Beleggen software: wat is de beste aandelen software?

Als je wilt beleggen, komt beleggen software goed van pas. Het is niet nodig of hier speciale software voor te gebruiken, maar dit kan het beleggen wel makkelijker maken. Daarom gaan we in dit artikel uitleggen wat de beste aandelen software is.

Wat is de beste software om mee te beleggen?

Er is veel software om mee te beleggen, maar welke software is nu de beste optie? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met geschikte software om mee te beleggen:

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoGratis demo + tot 8,76% rente + beleggen zonder kosten in 1 maandAanmelden
€0 aan kosten voor aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.Aanmelden
DEGIRO brokerBeleg gratis onder voorwaarden in ETF's uit de kernselectie.Aanmelden

Goede software voor het kopen van aandelen

Als je aandelen wilt kopen, is het handig om hier goede software voor te gebruiken. Er zijn verschillende soorten software die geschikt zijn voor het kopen van aandelen. Hieronder benoemen we een aantal goede opties:

eToro

eToro biedt enorm toegankelijke beleggingssoftware. De software zorgt ervoor dat je na het storten van geld één of meerdere aandelen kunt kopen.

De software bevat een zoekvlak waarin je naar de aandelen kunt zoeken waarin je wilt beleggen. Als je het aandeel dat je wilt kopen hebt gevonden, kun je simpel op kopen drukken. Denk er wel aan dat je geen hefboom instelt tijdens het kopen. Zonder hefboom koop je het aandeel daadwerkelijk.

Daarnaast kun je makkelijk grafieken, informatie en analyses vinden van verschillende aandelen, waardoor onderzoek binnen het platform kan.

Probeer eToro direct gratis uit met een demo:

eToro aanmelden

DEGIRO

De beleggingssoftware van DEGIRO staat bekend om de simpele opbouw en duidelijke informatie over de aandelen. De lay-out van de software is overzichtelijk ingedeeld zodat je alles snel kunt vinden.

Als je naar de aandelen zoekt, krijg je er veel informatie voor. De informatie die je krijgt, is echter wel een beetje beperkt. Wel kun je je eigen technische analyses uitvoeren. Hierbij is het mogelijk om informatie tot 10 jaar terug te gebruiken.

Verder biedt DEGIRO extra informatie voor beginnende beleggers in de vorm van hun beleggingsacademie. Hier kun je de basis vinden, maar geavanceerde informatie ontbreekt. Klik op de onderstaande knop om de site van DEGIRO te bezoeken & ontdek meer:

DEGIRO bezoeken

Freedom24

De beleggingssoftware van Freedom24 is vooral gericht op de veiligheid. De app bevat verschillende maatregelen om fraude en diefstal te voorkomen. Denk hierbij aan een pincode en de mogelijkheid om je vingerafdruk in te stellen.

Bij Freedom24 kun je zowel gebruikmaken van een webapplicatie als een mobiele app. Via hier kun je simpel door alle beurzen bladeren, zodat je het juiste aandeel kunt selecteren.

Binnen het platform zie je makkelijk het laatste nieuws en kun je grafieken of analyses bekijken. Klik op de onderstaande knop om direct een account te openen:

Freedom24 aanmelden

Goede software voor het kopen van crypto

Als je crypto wilt kopen, kun je hier het beste specifieke software voor gebruiken. Hieronder benoemen we goede software voor het kopen van crypto:

Bitvavo

Het online platform van Bitvavo staat bekend om de uitstekende gebruiksvriendelijkheid. De online omgeving maakt het voor beleggers erg makkelijk om crypto te kopen. Binnen enkele minuten kun je al een aankoop doen.

Deze simpliciteit is voor geavanceerde handelaars echter een nadeel, aangezien de mogelijkheden hierdoor wat beperkt worden. Maar om deze handelaars ook tevreden te houden, heeft Bitvavo een geavanceerde trader.

Deze trader biedt de mogelijkheid om complexe analyses uit te voeren op een koersgrafiek. De tool biedt technische indicatoren die zelfs een voorspelling uit kunnen voeren. Andere exchanges bieden echter wat geavanceerdere tools voor analyses.

Ook biedt Bitvavo een mobiele app. Deze is ideaal voor handelaars die onderweg een order willen plaatsen. De functies zijn hier laatst flink voor uitgebreid, waardoor ook geavanceerde ordertypes mogelijk zijn geworden.

Kortom, Bitvavo is ideaal voor alle beleggers die geïnteresseerd zijn in crypto. Voor de meest geavanceerde beleggers schiet de software soms echter iets tekort.

Gebruik de onderstaande knop & ontvang €10 gratis + betaal geen transactiekosten over je eerste €10.000 aan transacties:

Bitvavo aanmelden

Goede software voor je pensioen

Als je wilt investeren in je pensioen, heb je hier ook specifieke software voor. Hieronder lichten we een aantal mogelijkheden toe:

Brand New Day

Brand New Day is een bank en broker die indexbeleggen, ook wel pensioenbeleggen genoemd, aanbiedt. Ze hebben zowel een webapplicatie als een mobiele app. Beide zijn erg gebruiksvriendelijk en bieden een goed overzicht van je rekeningen, de inhoud van je portefeuille, je transacties, het rendement en de kosten.

De app biedt hetzelfde overzicht en door middel van iDEAL kun je extra geld overmaken. Ook biedt de app extra veiligheid in de vorm van een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning.

Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over Brand New day:

Brand New Day aanmelden

Meesman

Meesman biedt indexbeleggen aan, ook bekend als pensioenbeleggen. Ze werken met hun app, Flow, die het makkelijker maakt om maandelijks te sparen. Flow is gemaakt om automatisch te sparen. Dit doen ze door het binnenkomende geld op je rekening automatisch te verdelen.

De app werkt erg simpel en is makkelijk in te stellen. Na het instellen heb je er bijna geen omkijken meer naar, aangezien de app alles voor je regelt. Hierdoor is het een handige hands-off manier van beleggen.

Goede software voor speculatie

Als je op zoek bent naar software voor speculatie op koersen, zijn er een aantal opties. Hieronder lichten we de beste optie kort toe:

Plus500

Plus500 biedt de ideale software voor speculatie. Door middel van de gebruiksvriendelijkheid is het een goede optie voor beleggers.

Alle effecten waarop je kunt beleggen, kun je makkelijk vinden door de zoek- en lijstfunctie. Om een positie te openen, kun je kopen/long gaan (speculeren op koersstijging) of verkopen/short gaan (speculeren op koersdaling).

De software biedt ook analysemogelijkheden, waardoor je speculaties voor jezelf kunt onderbouwen. Het analyseprogramma van Plus500 is echter niet het meest geavanceerd, dus dit is niet voor iedereen even geschikt.

De app van Plus500 is vooral geschikt voor het bijhouden van je posities, maar je kunt ook speculeren op een bepaalde positie. Technische analyses kunnen niet via de app gedaan worden.

Wil je speculeren met Plus500 gratis uitproberen? Open dan direct een demo:

Plus500 aanmelden

Software voor technische analyse

Software voor technische analyses is ook in verschillende vormen te vinden. Hieronder lichten we een aantal vormen toe.

Metastock

Metastock is erg populair en bekend over de wereld. De software van Metastock wordt gebruikt voor het herkennen van patronen binnen een markt. Ook kan de software gebruikt worden voor het creëren van je eigen systemen.

Kortom, het is de ideale software voor technische analyses. Het grote nadeel is echter wel dat deze software 400 euro kost voor een licentie.

Omnitrader

Omnitrader is een andere manier om technische analyses te doen. Net als bij Metastock is het mogelijk om patronen binnen een koers te herkennen. Daarnaast kun je simulaties uitvoeren op de koers en waarschuwingen instellen.

Ook deze software is niet bepaald goedkoop. Het goedkoopste pakket kost ongeveer 270 euro en het duurste pakket ongeveer 750 euro.

TAI-PAN

TAI-PAN is software om technische analyses mee te doen als je dit snel voor elkaar wilt krijgen. De software is ontwikkeld voor handelaren die intensief de koers in de gaten houden.

Voor het gebruik van TAI-PAN moet je maandelijkse kosten betalen. Hier betaal je zo’n 49 euro per maand voor.

Goede ondersteunende software

Er is ook redelijk wat software dat je kan ondersteunen tijdens het beleggen. Hieronder lichten we een aantal opties toe:

Trade ideas

Trade ideas is een platform dat je goed kan ondersteunen tijdens het beleggen. De AI van het platform screent alle markten uitgebreid en laat dagelijks weten of een strategie werkt of niet.

Daarnaast kun je meldingen krijgen als er een interessante mogelijkheid op je pad ligt. De software is echter niet goedkoop. Om dit te gebruiken, tel je al snel 1000 euro per jaar neer.

TrendSpider

TrendSpider is een online platform dat ook met AI werkt. De AI scant grafieken en koersen om een interessante positie te ontdekken.

Hierdoor herken je makkelijk patronen binnen een koers. Verder kun je TrendSpider ook gebruiken voor het tekenen van trendlijnen en Fibonacci levels.

Conclusie: wat is de beste beleggen software?

Het is vooral persoonlijke wat de beste software voor beleggen is. Kijk welke software je aanspreekt en test het vooral uit. Op die manier kom je erachter welke software het geschiktst is voor jou om mee te beleggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *