3% op je spaarrekening getest. Bij deze broker krijg je het

3% op je spaarrekening getest. Bij deze broker krijg je het

Door de hoge inflatie in 2022 en 2023 hebben centrale banken de rentes flink verhoogd. Je zou dan denken dat veel banken volgen en ook de rentes op de spaarrekeningen verhogen. Dat valt soms vies tegen en zeker in Nederland. Gelukkig kun je tegenwoordig ook over de grens kijken en dan valt er veel meer te bieden.

In dit artikel kijken we naar het zogenaamde D-account van Freedom24. Op deze rekening krijg je namelijk 5,8% rente op jaarbasis! Niet slecht toch?

Ik heb deze functie met mijn eigen geld getest en deze review bevat dus mijn eigen mening.

Je kunt gratis een account openen!

Freedom24 is een Europese makelaar en een online handelsplatform. Het is ook een onderdeel van Freedom Holding Corp., opgericht in 2008 en beursgenoteerd op de Amerikaanse NASDAQ (ticker FRHC). Freedom24 bedient klanten uit heel Europa en heeft vertegenwoordigingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Cyprus en nog een aantal andere landen.

Het Freedom24 is de plek waar particulieren zelf hun beleggingen kunnen kopen en beheren maar zoals je al ziet, Freedom24 doet veel meer dan alleen dat! Freedom24 is dus veel meer dan alleen een leuke brokersapp.

Eén van die leuke functies is het D-account waarmee je 5,8% rente krijgt. In dit artikel zoomen we in op die feature. Ik heb de feature overigens 2 maanden getest om te kijken hoe het precies werkt.

Wat is het D-account van Freedom24?

Het D-account is een spaarrekening en die krijg je gratis bij het openen van een beleggingsrekening bij Freedom24. Op dit account stort je dollars en over die dollars krijg je 3% rente. In deze tijden dat banken nog steeds niet echt hoge rentes bieden, is dit een mooi alternatief.

De rente wordt dagelijks aan je uitgekeerd en je kunt elk moment bijstorten of geld opnemen. Ook kun je erg gemakkelijk geld overzetten van je D-account naar je beleggingsaccount om te beleggen in bijvoorbeeld aandelen, ETF’s of één van de andere één miljoen beleggingsproducten die Freedom24 biedt. Je koopt Amerikaanse aandelen en ETF’s bij Freedom24 voor dollars, dus het is handig om dollars op de D-rekening te houden.

Beleggen in aandelen en andere beleggingsproducten brengt altijd risico’s met zich mee waardoor je jouw inleg kan verliezen.

De rente op D-account begint te lopen vanaf het minimale saldo van 120 dollar en er is geen bovengrens.

Het enige ongemak is dat de rente nu alleen voor dollars wordt opgebouwd, maar onlangs kreeg ik het nieuws dat Freedom24 zijn D-account zeer binnenkort gaat updaten en het ook met euro’s gaat werken! Meer details komen aan het einde van het artikel.

De rente die je ontvangt moet natuurlijk verdiend worden en dat gebeurd met valutaswaps.

Wat zijn valutaswaps?

Een valutaswap omvat een tweetal conversietransacties. De afwikkelingsdatum van de eerste transactie is de openingsdag van de swap (USD voor EUR verkopen), de afwikkelingsdatum van de tweede transactie is T+1 (USD voor EUR kopen). De winst van de tweede transactie wordt als inkomsten op de D-rekening uitbetaald.

Wat zijn de risico’s van het D-account bij Freedom24?

Er bestaat geen rendement zonder risico’s. Geen één. Ook het D-account van Freedom24 heeft daarom risico’s. Je stort namelijk op de rekening en is er dus een valutarisico. Wij Nederlanders gebruiken de euro en als de euro stijgt ten opzichte van de dollar, wordt het geld op jouw dollarrekening, minder waard. Andersom geldt natuurlijk ook, waardoor je dus ook gewoon geluk kan hebben!

Dit valutarisico komt overigens te vervallen als je kiest voor een euro rekening (met 3,6% rente) in plaats van een dollar rekening.

Een valutaswap heeft overigens ook risico’s maar die zijn zeer gering en worden volledig gedragen door Freedom24. Jij bent gewoon verzekerd van de 5,8% rente.

Bovendien, wanneer de D-rekening voor euro’s wordt gelanceerd, is er ook geen valutawisselrisico.

Hoe open ik een account bij Freedom24?

Als je dus gebruik wil maken van de 5,8% rente, moet je een account openen bij Freedom24. Dit is snel en makkelijk en kan via deze link. Je moet foto’s van 2 documenten, een scan van uw identiteitsbewijs en een bewijs van adres overleggen en de procedure duurt niet langer dan 10 minuten! Nadat je een account hebt geopend heb je direct twee rekeningen waarop je geld kan storten. De beleggingsrekening (waarop je zowel euro’s als dollars kan storten) en de spaarrekening waarop je 5,8% rente krijgt. Het is goed om te weten dat je alleen rente ontvangt via de spaarrekening en niet via de beleggingsrekening.

Als je inlogt, krijg je ook de vraag of je direct naar jouw spaarrekening wil of naar de beleggingsrekening:

Freedom24 selecteer rekening

Standaard ga je naar de beleggingsrekening.

Je kunt ook snel wisselen van rekening door (in de ingelogde omgeving) rechtsboven op het pijltje naar beneden te klikken:

Als je eenmaal op de spaarrekening bent (dat zie je aan de D die voor jouw accountnummer staat), kun je het saldo aanvullen (= geld storten). Je kunt geld overmaken met creditcard en een bankoverschrijving.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een D-account?

Er zijn een aantal mooie voordelen voor het gebruiken van het D-account bij Freedom24, zoals:

– Je krijgt 5,8% rente per jaar op dollars of 3,6% op euro’s.
– De rente wordt elke dag bijgeschreven
– Je kunt geld ten alle tijden opnemen of bijstorten
– Je kunt supersnel geld overboeken van en naar je beleggingsrekening
– Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om aandelen te kopen tegen een IPO prijs.

Vooral dat laatste is erg fijn want je kunt dus elk moment beslissen om aandelen of ETF’s te kopen en het overige geld op de spaarrekening ontvangt een mooie rente van 5,8%.

Er zijn natuurlijk ook nadelen maar de enige echte is dat je een valutarisico loopt. Als de dollar minder waard wordt, krijg je minder euro’s als je het geld op zou nemen naar je eigen rekening. Dit risico kan natuurlijk ook de andere kant opwerken waardoor een sterkere dollar ook resulteert in méér euro’s!

Conclusie spaarrekening bij Freedom24

Het kan dus erg interessant zijn om een spaarrekening aan te houden bij Freedom24. De rente wordt dagelijks uitgekeerd en je kunt elk gewenst moment geld storten of opnemen.

En het laatste goede nieuws: Freedom24 lanceert de renteopbouw voor euro’s op de D-rekening! De rente zal 3,6% zijn voor euro’s (nog steeds veel hoger dan welke bank dan ook kan bieden) en deze feature zal midden februari 2023 live gaan! Hiermee is het valutarisico in één klap opgelost.

Lijkt dit jou wat? Je kunt gratis een account openen via deze link!

Ik vind het ontzettend leuk om in mijn vrije tijd wat extra te verdienen. En dat loopt nu al heel aardig. Elke maand geef ik een overzicht van mijn extra inkomsten op Instagram! Wil je zelf ook wat inspiratie opdoen? Check dan zeker deze artikelen:

Ken jij nog een leuke vorm van extra inkomsten? Laat jouw reactie achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *