Bitcoins kopen bij de ING Bank: doorloop deze 3 stappen!

Wil je Bitcoins kopen met je bankrekening bij de ING Bank? Dat kan! Doorloop de 3 eenvoudige stappen in deze handleiding en koop direct Bitcoins & andere crypto met je rekening bij de ING Bank.

Stap 1: open een online crypto wallet

Je kunt direct crypto kopen door je ING Bankrekening te koppelen aan een online crypto wallet. Een online crypto wallet is normaal gesproken verbonden met een crypto exchange die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld Bitcoins te kopen en verkopen.

Zelf maak ik hiervoor gebruik van Bitvavo, aangezien je hier maar 0,25% aan transactiekosten betaalt. Bovendien is Bitvavo 100% Nederlandstalig en betaal je over de eerste €1.000 aan transacties zelfs helemaal geen kosten. Klik hier om direct een crypto wallet te kopen bij Bitvavo.

Crypto wallet aanmaken ING

Stap 2: geld storten vanaf ING rekening

Voordat je crypto kunt kopen, moet je eerst je ING rekening koppelen aan je Bitvavo account. Hiervoor moet je eerst je Bitvavo account verifiëren. Nadat je hebt bewezen dat je echt bent wie je zegt dat je bent, kan je direct geld storten vanaf je ING rekening.

Navigeer hiervoor binnen je account naar storten en selecteer iDEAL om direct geld te storten binnen je crypto wallet. ING is ondersteund; je kan dus zonder problemen Bitcoins kopen met je bankrekening bij de ING.

ING Bitcoin kopen

Stap 3: Bitcoins kopen met de ING Bank

Je kunt nu direct Bitcoins kopen met het tegoed vanaf je ING bankrekening! Navigeer hiervoor binnen het platform naar de crypto Bitcoin en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk vervolgens op kopen om direct het gewenste aantal Bitcoins aan te schaffen.

Je kunt op dezelfde manier ook weer op elk moment je Bitcoin verkopen en het bedrag terug laten overschrijven naar je persoonlijke bankrekening bij de ING.

ING crypto kopen

Kan je direct Bitcoins kopen bij de ING Bank?

Het is momenteel nog niet mogelijk om direct zelf Bitcoins te kopen bij de ING Bank. In Nederland bieden banken nog geen crypto diensten aan. Zelf geloof ik ook niet dat dit snel zal gebeuren, gezien de strenge wetgeving.

Wanneer de regulering toeneemt en Bitcoin een betere naam krijgt, zal de ING Bank misschien eerder geneigd zijn om de handel in Bitcoins aan te bieden. Wanneer dit mogelijk wordt, lees je hier direct hoe je direct Bitcoins kunt kopen met je bankrekening bij de ING Bank.

Waar moet je op letten wanneer je Bitcoins koopt bij de ING?

  • Volatiel: de koers van de Bitcoin is erg volatiel. Je kunt dollar cost averaging toepassen; je koopt de Bitcoin dan op verschillende momenten waardoor je een gemiddeld rendement behaalt.
  • Veiligheid: ze zeggen in de crypto wereld ook wel not your keys, not your coins. Je kunt de Bitcoin die je koopt naar een externe wallet versturen om volledig de controle te houden over je crypto.
  • Hackers: kwaadwillende proberen constant toegang te krijgen tot je account bij Bitvavo. Doorloop daarom de beveiligingsstappen om hackers zoveel mogelijk buiten de deur te houden.
  • Strategie: bedenk van tevoren wanneer je Bitcoins wilt kopen en verkopen. Op die manier voorkom je dat je verlies maakt wanneer je uit paniek een verkeerde beslissing neemt.

Conclusie: Bitcoins kopen met de ING Bank

Het is prima mogelijk om Bitcoins te kopen met je rekening bij de ING Bank, maar je moet hiervoor wel de stappen in dit artikel volgen. Hopelijk wordt het in de toekomst mogelijk om echt direct Bitcoins te kopen bij je bank, volgens mij is dit alleen een kwestie van tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *