Beursspel: aandelen beleggen oefenen met een beleggingsspel

Een beursspel is een goed begin als je wilt beleggen. Je leert door middel van oefenen met een nagebootste markt. Op die manier leer je direct hoe je het hoogste rendement uit beleggen haalt. In dit artikel leggen we uit hoe en waar je kunt oefenen met beleggen.

Wat is een beleggingsspel?

Een beursspel (of beleggingsspel) is een soort simulator voor het beleggen. Je kunt beleggingen doen zonder echt geld uit te geven, waarna je te zien krijgt wat er gebeurt met je investering. Kortom, je kunt risicoloos (zonder winst of verlies) oefenen met beleggen, waardoor je de markt beter in kan schatten.

Alternatief beursspel: demo beleggen

Een beursspel is niet direct de beste optie. Demo beleggen is in de meeste gevallen de beste optie vanwege het realisme. Met demo beleggen beleg je in realtime, oftewel de koersen bewegen op dezelfde manier als in het echt.

Wil je demo beleggen gratis uitproberen? Klik dan op de onderstaande knop!

Demo beleggen

IEX beursspel

Het IEX beursspel is gemaakt door IEX, een bekende nieuwssite met het actuele beursnieuws. Met het beursspel van IEX kun je bekende aandelen kopen en verkopen. In je portefeuille kun je bijhouden welke resultaten je behaald. Voor de rest heeft het spel niet zoveel te bieden.

Het IEX beursspel kan wel goed gebruikt worden voor het bijhouden van een schaduwportefeuille. Klik hieronder om het IEX beursspel te spelen:

IEX beursspel

iex-beursspel

Wall Street Survivor beleggingsspel

Het Wall Street Survivor beleggingsspel is een internationaal spel. Net als met het IEX beursspel kun je kopen, verkopen en resultaten bijhouden. Het interessante aan dit spel is de gratis toegang tot verschillende cursussen.

Door een maandelijks bedrag te betalen, krijg je toegang tot uitgebreide cursussen die dieper op de stof in gaan. Verder is het spel gratis te spelen. Klik hieronder om het Wall Street Survivor beleggingsspel te spelen:

Wall Street Survivor beleggingsspel

wall-street-survivor-beleggingsspel

RTLZ Beursspel

Het RTLZ Beursspel is in Nederland een vrij bekend beursspel. Het spel is opgezet op een eenvoudige website waarop je simulatie aandelen kunt kopen en verkopen. Het interessante aan het RTLZ Beursspel is dat je ook kunt beleggen in sprinters, waardoor je ook kunt oefenen met hefboom beleggen.

Af en toe worden er wedstrijden georganiseerd door RTL met een mooie prijs. Om de wedstrijd te winnen moet je de beste resultaten neerzetten. Klik hieronder om het RTLZ Beursspel te spelen:

RTLZ beursspel

rtlz-beursspel

Wat zijn de voordelen van een beursspel?

  • Met een beursspel leer je omgaan met aandelen, grondstoffen en in sommige gevallen hefboom beleggen.
  • Je kunt handelen in alle Nederlandse beursgenoteerde aandelen.
  • Je leert omgaan met je emoties tijdens het beleggen.
  • Je leert de theorie achter het beleggen en hoe je deze toe moet passen.
  • Je kunt oefenen met speculeren op een dalende koers, ook wel short gaan genoemd.
  • Je kunt makkelijk omschakelen naar echt geld.
  • Met een demo ontvang je tot 100.000 euro om te oefenen met beleggen.
  • Je kunt een schaduwportefeuille bijhouden.

Hoe haal je het meeste uit een beleggingsspel?

Om het meeste uit een beleggingsspel te halen, is het verstandig om te beleggen zoals je in het echt ook zou doen. Kortom, je kunt het beste doen alsof het echt geld is waarmee je belegt. Hierdoor komt er gevoel bij het beleggen kijken, waar je in de praktijk ook mee te maken krijgt.

Voordat je begint, is het verstandig om de opties van de demo of het beleggingsspel door te nemen. In de praktijk is dit ook verstandig als je met nieuwe software gaat werken.

Wil je verder met echt geld? Dan is het verstandig om eerst een laag bedrag te beleggen. Hierdoor leer je omgaan met beleggen met echt geld. Het is pas verstandig om uitgebreid te beleggen als je echt zeker van je zaak bent en weet wat je doet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *