ING rentepunten: wat zijn het en hoeveel levert het op?

Je kunt bij de ING bank rentepunten sparen. Maar is het eigenlijk de moeite waard om ING rentepunten te sparen en hoeveel zijn ze waard? In dit artikel lees je direct alles over de ING rentepunten.

Wat zijn ING rentepunten?

Je kunt bij de ING bank of verschillende manieren rentepunten verdienen. Je kunt de rentepunten vervolgens gebruiken om verschillende producten en diensten met korting te kopen. Wanneer je de ING rentepunten slim inzet, dan kan je daar een mooi extra bedrag mee verdienen.

Betere & gratis alternatieven voor ING rentepunten

 • Woolsock: bij Woolsock ontvang je geheel gratis korting bij bijna al je online aankopen. Denk bijvoorbeeld aan 7,5% korting bij Amazon of 9% korting op je vakantie. Wanneer je bovendien een account opent met deze link ontvang je €5 gratis!
 • Euroclix: wanneer je gratis en zonder veel moeite extra geld wilt verdienen kan je ook een account openen bij Euroclix. Je ontvangt er korting en je verdient er geld met vragenlijsten. Bovendien ontvang je als nieuw lid direct gratis €1,95, klik hier en claim je bonus.

Hoe kan je ING rentepunten verdienen?

 • Spaarrekening openen: wanneer je een Oranje spaarrekening opent dan ontvang je 2500 punten.
 • Betalen: wanneer je een ING-betaalrekening bezit (en minimaal €700 per maand stort) dan ontvang je hiervoor 300 punten.
 • Studenten of jongerenrekening: voor het bezit van een studenten of jongerenrekening betaal je 200 punten per maand.
 • Platinumkaart: wanneer je een platinumkaart bezit ontvang je 400 punten per maand.
 • Aanvraag creditcard, studenten creditcard of platinumcard: hiervoor ontvang je eenmalig 2500 punten.

Wat mooi is aan het ING rentepunten programma, is dat de bank haar loyale klanten beloont. Wanneer je bijvoorbeeld een jaar een ING-betaalrekening aanhoudt, dan ontvang je in deze periode 3600 punten.

Zelf heb ik ondertussen ook een grote hoeveelheid ING-rentepunten gespaard: meer dan 18.000!

ING rentepunten sparen

Wat kan je met ING rentepunten doen?

Je kunt de ING punten alleen uitgeven in de ING puntenwinkel, de verschillende aanbiedingen kan je onderverdelen in:

 • Points only: hiervoor hoef je alleen punten te betalen, dit zijn vaak kortingsvouchers voor bepaalde merken.
 • Deals zonder punten: sommige partners verkopen ook producten en diensten tegen een voordelige prijs (tip; vergelijk wel altijd of de prijs echt voordelig is)!
 • Gewone deals: je betaalt hiervoor een combinatie van punten en geld.

Op de website van de ING vind je in de winkel deals in verschillende categorieën. Voor dit artikel over de ING rentepunten kijk ik vooral naar de populairste deals, aangezien deze voor de meeste mensen het aantrekkelijkst zijn.

 • Pathé: je kunt voor 250 punten en €8 een midweek voucher kopen of voor 250 punten en €9,5 een week voucher. Een kaartje bij Pathé kost al snel €14, je bespaart op die manier dus tot €6 wat neerkomt op een bedrag van 2,4 cent per punt.
 • Hema: je kunt er ook voor kiezen om een kortingsvoucher van €15 te kopen voor de Hema in ruil voor 500 punten. Je moet in dit geval wel minimaal €70 uitgeven, je punten zijn dan 3 cent per punt waard.
 • com: bij Booking.com kan je in ruil voor 250 punten een kortingsvoucher van €25,00 kopen. Houd er rekening mee dat je boeking in totaal meer dan €400 moet bedragen en dat je deze alleen kunt inruilen bij bepaalde hotels. Je punten zijn in dit geval 10 cent per stuk waard.
 • Zalando: je kunt in ruil voor €87,50 en 1000 punten ook een Zalando-cadeaubon van €100 betalen. Je bespaart in dit geval €12,50 wat neerkomt op een waarde van 1,25 cent per punt.
 • Ouwehands dierenpark: in ruil voor 250 punten ontvang je tot €6 korting op dit uitje, wat neerkomt op een waarde van 2,6 cent per punt.
 • Rituals kortingscode: je kunt voor 500 punten ook een 15% kortingscode bestellen voor Rituals. Dit is natuurlijk vooral aantrekkelijk wanneer je een groter bedrag uitgeeft.

Wanneer je nog veel punten overhebt, dan kan je best veel geld besparen. Ik ga zelf bijvoorbeeld vaak naar de bioscoop en ik zou met mijn punten meer dan 70 bioscoopkaartjes met korting kunnen bestellen. Op die manier bespaar ik al snel €420!

ING rentepunten aanbiedingen

Hoeveel zijn de ING punten waard?

Er bestaat geen officiële wisselkoers voor de ING punten. Dit komt doordat de waarde van hetgeen waarvoor je de punten inruilt sterk verschilt. Gemiddeld zou ik uitgaan van een waarde van ongeveer 2,5 cent per punt, wat betekent dat je met 300 maandelijkse punten toch €7,50 kunt besparen.

Door slim gebruik te maken van de ING punten kan je dus een fors bedrag besparen. Het is wel belangrijk om scherp te blijven. Soms worden producten bijvoorbeeld als aanbieding aangeboden, maar zijn ze goedkoper te krijgen bij een andere webshop zonder ING punten. Zelf gebruik ik dan ook altijd een vergelijkingswebsite als Tweakers.net wanneer ik bijvoorbeeld elektronica koop.

Lees voor de rest ook goed de voorwaarden door; in veel gevallen gelden er namelijk voorwaarden voor het gebruik van een kortingscode. Je kunt de €25 voucher bij Booking.com bijvoorbeeld alleen gebruiken wanneer je minimaal €400 uitgeeft.

Veelgestelde vragen over ING punten

Waarom geeft de ING rentepunten?
Bankrekeningen verschillen niet veel van elkaar: banken proberen daarom op verschillende manieren klanten te lokken. De ING doet dit door hun rentepunten te promoten; je kunt met deze punten namelijk goedkoper producten en uitjes kopen.
Kan je ING punten inruilen voor geld?
Het is jammer genoeg niet mogelijk om ING punten direct in te ruilen voor geld. Je zult zelf echt even moeite moeten doen om er voordeel uit te halen.
Waar kan je de ING punten terugvinden?
Je kunt de ING rentepunten terugvinden door in te loggen op je bankrekening. Je ziet vervolgens direct hoeveel punten je hebt gespaard, en je kunt ze in de winkel van de ING bank omruilen voor verschillende producten en diensten.

Conclusie: zijn ING rentepunten de moeite waard?

Persoonlijk besteedde ik totdat ik dit artikel schreef weinig aandacht aan mijn ING punten, maar ondertussen ben ik toch mild enthousiast. Door gewoon een rekening aan te houden kan je al snel €7,50 besparen per maand wanneer je bijvoorbeeld regelmatig naar de bioscoop gaat.

Wel moet je echt even moeite steken in het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden, aangezien niet alle opties even aantrekkelijk zijn. Zelf reken ik graag even de waarde van een punt uit bij iedere aanbieding; op die manier zie je direct of het de moeite waard is om de punten om te wisselen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *