Beste crypto apps 2024 – vergelijk crypto applicaties

Bitcoins en andere crypto kopen met je mobiele telefoon is vandaag de dag eenvoudige dan ooit! In dit artikel kan je direct de beste crypto apps met elkaar vergelijken!

Wat is een crypto applicatie?

Je kunt met een crypto applicatie direct Bitcoins & andere cryptomunten kopen en verkopen. Het is tegenwoordig direct mogelijk om via de applicatie store op je telefoon een crypto applicatie te installeren. Bij het vergelijken en selecteren van de beste crypto applicatie kun je op de volgende factoren letten:

  • Prijs: de transactiekosten tussen verschillende crypto applicaties verschillen sterk; goedkoper is natuurlijk beter!
  • Aanbod: met sommige crypto applicaties kan je alleen Bitcoins kopen, terwijl je met andere applicaties veel meer keuze hebt.
  • Mogelijkheden: met sommige applicaties kan je alleen crypto kopen en vasthouden, terwijl je met andere applicaties ook actief kunt analyseren & handelen.
  • Betrouwbaarheid: Nederlandse crypto exchanges met een registratie zijn doorgaans het betrouwbaarst.
  • Demo: je kunt bij sommige aanbieders het verhandelen van crypto gratis en zonder risico uitproberen met een demo.

Wanneer je niet zeker weet welke crypto applicatie het beste bij je past, kan je er ook gerust meerdere installeren.

Een groot voordeel van elke crypto applicatie, is dat je op elk moment van de dag even een positie kunt openen. Hierdoor is de cryptomarkt toegankelijker dan ooit!

Snel overzicht: wat is de beste crypto app

BrokerKostenAanmelden
Bitvavo€10.000 gratis verhandelen + direct €10 gratisAanmelden
eToroDirect beleggen in crypto tegen gunstige tarieven + gratis demo. Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Je kapitaal loopt risico.Aanmelden

Verschil tussen crypto exchange en broker

Met een crypto exchange applicatie kun je alleen in cryptomunten handelen. Daar tegenover kan je met een brokerage account ook in bijvoorbeeld aandelen en beleggingsfondsen beleggen. Welk type applicatie het beste bij je past, hangt dan ook sterk van je beleggingsplan af.

De beste crypto applicaties

Bitvavo

Persoonlijk handel ik vooral in crypto met de applicatie van Bitvavo. Bitvavo is een betrouwbare, Nederlandse partij die geregistreerd staan bij de Nederlandsche Bank.

Je betaalt bij Bitvavo nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten en je kunt er beleggen in meer dan 200 verschillende cryptomunten.

Bitvavo blinkt uit op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en je bent er bovendien beschermd tot € 100.000 bij mogelijke hacks.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Bitvavo? Je betaalt nu tijdelijk helemaal geen transactiekosten over je eerste € 10.000 aan transacties + je ontvangt € 10 gratis:

Bitvavo aanmelden

Bitvavo crypto platform

eToro

Zelf ben ik ook een groot fan van eToro vanwege het gebruiksgemak; je kunt bij eToro met één account namelijk tegen lage kosten beleggen in crypto, aandelen en beleggingsfondsen.

Voordelig aan eToro is dat je de mogelijkheden binnen de applicatie geheel gratis kunt uitproberen met een demo. Op die manier kun je uitgebreid oefenen en verschillende strategieën met elkaar vergelijken.

Wel is het jammer dat je bij eToro $ 7 moet betalen om je geld weer op te nemen. Doordat de minimumstorting $ 50 is, kun je echter wel al direct met een klein bedrag aan de slag.

eToro aanmelden

Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Je kapitaal loopt risico.

eToro crypto platform

Finst

Finst is een nieuwe prijsvechter op de Nederlandse markt; je kunt er in de populairste cryptomunten handelen tegen slechts 0,15% aan transactiekosten.

Interessant is dat je er in mandjes van crypto’s kunt beleggen; op die manier kan je direct in meerdere cryptomunten met een specifiek thema investeren.

Finst is net zoals Bitvavo een betrouwbare, Nederlandse partij. Finst is namelijk opgericht door enkele van de mede-oprichters van DEGIRO.

Ook bij Finst kan je €10.000 aan crypto geheel gratis verhandelen, gebruik de onderstaande knop om direct te beginnen met beleggen:

Finst aanmelden

Finst crypto platform

Plutus

Plutus is een andere interessante crypto applicatie; je gebruikt deze applicatie echter niet om zelf crypto te kopen en verkopen. Plutus is namelijk een betaalkaart waarmee je tot wel 8% aan cashback kunt ontvangen over al je transacties.

Zelfs met het gratis abonnement ontvang je al direct 3% cashback en kan je ook elke maand €10 terugontvangen over je boodschappen bij de Albert Heijn.

Er is dan ook eigenlijk geen reden om je niet aan te melden voor deze crypto applicatie. Wanneer je dit doet met de onderstaande link, ontvang je bovendien direct €10 gratis aan PLU:

Plutus aanmelden

Plutus crypto platform

Coinbase

Wanneer je liever in crypto belegt met een wereldwijd bekende cryo applicatie, kan je voor Coinbase kiezen. Persoonlijk ben ik een minder grote fan van deze applicatie, aangezien de transactiekosten met 0,5% fors hoger liggen.

Handig binnen de applicatie is dat je prijswaarschuwingen kunt instellen; je ontvangt dan automatisch een notificatie wanneer een cryptomunt een bepaalde prijs heeft bereikt.

Coinbase is misschien wel één van de betrouwbaarste crypto apps van de wereld; de aandelen van het bedrijf zijn zelfs vrij verhandelbaar op de beurs. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te penen bij Coinbase:

Coinbase aanmelden

Coinbase crypto platform

Plus500

Ik sluit het lijstje met de beste crypto applicaties af met Plus500. Deze applicatie is eigenlijk alleen geschikt voor mensen die willen speculeren op het koersverloop van crypto.

Je kunt bij Plus500 namelijk alleen met behulp van derivaten speculeren op koersstijgingen en koersdalingen van bijvoorbeeld de Bitcoin.

Doordat je ook een short positie kunt openen, is het bij Plus500 bovendien mogelijk om te speculeren op dalende koersen. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden direct gratis uit te proberen met een demo:

Plus500 aanmelden

Plus500 crypto platform

Conclusie: beleggen in crypto met een applicatie

Bitcoins kopen en verkopen met een crypto applicatie is makkelijker dan ooit. Steeds meer partijen brengen gebruiksvriendelijke applicaties op de markt waarmee je snel een positie kunt innemen. Het is verstandig om voor jezelf te bedenken welke functies je belangrijk vindt binnen een crypto applicatie. Het kan verder geen kwaad om verschillende partijen uit te proberen; op die manier ontdek je sneller waar je het beste kunt beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *