Review Invested; Beleggen door de ogen van een dochter en vader.

We zijn allemaal een keer begonnen met beleggen. Als jij al een tijdje bezig bent, weet je dat dit een heel avontuur is, dat eigenlijk nooit eindigt. Danielle Town neemt jou in haar boek Invested helemaal mee op haar avontuur en in deze review bespreken we haar boek; Invested How I Learned to Master My Mind, My Fears, and My Money to Achieve Financial Freedom and Live a More Authentic Life (with a Little Help from Warren Buffett, Charlie Munger, and My Dad).

Fun fact: ik heb het hele boek gelezen en pas bij deze review kwam ik erachter dat het boek geschreven is door een vrouw. Dat geeft wel een mooie dimensie aan het boek!

nvested How I Learned to Master My Mind, My Fears, and My Money to Achieve Financial Freedom and Live a More Authentic Life review

Het boek leest als een dagboek! En dat is best leuk en persoonlijk. Echt een keertje wat anders. Danielle neemt je mee in haar zoektocht naar een manier van beleggen die bij haar past. Ze laat zich hierbij inspireren door Warren Buffett, Charlie Munger en haar vader Phil Town. Voor een beginner leest dit erg prettig, want je wordt ook meegenomen in de angsten en onzekerheden die je als beginnend belegger ervaart. Ze neemt je stap voor stap mee en geeft je echt concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer je te weten komt en worden verschillende beleggingsstrategieën doorgelopen.

De auteur(s)

Invested is geschreven door Danielle Town in samenwerking met haar vader Phil Town. Toch is het boek vanuit de ik-persoon geschreven en dat is dus Danielle. Ze is advocate die eigenlijk nooit bezig is geweest met persoonlijke financiën en beleggen, totdat ze het roer omgooide en meer financiële onafhankelijkheid wilde. Hiervoor keek ze richting haar vader een succesvol ondernemer en investeerder. Deze dochter-vader relatie zie je goed terug in het boek en maakt Invested tot een waar beleggingsdagboek. Phil Town is trouwens best bekend en heeft een eigen YouTube-kanaal en podcast genaamd InvestED.

De lessen uit Invested

De belangrijkste les uit Invested is wel dat elke belegger zijn eigen weg moet kiezen. Meerdere wegen leiden naar Rome en Danielle legt haar weg uit. Het is daarbij goed om helden te hebben (voor haar zijn dat Warren Buffett en Charlie Munger) waar je jezelf aan kan spiegelen en hun ideeën kan gebruiken om jezelf een betere belegger te maken. Door dit boek besef je ook dat een beleggingsstrategie nooit af is. Het is een avontuur dat nooit ophoudt.

Invested kopen?

Invested brengt niet heel veel nieuws voor de ervaren belegger. Zeker niet voor de beleggers die al goed bekend zijn met de methodes van Warren Buffett. Toch is het ook leuk om te lezen. Invested is meer geschikt voor de beginner die nog zijn weg moet zoeken. En als je dan bekijkt dat je dit boek voor iets meer dan een tientje kan kopen, is het toch een leuke investering in je tijd en kennis.

Je kunt dit boek trouwens ook luisteren via Storytel

boekreview review invested danielle town
Storytel

De eerste maand is gratis!

Dit boek kun je ook luisteren via Storytel. Met Storytel luister je al naar duizenden boeken voor een vast en laag bedrag per maand.

Is dit niet het boek dat je zoekt? Ik heb een aparte pagina met andere boekreviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *