Wannercashcow.com review (2024): pas op, koop het niet!

In deze uitgebreide review van Wannecashcow.com bespreek ik mijn ervaringen met Wanner Aarts en Lisanne Koning en hun product: de Wannercashcow.com academie. Conclusie in het kort; ze hebben veel belooft, maar maken het niet waar. De cursus is vooral opgezet om zelf zoveel mogelijk te cashen, over de ruggen van anderen. Je bent daarom gewaarschuwd: koop de wannercashcow.com academie of coaching niet!

Wannercashcow.com academie: oplichting of scam?

 • Aart Wanner doet aan misleidende marketing via Instagram
 • De cursus die verkocht wordt is nog niet af; zo wordt er verwezen naar documenten en voorbeelden die niet bestaan. En dat voor meer dan € 999!
 • Binnen de coaching werd een monetization garantie Lisanne Koning liegt in de call echter over de voorwaarden, zodat Wanner Aart ongeacht je inzet altijd de klant de schuld zal geven.
 • Voor een coaching traject betaal je meer dan € 3.500; hiervoor ontvang je 3 telefoontjes en enig Whatsapp contact plus een garantie die niet waargemaakt wordt.
 • De inhoud van het coaching traject klopt niet met de producties van Wanner.
 • De positieve reviews op het internet zijn gekocht: website-eigenaren krijgen hiervoor betaald door Wanner Aarts. Dit is dan ook de enige eerlijke review van de Wanner Cashcow academie.

Bepaal zelf of je de Wannercashcow.com academie als oplichting of scam ziet! Naar mijn mening worden beloftes in ieder geval niet nagekomen. Wanner Aartss gelooft zelf ook niet in zijn product en wil vooral flink cashen. De monetization garantie op zijn coaching traject is in 2024 bijvoorbeeld ingetrokken; duidelijk omdat veel van zijn klanten het niet lukt om resultaten te behalen.

Let dan ook op; Wanner Aarts en Lisanne Koning verrijken vooral zichzelf en geven niet om de resultaten van hun studenten.

Eigen ervaring met de Wannercashcow.com academie

Zelf ben ik al meer dan 10 jaar actief als ondernemer en ik vind het altijd leuk om onderzoek te doen naar nieuwe manieren om online geld te verdienen. Eén van deze manieren is deze manieren is YouTube automatisatie: het idee is dat je dan met een team video’s maakt en geld verdiend door hier vervolgens advertenties op te draaien.

Het principe is op zich simpel:

 • Zoek een goede niche; een niche waar recent nog succes is in behaald. Hiervoor moet je meerdere nieuwe kanalen vinden die minder dan 6 maanden bestaan maar voldoende views hebben (denk aan >300.000 maandelijkse views).
 • Zoek vervolgens naar een goed team om video’s mee te produceren. Dit kan bijvoorbeeld via Upwork. Je hebt dan een tekstschrijver, video-editor, voice actor (kan ook met AI via bijvoorbeeld Eleven Labs) en thumbnail ontwerper nodig.
 • Post vervolgens 2-3 video’s per week en wacht tot je viraal gaat. Om monetized te raken op YouTube heb je minimaal 4000 weergave uren nodig en 1000 subscribors. Hiervoor heb je gemiddeld rond de 50.000 bezoekers nodig.

Lisanne Koning: verkoopt ze leugens?

Via Lisanne Koning kwam ik in aanraking met het coachingstraject van Aart Wanner. Voor het niet geringe bedrag van € 3.500 kon ik een 3 maanden traject afnemen waarbij ik aan de hand zou worden genomen om een vergelijkbare business op te zetten. Dit leek me op zich interessant, dus ik besloot om met haar te bellen.

Gezien de vele partijen die online cursussen verkopen, was ik van tevoren al wat sceptisch. Daarom stelde ik Lisanne Koning enkele vragen:

 • Is het een probleem wanneer je vanaf een andere tijdzone werkt? Nee, absoluut niet, alle tijdstippen gaan in overleg met de coach.
 • Gaat het om kwaliteit of kwantiteit? Absoluut om de kwaliteit, kwantiteit is niet belangrijk.

Ik vond het belangrijk om dit soort dingen na te gaan. De enige reden waarom ik dit product besloot af te nemen is de geboden garantie namelijk. Uiteindelijk bleek dat Lisanne Koning geen idee had hoe het product in elkaar zat. Ze is blijkbaar de vriendin van Wanner Aarts, heeft geen verstand van YouTube automatisatie en probeert alleen maar zoveel mogelijk geld af te troggelen van mensen. Waarschijnlijk betaalt haar vriend hier ook een commissie voor.

Na het gesprek heb ik nog meerdere keren contact met haar proberen op te nemen wanneer dingen niet goed liepen. Ze gaf hier echter aan niet verantwoordelijk te zijn voor het product dat ze verkocht.

Grappig genoeg was dit dezelfde reactie die Wanner Aarts (de eigenaar) of Menno (de coach) gaven wanneer iets niet goed liep. Realiseer je dan ook dat ze niet geven om jou als klant of de resultaten, het gaat ze alleen maar om het verkopen van zoveel mogelijk cursussen.

Kwaliteit van de academie

Voordat je begint met de (eventuele coaching), moet je de video’s bekijken van Wanner Aarts in zijn academie. Hier gaat het direct mis. Hij vraagt meer dan € 1.000 voor deze academie, maar de kwaliteit is ondermaats.

Ontbrekende elementen

De cursus is duidelijk niet goed doordacht. Regelmatig wordt er verwezen naar een document of een andere video, maar deze bestaat vervolgens niet. Ook is de cursus op verschillende momenten opgenomen, waardoor de algemene samenhang ontbreekt.

Inhoud is niet correct

Op de Instagram-pagina van Wanner Aarts brengt hij steeds naar voren dat je kwaliteit video’s moet produceren. Zelf heeft hij bijvoorbeeld vooral geld verdient met lange video’s van 60 minuten, die overigens vaak niets te maken hebben met cashcow.

Binnen de Wanner Cash Cow academie gaat het vervolgens om budget video’s van +/-$40.

Geen voorbeelden

Binnen de cursus laat Wanner Aarts geen goede voorbeelden zien van een succesvol cashcow kanaal waar hij zelf aan heeft gewerkt. Concurrenten doen dit wel; hieraan zie je dat het Wanner Aarts alleen draait om cashen ten koste van zijn klanten. Hij verdient duidelijk het meeste van zijn geld met het verkopen van cursussen en het maken van een héél ander type video.

Ze zeggen wel eens practice what you preach. In plaats daarvan laat Wanner Aarts alleen voorbeelden zien van andere, extreem succesvolle kanalen. Denk hierbij aan een top 10 kanaal dat al 10 jaar bestaat en een budget heeft van $ 200+ per video en een miljoen subscribors. Daar heb je als starter dus weinig aan en het nare is dat Wanner Aarts uiteindelijk veel geld vraagt aan mensen die hij gouden bergen belooft, maar uiteindelijk niet waargemaakt kunnen worden.

Kwaliteit van de coaching

Coaching ondermaats

Ik werd in contact gebracht met Menno, een vriend van Wanner Aarts die duidelijk nog weinig ervaring heeft op het gebied van coaching. Hij is vooral bezig met zijn eigen kanalen en doet de coaching om hier extra geld mee te verdienen. Dat het niet om het echt helpen van mensen of om passie gaat is direct duidelijk.

Begeleiding ontbreekt

Er is vanaf het begin geen duidelijke timeline; je ontvangt bijvoorbeeld geen feedback over je progressie of over de vervolgstappen.

In mijn geval ontving ik meerdere keren de feedback dat ik wat moest aanpassen. Vaak vroeg ik dan zou <x> of <y> beter werken, waar ik als antwoord op kreeg; dat moet je zelf maar even uitzoeken. Je betaalt dus € 3.500 voor een coaching traject waar je geen expertise ontvangt. De coach zegt zelf regelmatig; dat weet ik niet, ik heb hier namelijk geen ervaring mee.

Gebrek aan flexibiliteit

Ondanks dat ik in de call met Lisanne direct aangaf dat ik in een andere tijdzone zat, was er geen sprake van flexibiliteit. Ik werd verplicht om een call te houden om 1 uur in de nacht en in een ander geval 1 uur na het landen van mijn vlucht. Dit waren de enige aangeboden opties; toen ik vervolgens te laat was door een vertraging (wat nogal logisch is wanneer je dit als enige optie aanbiedt) werd dit als kritiekpunt gebruikt om het traject stop te zetten.

Garantie die niet bestaat

Het meest beschamende binnen de Wanner Cash Cow academy is dat ze naar mijn mening leugens lijken te verkopen. Na ongeveer 3 maanden zonder veel succes vertelde Menno me plotseling, oké het programma is nu afgelopen want we vinden dat je niet genoeg hebt gedaan. Succes verder!

Ik ben vervolgens de discussie aangegaan, aangezien ik iedere dag fors meer tijd investeerde dan de beloofde één uur per dag die nodig zou zijn. In die periode had ik 3 kanalen opgezet en meer dan 50 video’s geproduceerd (wat neerkomt op zo’n 4 video’s per week). Ze gaven vervolgens aan dat de garantie niet zou gelden omdat ik in week 5 in plaats van week 4 de eerste video had geüpload.

Grappig genoeg geven ze zelf aan dat je alleen mag beginnen wanneer ze dit zelf goedkeuren. Dit is uiteindelijk ook hun eigen loophole; door voorwaarden te verbergen hoeven ze namelijk nooit hun beloftes waar te maken. Mijn gok is dat ze dan ook veel mensen op deze manier gescammed hebben. Jammer genoeg is het bedrijf gevestigd in Dubai, wat het moeilijk maat om aangifte te doen of verdere juridische stappen te nemen, maar het is direct duidelijk dat de kwaliteit van de coaching enorm slecht is.

Voor een coaching traject van € 3.500 mag je immers op zijn minst verwachten dat de coach duidelijk aangeeft welke stappen je moet zetten en of je goed bezig bent. Mocht deze voorwaarde echt gelden dat had de coach in week 3 kunnen zeggen; vergeet niet, de video moet de volgende week online. Dit deed Menno echter bewust niet op aanraden van Wanner, aangezien hij natuurlijk vooral veel geld wil verdienen met het verkopen van cursussen.

Garantie ingetrokken

Overigens goed om te weten: Wanner Aarts biedt zijn garantie niet langer aan. Dit is een duidelijk signaal: het traject werkt niet en hij kan niet staan voor zijn product.

Geen contact

Aan het einde van het traject probeerde ik zowel met Lisanne Koning, Menno en Wanner Aarts te praten over de situatie om tot een oplossing te komen. Menno En Lisanne verwezen me door naar Wanner, en Wanner weigerde om het gesprek aan te gaan en verzond me alleen een video.

Hierin gaf hij in de basis het volgende aan:

 • Ik zou te veel vragen hebben gesteld. (het is een coaching traject, het leek me juist de bedoeling om duidelijkheid te krijgen en kwaliteit te leveren).
 • Er zou te weinig inzet zijn geweest (botst met 1, stel je te veel vragen of doe je juist te weinig)
 • Er waren niet genoeg video’s geüpload (ik gaf direct aan dat deze al klaar waren, maar dat Menno zelf aangaf dat ik ze nog niet moest uploaden. De focus zou op papier de focus op kwaliteit moeten leggen, maar in de werkelijkheid was dit anders).
 • Hij gaf aan dat € 3.500 al heel goedkoop was voor een coaching traject; het kwam er op neer dat ik blij moest zijn met deze geweldige kans en dat de coaching feilloos was. Als klant deed ik alles verkeerd en moest ik verantwoordelijkheid nemen, maar zelf deden ze absoluut niets verkeerd.

Voor de rest weigerde ze allen om zelfs maar het gesprek aan te gaan. Deze arrogante houding laat naar mijn mening zien dat het Wanner Aarts naar het hoofd is gestegen. Je ziet sowieso op zijn Instagram dat hij veel mensen bekritiseerd, bijvoorbeeld vanwege hun levensstijl. Denk hierbij aan volgens hem zwakke mannen die lui zijn, terwijl hij vervolgens zelf kampt met overgewicht doordat hij te veel toetjes eet.

Naar mijn mening is het beschamend dat dit soort mensen hun gang kunnen blijven gaan. Waarschijnlijk zoveel mensen die hopen dat een vergelijkbaar project ze kan helpen, worden gefopt door dit soort marketing en vervolgens hard weer uitgespuwd.

Pas op voor de reviews

Positieve reviews op Trust Pilot

Ik heb gezien in de Discord dat Wanner vragen beantwoord van mensen en in ruil daarvoor vraagt voor een positieve review. Ook zie je dat veel mensen van zijn vroegere school reviews schrijven. Neem de betrouwbaarheid van de positieve beoordelingen dan ook met een korreltje zout.

Positieve reviews op websites

Je ziet dat veel websites de producten van Wanner Aarts aanprijzen. In veel gevallen hebben de eigenaren van deze websites helemaal geen ervaring met de producten van Wanner Aarts. Wanner Aarts betaalt ze namelijk voor het schrijven van deze reviews. Objectief zijn ze dus zeker niet.

Feedback & kritiek

Feebback is niet toegestaan. Wanner Aarts verwijderd gebruikers uit de Discord (waarvoor ze hebben betaald!) wanneer ze een kritische vraag stellen of een opmerking hebben over het aangeboden product.

Echte reviews & beoordelingen van klanten

Ik heb wat dieper gezocht en daar komt uit dat ik zeker niet de enige ben die problemen heeft met de Cash Cow academie van Wanner Aarts:

Je bent gewaarschuwd!

Over Wanner Aarts

Wanner Aarts verdient zijn geld met YouTube, op papier. Hij heeft bijvoorbeeld meerdere keren geluk gehad door in te spelen op trends. Deze methoden werken nu echter niet meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het privé uploaden van een video, veel views kopen en vervolgens deze online plaatsen.

Wanner Aarts is vooral slim in het hacken van het algoritme en hiervan profiteren. Deze kennis deelt hij echter niet in zijn cursus.

Wanner Aarts staat ook bekend om zijn uitspraken op sociale media. Zo noemt hij de gemiddelde man zwak en ziet hij zichzelf als superieur.

Over Lisanne Koning

Lisanne Koning2Lisanne Koning is de vriendin van Wanner Aarts en helpt mee met het vinden van klanten voor de Youtube Wannercashcow.com academie. Ze is ook actief op kleine schaal als influencer op Instagram en YouTube, alhoewel ze met 135 video’s en slechts 3000 subscribers laat zien dat ze nog veel te leren heeft. Misschien moet Wanner Aarts haar ook een cursus verkopen?

In plaats daarvan verdient ze extra geld door de academie van haar vriend te verkopen, waarschijnlijk in ruil voor een commissie. Ze heeft mij in ieder geval naar mijn mening flink voor de gek gehouden, dus dat is ook zeker een vaardigheid!

Aan de reacties over haar eigen werk te zien, is dit eerder een gewoonte dan een uitzondering:

Wannercashcow.com review conclusie: beschamend

Ik kan alleen maar zeggen tegen Wanner Aarts en Wanner Aarts: schaam jullie diep! Ze verkopen een lifestyle op het internet, doen alsof ze anderen willen helpen, maar zijn uiteindelijk alleen op zoek naar mensen om hun geld af te troggelen.

Mijn ervaring met de wannercashcow.com is dan ook erg negatief en ik hoop dat je door deze review te lezen een aankoop kunt voorkomen.  Ik voel me in ieder geval flink opgelicht door dit duo; het is jammer dat er dit soort beschamende figuren online actief zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *