggen zonder kosten in 1 maandAanmelden
€0 aan kosten voor aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.Aanmelden
DEGIRO brokerBeleg gratis onder voorwaarden in ETF's uit de kernselectie.Aanmelden

Optie 2: 50 euro investeren in crypto

50 euro investeren in crypto kan een goede optie zijn. Aangezien crypto een vorm van valuta is, kun je in principe met ieder bedrag hierbij terecht. Door te investeren in crypto neem je wel een groter risico dan met aandelen.

Als je wilt beginnen met investeren in crypto, raad ik Bitvavo aan. De eerste 10.000 euro kun je zonder transactiekosten verhandelen. Klik hieronder om direct een account aan te maken bij Bitvavo:

Bitvavo aanmelden

50-euro-bitcoins-kopen

Optie 3: 50 euro in een ETF investeren

Wil je 50 euro beleggen en het risico zoveel mogelijk spreiden? Investeren in ETF’s kan dan een goed idee zijn. ETF’s worden gebruikt om een index bij te houden, niet te verslaan. Dit maakt het een passieve belegging.

Hier kun je langzaam een vermogen opbouwen, maar je moet de ETF’s hierdoor wel voor een langere periode vasthouden. ETF’s bieden hiervoor een laag risico, maar ook een laag rendement. Door maandelijks 50 euro in ETF’s te investeren, kun je uiteindelijk een mooi vermogen opbouwen.

Optie 4: actief handelen met 50 euro

Neem je graag wat meer risico? Dan kan actief handelen met 50 euro een optie zijn. Actief handelen, ook wel daytrading genoemd, is een manier van handelen waarbij je effecten meerdere malen op een dag koopt en verkoopt. Door dit slim te doen, kan je flinke winst maken, maar voor hetzelfde geld kun je flinke verliezen maken.

Het is best lastig om succesvol te worden met actief handelen. Daarom is het verstandig om hier eerst mee te oefenen. Dit doe je het beste met een demo. Klik hieronder om een gratis demo te doen:

Demo beleggen

Waarom het slim is om nu met 50 euro te investeren?

Als het gaat om beleggen, kun je niet vroeg genoeg beginnen. Je krijgt namelijk te maken met een effect genaamd compounding. Dit houdt in dat je vermogen exponentieel groeit door te beleggen. Met slimme beleggingen krijg je een positief rendement.

Op lange termijn zie je hier flink resultaat van door compounding, ook wel rente op rente genoemd. Als je een rendement van 7% in een jaar weet te krijgen en je iedere maand 50 euro hebt geïnvesteerd, begin je de eerste maand met ongeveer €0,30 rendement. De tweede maand krijg je niet alleen rendement over de 50 euro, maar ook over het rendement. Uiteindelijk haal je door compounding iets minder dan €20,- aan rendement binnen een jaar.

Als je dit meerdere jaren vol weet te houden, blijft je vermogen exponentieel groeien. Kortom, hoe eerder je begint met beleggen, hoe sneller je je vermogen opbouwt.

50-euro-beleggen

Wat zijn de risico’s van investeren met 50 euro?

Er zitten wel een aantal risico’s aan het investeren van 50 euro. Aangezien het een laag bedrag is, is het lastig om het risico te spreiden. Het is lastig om met een laag bedrag in meerdere sectoren te beleggen.

Als je je risico wat meer wil spreiden door 50 euro per maand te investeren, kun je het beste in fractionele aandelen beleggen. Hierdoor kun je een uitgebreide beleggingsportefeuille opzetten zonder hele hoge bedragen te investeren. Een combinatie van crypto en fractionele aandelen kan hier ook geschikt voor zijn. Het is daarnaast natuurlijk ook mogelijk om met een ETF in één klap in 2000+ aandelen te beleggen.

In verhouding zijn de transactiekosten ook een stuk hoger wanneerje met 50 euro belegt. De meeste brokers en exchanges maken gebruik van een vast bedrag per transactie. Transactiekosten kunnen oplopen tot € 10,-, waardoor je ruim 20% van je geld per maand kwijt bent aan transactiekosten.

Een manier om hoge transactiekosten te vermijden, is door een broker te kiezen waar je geen vaste commissies betaalt.

Conclusie: kan je echt met 50 euro beleggen?

Ja, je kan echt met 50 euro beleggen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen, zoals aandelen, crypto, ETF’s en actief handelen. Het is persoonlijk welke de beste optie is.

Voor de meeste mensen is 50 euro een goed begin. Door dit maandelijks te doen, kun je op lange termijn een prachtig vermogen opbouwen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met 50 euro beleggen, aangezien je vermogen hier exponentieel door kan groeien dankzij compounding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *