100 euro Bitcoins kopen: 3 stappen

Wil je voor een klein bedrag van 50, 100 of 200 euro Bitcoins kopen? Dat kan gewoon! In dit artikel lees je direct hoe je met weinig geld in Bitcoins kunt beleggen.

Hoe kan je met 100 euro Bitcoins kopen?

Stap 1: open een crypto wallet

Je hebt eerst een account nodig bij een betrouwbare crypto exchange waar je met een klein bedrag van 100 euro kunt investeren in Bitcoins en andere cryptomunten. Klik hier om direct een account te openen bij Bitvavo. Bij Bitvavo betaal je slechts 0,25% aan transactiekosten & kan je bovendien al vanaf €1 investeren in Bitcoins.

Stap 2: crypto rekening activeren

Voordat je voor 100 euro Bitcoins kunt kopen, moet je eerst je crypto rekening activeren. Dit doe je normaal gesproken door een kopie van je paspoort te uploaden. Nadat je identiteit is geverifieerd kan je direct geld storten vanaf je bankrekening, bijvoorbeeld via iDEAL. Selecteer hiervoor de optie geld storten en vul het bedrag in dat je op je rekening wilt storten.

Stap 3: voor 100 euro Bitcoins kopen

Navigeer vervolgens naar Bitcoin binnen het trading platform en vul €100 als bedrag in dat je wilt investeren. Druk vervolgens op kopen om direct de Bitcoins te kopen met je crypto rekening. Je betaalt hiervoor 0,25% aan transactiekosten, waardoor je uiteindelijk €99,75 aan crypto bezit. Houd er rekening mee dat je bij het verkopen van Bitcoin opnieuw transactiekosten betaalt.

Periodiek 100 euro beleggen in Bitcoin

Wanneer je elke maand voor €100 wilt beleggen in Bitcoin, kan je profiteren van DCA of dollar cost averaging. Je behaalt dan een gemiddeld rendement op de Bitcoin, waardoor je zowel tegen lage als hoe koersen inkoopt.

Je kunt hetzelfde principe ook toepassen bij het verkopen van Bitcoin. Wanneer de koers flink is opgelopen kan je juist maandelijks een vast bedrag verkopen. Door deze strategie toe te passen, haal je de emotie uit je beleggingen waardoor je minder snel een roekeloze beslissing neemt.

100 euro Bitcoins kopen

100 euro beleggen in aandelen

Wist je dat het ook mogelijk is om met een klein bedrag van 100 euro te beleggen in aandelen? Dit kan bijvoorbeeld bij eToro, waar je de mogelijkheden bovendien gratis met een demo kunt uitproberen:

eToro demo openen

Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Je kapitaal loopt risico.

Conclusie: kan je met 100 euro in Bitcoin investeren?

Je kunt zonder problemen met een klein bedrag van 100 euro in Bitcoins investeren. Door de 3 eenvoudige stappen in dit artikel te volgen, koop je direct een bepaalde hoeveelheid aan Bitcoins op. Persoonlijk geloof ik dat je het beste een klein bedrag van je vermogen in crypto kunt investeren; zelf stop ik er ongeveer 1-2 procent in. Op die manier kan je dus ook met een paar tientjes, 50 euro of 100 euro maandelijks in crypto beleggen.

2 gedachten over “100 euro Bitcoins kopen: 3 stappen”

  1. Ik heb 100 euro geinvesteerd in een andere app bitcoin.com wallet.
    Kan ik deze crypto overbrengen naar bitvavo ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *