TIPS OM EFFICIËNTER TE BELEGGEN.

Tips om efficiënter te beleggen

Beleggen kan veel tijd vergen. Dat is zeker niet erg maar misschien kan het met minder ook wel. Hoe besteed je dus minder tijd aan beleggen maar gaat dit niet ten koste van je rendement en strategie? We gaan voor het meest efficiënte want meer tijd besteden dan nodig, is zonde van je tijd. Hierbij 6 tips om minder tijd te besteden aan beleggen.

Tegenwoordig heeft elke broker wel een app waarmee je makkelijk aan- en verkopen kan doen. Je kunt ook live je portfolio checken. 24 uur per dag, 7 dagen per week. En daar zit de valstrik voor velen (ik ook)! Het heeft zeker voordelen als je niet over een pc of laptop beschikt maar als je die wel hebt, is het misschien handiger om de app te verwijderen. Je zit dan niet constant je portfolio te checken en misschien geef je jezelf dan ook wat meer rust. Beleggen is voor de lange termijn, niet om elk uur te checken en te stressen.

Koop alleen maar ETF's

Wist je dat je met een portfolio met alleen maar ETF’s minder vaak kijkt naar je beleggingen dan met losse aandelen? Raar maar waar. Dat komt denk ik omdat je bij je eigen aandelen graag wilt weten of jij de juiste keuze hebt gemaakt. Bij een ETF (zeker als deze breed gespreid is) is die prestatiedrang veel minder groot. Stressen om je onzekerheid is dus niet nodig. Je kunt de markt niet verslaan want je volgt de markt, dus elke keer kijken heeft geen zin.

Wil jij gratis beleggen?

De wereld van beleggen kan best eng zijn. Dan is het maar goed dat je gratis kan beginnen bij Trading212. Zo kun je makkelijk een kijkje nemen zonder een risico te nemen. Je betaalt geen transactie of beheerskosten. Helemaal gratis dus. Aanmelden kan via onderstaande link. Dan krijgen wij allebei een gratis aandeel met een maximale waarde van €100,-!

Meer weten over Trading212? Klik dan hier.

Wil jij beleggen zonder transactiekosten?

De wereld van beleggen kan best eng zijn. Dan is het maar goed dat je gratis kan beginnen bij Trading212. Zo kun je makkelijk een kijkje nemen zonder een risico te nemen. Je betaalt geen transactie of beheerskosten. Helemaal gratis dus. Aanmelden kan via onderstaande link. Dan krijgen wij allebei een gratis aandeel met een maximale waarde van €100,-!

Meer weten over Trading212? Klik dan hier.

Maak een plan en strategie

Als je vooraf een plan hebt, weet je wat je moet doen als jouw aandelen hoog of laag staan. Dan is elke dag kijken niet nodig, om het in de gaten te houden. Je keuze wanneer je een aandeel verkoopt, heb je al gemaakt voordat je het aandeel hebt gekocht.

Zet je (ver)kooporder al klaar

Als je vooraf een plan maakt, weet je ook tegen welke prijs je een aandeel wilt (ver)kopen. Nou dan kun je makkelijk een ‘limiet order’ plaatsen. Met deze type order wordt de order pas uitgevoerd als een bepaalde prijs van een aandeel wordt geraakt. Stel het aandeel is nu €10,- en je wilt het aandeel kopen bij €8,-. Dan kun je nu al een limiet order plaatsen op €8,-. Je krijgt automatisch een bericht van je broker als de order is uitgevoerd. Dit kun je natuurlijk ook gebruiken voor de verkoop van je aandelen.

Zeg maar bye bye tegen de grillige koersen.

Jij hebt alleen maar oog voor je einddoel.

Stel een signaal in

Als je actief handelt in aandelen, probeer je de markt te timen. Je weet vooraf wanneer je uit wilt stappen. Wil je een nieuwe afweging maken als een aandeel een bepaalde prijs heeft bereikt? Dan kun je bij veel brokers (in ieder geval bij Trading 212) een prijsalert instellen. Je krijgt dan een melding van je broker als een door jou aangegeven prijs wordt bereikt van een aandeel.

Plan een avondje vrij

Je kunt natuurlijk ook van te voren met jezelf afspreken wanneer je wél naar je portfolio gaat kijken (en eventueel bijsturen). Je kunt dan je aandelen bekijken, nieuwe signalen zetten, (ver)kooporders plaatsen en nieuwe aandelen zoeken en analyseren. Zo kun je misschien wel in één avond goed doen wat je anders de hele week half doet.

Nu je meer tijd hebt voor andere dingen kun je nuttig en relax combineren met dit artikel over de 5 beste Netflix films en series over beleggen en persoonlijke financiën.