Review Beleggen voor Dummies; voor iedereen die wil starten met beleggen

In deze review over het boek Beleggen voor Dummies gaan we in op het boek, de auteurs en welke lessen je uit het boek kan halen. Daarnaast geef ik mijn mening in deze review of ik Beleggen voor Dummies koopwaardig vindt. Het moet tenslotte wel een investering zijn in jezelf!

Beleggen voor Dummies review

Als je nieuw bent in de beleggingswereld kan het overkomen als één groot oerwoud. Je krijgt zóveel informatie. Wat is nou waar? Wat is een mening en wat is een feit? Wat klopt er allemaal? En geldt dat ook voor jou? Het boek Beleggen voor Dummies legt je de basis uit. En het mooie van dit boek; het legt je de basis uit, zonder een mening te vormen. Het zijn dus allemaal feiten. Het legt je bijvoorbeeld uit wat risico en rendement inhouden, welke beleggingsinstrumenten je hebt, hoe je een beleggingsplan maakt en wat fundamentele en technische analyse is. Kortom écht een boek over beleggen vóór Dummies. 

Je hebt daarom geen achtergrondinformatie nodig. Als je voor het eerst in aanraking komt met beleggen én je wilt er meer over weten, dan is Beleggen voor Dummies wat mij betreft hét boek!

De auteurs

Beleggen voor Dummies is geschreven door Hans Oudshoorn en Peter Siks. De heren hebben samen enorm veel jaren ervaring met beleggen en zijn ook al jaren beleggingstrainers. Dat laatste merk je erg goed in het boek aangezien ze moeilijke onderwerpen makkelijk uit kunnen leggen.

En dat ze trainingen geven is ook duidelijk te zien aan de neutraliteit die ze in het boek hebben verwerkt. Dit is echt de basis van beleggen zonder het bouwen van een bepaalde mening en dat is best verfrissend voor een beginner.

De lessen uit Beleggen voor Dummies

Beleggen gaat vaak gepaard met een persoonlijke voorkeur die vaak voortkomt uit emotie. Dit boek haalt dat er allemaal uit en legt elke beginner in gemakkelijke taal uit wat beleggen inhoudt. De lessen die je kan leren zijn daarom erg algemeen:

Beleggen voor Dummies kopen?

Beleggen voor Dummies is vooral geschikt voor iedereen die wil starten met beleggen maar ook voor mensen die al een paar maandjes bezig zijn en eigenlijk een valse start hebben gemaakt. Als je tot deze categorie hoort, sla je met Beleggen voor Dummies eigenlijk nooit de plank mis. Het boek is wel vooral gericht op technische informatie maar is daarom niet saai om te lezen. Niet elke schrijver kan dat en deze heren hebben dat dus goed voor elkaar.

Boekreview review beleggen voor dummies hans oudshoorn
Storytel

De eerste maand is gratis!

Dit boek kun je ook luisteren via Storytel. Met Storytel luister je al naar duizenden boeken voor een vast en laag bedrag per maand.

Is dit niet het boek dat je zoekt? Ik heb een aparte pagina met andere boekreviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *