Koop je rijk review

Review Koop je rijk; hoe iedereen vermogen kan opbouwen met vastgoed

Koop je rijk is een Nederlandstalig boek voor iedereen die zijn eerste stappen wil zetten in de vastgoedmarkt in Nederland. Het is een praktisch boek voor elke beginnende vastgoedbelegger. De schrijver Myrthe de Groot legt alles op een vrij makkelijke manier uit en laat zien dat beleggen in (fysiek) vastgoed helemaal niet eng hoeft te zijn.

Een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met het onderwerp!

Koop je rijk kun je op twee verschillende manieren benaderen. Je kunt vastgoed kopen om rijk (rich) te worden maar je kunt ook kopen om een rijk (empire) te bouwen. Het is eigenlijk het enige in dit boek dat dubbelzinnig is want Myrthe schrijft gemakkelijke en met duidelijke taal. 

In het boek Koop je rijk, neemt Myrthe je mee door alle praktische zaken die je tegenkomt en waarover je na moet denken voordat je start, of handig is om te weten als je er eenmaal mee te maken hebt.

Waar de meeste boeken alleen de visie en kennis van de schrijver bevat, gaat Koop je rijk een stapje verder. Dat siert Myrthe als ervaringsdeskundige en niet als kenner wat voor de lezer een groot voordeel is. Meerdere experts komen aan het woord wat zorgt voor een leuke afwisseling.

Ik vond het boek prettig om te lezen en heeft mij veel geleerd over het beleggen in vastgoed. Het is echt iets dat enorm veel moeite en kennis vraagt bij de eerste aankoop maar telkens makkelijker wordt als je eenmaal jouw rijk koopt. Wil je echt actief aan de slag met beleggen in vastgoed? Dan heb je denk ik meer nodig dan alleen dit boek maar het is in ieder geval een mooie eerste stap zodat je weet waar je aan moet denken. Ik vind het ook interessant dat in Koop je rijk ook het maatschappelijk debat wordt besproken, dat maakt het ook leuk bij de gebruikelijke discussies op verjaardagsfeestjes. 

De auteur

Myrthe de Groot is de schrijfster van Koop je rijk en je leest door heel het boek dat zij vooral een ervaringsdeskundige is. Daardoor leest het boek erg makkelijk en blijft het lekker praktisch. Geen zware theorieën maar mouwen opstropen en doen. 

De lessen uit Koop je rijk

Voor mij was het de eerste keer dat ik een boek over beleggen in (fysiek) vastgoed las en daarmee was het erg leerzaam. Voor mij waren de volgende punten belangrijk:

koop je rijk kopen?

Het is een aanrader voor iedereen die zijn eerste stappen wil maken om als particulier vastgoed te kopen. Myrthe legt goed uit dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Ook voor beleggers kan het interessant zijn omdat je hiermee spreiding in het belegde vermogen aanbrengt. Hoe beter de spreiding, hoe lager de risico’s. 

Het is een Nederlandstalig boek en er is ook een e-book en luisterboek beschikbaar. Ook is het boek te luisteren op Storytel (eerste maand gratis!). 

De eerste maand is gratis!

Dit boek kun je ook luisteren via Storytel. Met Storytel luister je al naar duizenden boeken voor een vast en laag bedrag per maand.

Is dit niet het boek dat je zoekt? Ik heb een aparte pagina met veel meer boekreviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *