Amazon Ontketend review

Review Amazon ontekend; een duik in de bedrijfscultuur van Amazon

Soms is het fijn om een keer in de keuken te kijken van een ander bedrijf en dit keer nemen we een kijkje in de keuken van Amazon.  Het boek Amazon ontketend vertelt vooral het verhaal over de leiderschapsstijl van Jeff Bezos en de cultuur van zijn grootste bedrijf Amazon.

ps. het originele boek is Engelstalig, waarmee je zo’n €7,- bespaart!

Amazon ontketend is een mooie geschiedenis van het het ontstaan van het bedrijf t/m 2021. Het loopt dus mooi langs de ontwikkelingen van het opstarten van een boekwinkel, naar de dotcom bubbel en alle technologische ontwikkelingen die het bedrijf heeft doorgemaakt. Hierbij kun je denken aan Amazon Web Services (AWS), Amazon Alexa, Amazon Studio’s, Amazon Prime, de uitbreidingen naar India en Mexico, de zoekmachine optimalisatie en het betrekken van externe verkopers.

Het boek is een goede weergave hoe de leiderschap van Jeff Bezos en de cultuur van Amazon deze ontwikkelingen en uitdagingen aanpakt.

Het boek leest lekker weg en geeft je een goede inkijk hoe Amazon werkt en in elkaar steekt. De hand van Bezos is natuurlijk overal in Amazon aanwezig maar de laatste hoofdstukken zijn echt gewijd aan hem persoonlijk en dat geeft het boek een mooie afsluiting van een memorabele man. 

Ik zou het boek aan iedereen aanraden die wil leren van de leiderschapsstijl van Jeff (die behoorlijk anders is dan menig managementboek) of die meer wil weten over Amazon en het probleemoplossend vermogen van dit bedrijf.

De auteur van Amazon ontketend

Brad Stone is de auteur van het boek. Hij is een journalist voor Bloomberg. Dit was niet zijn eerste boek over Amazon want hij heeft ook de boeken Mr. Amazon uit 2013 en The Everthing Store uit 2014 geschreven. 

Ik krijg niet echt het gevoel dat hij Jeff zelf heeft gesproken voor het schrijven van dit boek en dat is niet erg. Het is vooral een beschrijvend boek over het bedrijf zelf. Wat dat betreft is Mr. Amazon meer een biografie. 

De lessen uit Amazon ontketend

Zoals velen boeken kun je veel leren van Amazon ontketend. Er worden veel feiten genoemd en geeft het een inkijk in de geschiedenis van Amazon. De echte lessen zijn:

Amazon ontketend kopen?

Amazon ontketend is dus erg geschikt voor beleggers die willen investeren in een bedrijf zoals Amazon of een ander Big Tech bedrijf. Het is erg interessant om te zien hoe Amazon problemen aanpakt met discipline en precisie. 

Je kunt Amazon Ontekent ook kopen in de Engelstalige versie waarmee je ongeveer €7,- bespaart!

Persoonlijk heb ik de Nederlandstalige versie gelezen. Ook is er een e-book versie en dan kun je het boek al voor €15,- lezen. 

Lees je liever niet maar wil je wel graag naar het boek luisteren? Kijk dan eens op Storytel voor de Engelstalige versie. Je kunt 30 dagen gratis uitproberen via deze link!

De eerste maand is gratis!

Dit boek kun je ook luisteren via Storytel. Met Storytel luister je al naar duizenden boeken voor een vast en laag bedrag per maand.

Is dit niet het boek dat je zoekt? Ik heb een aparte pagina met veel meer boekreviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *