Enquêtes invullen voor geld

Enquêtes invullen voor geld

Er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen op het internet. Enquêtes invullen voor geld is één van de bekendere methodes maar zijn betaalde enquêtes wel betrouwbaar en waar moet je op letten? Ik heb het getest en in dit artikel vertel ik je meer over deze populaire methode om geld te verdienen op internet.

 

Wat is enquêtes invullen voor geld?

Het concept van enquêtes invullen voor geld is al heel oud en vond vroeger al plaats, vooral op universiteiten waar veel onderzoek werd verricht. Sinds de opkomst van het internet heeft dit een enorme vlucht gekregen en gebruiken veel (markt)onderzoeksbureaus ook dit concept. Het is heel simpel. Je krijgt een vragenlijst en in ruil voor het eerlijk beantwoorden van de vragen, krijg je een vergoeding.

Veel panels zijn gericht op consumenten en je kunt jouw mening geven over verschillende producten en diensten. Dat is best waardevol voor de panels waar je vragen voor beantwoord.

Waarom betaalde enquêtes invullen voor geld?

Het voordeel van enquêtes invullen is dat je het in je eigen tijd kan doen, wanneer jou het uitkomt. Bovendien is het niet nodig om vooraf geld in te leggen zoals bij het starten van een bedrijf. Iedereen (die 16 jaar of ouder is) kan enquêtes invullen en het is zeer toegankelijk en je kunt het gemakkelijk vanuit huis uitvoeren. Inschrijven of aanmelden is meestal erg gemakkelijk en kan vanuit huis. Het enige wat je vaak nodig hebt in een e-mailadres en soms een bankrekening waarop jouw beloning gestort wordt (soms kan het ook via PayPal). 

Wie betaalt jou voor het online enquêtes invullen voor geld?

Veel bedrijven doen onderzoek naar de mening van mensen. Denk hierbij aan marketingonderzoek om te bepalen welk automerk mensen prefereren. Of welke politieke voorkeur je hebt en het verband met religie. Dit zijn allemaal vragen die beantwoord kunnen worden met een enquête. De resultaten van enquêtes zijn altijd anoniem en jouw persoonlijke voorkeur wordt hierbij nooit vrijgegeven. Dat is ook wel nodig want er worden regelmatig erg persoonlijke vragen gesteld zoals geloof, seksuele voorkeur en wat je verdient.

Hoe werkt enquêtes invullen voor geld precies?

Geld verdienen met enquêtes werkt heel simpel. Je meldt je aan bij een betrouwbare website (daarover later meer) meestal wordt er gevraagd naar een basisprofiel. Vervolgens kan de website bepalen welke vragenlijsten geschikt zijn voor jou. Op het begin verloopt het wat langzaam omdat de website nog niet goed weet bij welke vragenlijsten jij past maar naar verloop van tijd, krijg je meer en meer verzoeken om vragenlijsten in te vullen van onderzoekspanels. Je kunt zelf bepalen of je een vragenlijst invult maar hoe meer je er invult, hoe meer vragenlijsten je vervolgens weer krijgt van de panels. 

Je krijgt meestal voor elke enquête betaalt. Elke enquête heeft weer zijn eigen lengte. Sommige duren maar 5 minuten en anderen tot wel een half uur! Hoe langer de vragenlijst, hoe meer je betaald krijgt. Uitbetaling vindt meestal plaats in credits (punten) op jouw account of direct cash of cadeaubonnen (bijvoorbeeld van bol.com). Soms kun je ook schenken aan een goed doel.

Kun je onbeperkt enquêtes invullen voor geld?

Na aanmelding op betrouwbare enquête sites krijg je een uitnodiging toegestuurd voor het invullen van jouw profiel. Het is daarom de moeite waard om je aan te melden bij verschillende panels als je graag veel en onbeperkt enquêtes wil invullen. 

Dit zijn de beste enquête websites

Er zijn genoeg websites waarmee je wat geld verdienen kan. De best betaalde enquête sites vind je hieronder (en tevens betrouwbaar): 

EuroClix

EuroClix is een totaalplatform met o.a. cashbacks, enquêtes, producten en diensten vergelijken en speciale aanbiedingen. Ook kun je extra Clix winnen, waardoor dit platform een hoge funfactor krijgt. Clix wissel je in voor geld, dat gestort wordt op je bankrekening. Hoe meer Clix je spaart, hoe hoger het bedrag wordt (exponentieel). Zo zijn 1.000 Clix €10,- waard maar 10.000 Clix al €150,- waard!

Voordelen

Nadelen

BEENQ

De enquêtes op BEENQ zijn best leuk in vergelijking met andere websites. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker! Er zijn erg veel enquêtes die ingevuld kunnen worden. Je kunt uitbetalen via PayPal of kiezen voor Amazon.nl bonnen.

Voordelen

Nadelen

Toluna

Toluna vind ik vooral fijn vanwege de app die ze hebben. Er zijn veel onderzoeken waarvoor je redelijk wat punten kan krijgen. De punten kun je omruilen voor geld of voor waardebonnen. Aan jou de keuze.

Voordelen

Nadelen

LifePoints

LifePoints is een leuke website maar heeft niet iets bijzonders (maar werkt wel goed!). Je kunt uitbetalen via PayPal of waardebonnen. Je krijgt bij aanmelden direct 10 punten!

Voordelen

Nadelen

PanelWizard

PanelWizard heeft wat minder enquêtes maar biedt wel de hoogste vergoeding per vraag. Dit is dus zeker het overwegen waard als je wat minder tijd wil besteden aan enquêtes. Het zijn vooral kortere onderzoeken dus je bent snel klaar!

Voordelen

Nadelen

Daarnaast een eervolle vermelding voor Google Opinion Rewards. Deze app van Google gebruik ik al jaren en de vergoedingen zijn erg hoog in verhouding tot de tijd die je erin steekt. Vragenlijsten zijn meestal binnen een paar minuten in te vullen. Het nadeel is dat je vooral vragen bent over (de winkels) waar je bent geweest en of je iets gekocht hebt. Daarnaast kun je de beloning alleen gebruiken in de Google Play Store en webshops die deze credits accepteren (zoals Udemy). 

Ook Attapol is wel een aanrader.

Wat valt er te verdienen met enquêtes invullen voor geld?

De verdiensten zijn niet echt hoog. Ook niet bij de beste enquête sites. Bij YouGov verdiende ik zo’n €5,- per uur. Je moet het ook niet doen om rijk te worden want dat wordt je niet. Het kan gewoon leuk zijn als je wat bij kunt verdienen als je toch op de bank zit en Netflix kijkt of in aanmerking wil komen voor een waardebon bijvoorbeeld. 

Websites die beweren dat je honderden euro’s kunt verdienen met enquêtes die jij invult, doen in mijn ogen niet recht aan de werkelijkheid en mijn ervaringen. Het is een leuke bijverdienste maar verwacht geen parttime baan of iets dergelijks. 

Wat krijg je als beloning?

Je kunt op verschillende manieren verdienen met het invullen van enquêtes maar over het algemeen krijg je op deze manieren een beloning:

  • Bonnen (van bijvoorbeeld bol.com, Zalando of Amazon)
  • PayPal tegoed
  • Credits, die je later om kan zetten in geld of het bovenstaande

Meestal wordt je pas uitbetaald nadat je een bepaalde hoeveelheid credits of geldbedrag hebt verdient.

Mijn eerlijke mening over enquêtes invullen voor geld

Ik begon vol goede moed maar met elke ingevulde enquête werd het steeds saaier voor mij. Je wordt wel beloond per ingevulde enquête en ik wilde graag wat ervaring opdoen om erover te schrijven maar voor mij is het niet leuk genoeg en bovendien loont het niet voor mij. Ik heb genoeg andere side hustles waarbij mijn tijd beter is besteed. 

Probeer het vooral voor jezelf uit en kijk bij elke enquête die jij invult wat je verdient en zet dat om in wat je per uur verdient. Bepaal dan voor jezelf of je het leuk vind én wat eventueel het alternatief is. Er zitten veel voordelen aan deze bijverdiensten want je kunt het thuis doen, via internet en ontvangt direct geld dat je kan laten uitbetalen. Bovendien kun je zelf bepalen wanneer je er tijd aan besteed. 

Kijk goed, voordat je begint, welke panels websites het beste bij jou passen en probeer er gerust een paar voordat je de juiste vindt voor jou. Veel websites werken met profielkenmerken en een doelgroep, dus aanmelden bij meerdere websites is de moeite waard als je veel vragenlijsten wil invullen. 

Ik vind het ontzettend leuk om in mijn vrije tijd wat extra te verdienen. En dat loopt nu al heel aardig. Elke maand geef ik een overzicht van mijn extra inkomsten op Instagram! Wil je zelf ook wat inspiratie opdoen? Check dan zeker deze artikelen:

Ken jij nog een leuke vorm van extra inkomsten? Laat jouw reactie achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *