Brand New Day persoonlijk pensioenplan review (2024) – mijn ervaringen

Zo oud ben ik nog niet (29 lentes jong), maar toch ben ik al met mijn pensioen bezig. Zelf heb ik namelijk weinig vertrouwen in het AOW-systeem en ik geloof niet dat de overheid dit uiteindelijk kan ophoesten. Bovendien wil ik ook ‘leuk’ oud zijn, niet net overleven. Vandaar dat ik enthousiast was over het persoonlijke Brand New Day pensioenplan en ik deze review kun je direct lezen of dit plan wat mij betreft de moeite waard is. Klik hier om direct de website te bezoeken en ontdek of dit pensioenplan ook bij jou past!

Wat is het Brand New Day pensioenplan?

Het Brand New pensioenplan is een speciale dienst aangeboden door Brand New Day om je te begeleiden bij het maken van een pensioenplan. Op papier had ik zo’n mijn twijfels bij deze dienst; een pensioendienst zie zelf advies voor het pensioen gaat geven klinkt een beetje shady. Het is dan immers wel erg aantrekkelijk voor ze om hun eigen producten te promoten. Toch bleek dit niet het geval; tijdens de call werden de pensioenproducten van Brand New Day niet specifiek genoemd en je kunt de informatie dan ook gerust in combinatie met een andere broker gebruiken.

Je betaalt voor het Brand New Day pensioenplan eenmalig € 199 inclusief btw en hiervoor ontvang je een uitgebreid pensioengesprek van één uur en ook ontvang je na afloop een rapport waarin je alles nog even rustig kunt nalezen. Tijdens het pensioenplan bespreek je onder andere:

  • Hoeveel pensioen je al hebt opgebouwd
  • Hoeveel pensioen je later nodig hebt
  • Of je een pensioengat hebt
  • En hoe je dit eventuele pensioengat kunt oplossen

Dit adviesgesprek is voordeliger dan wanneer je met een onafhankelijke adviseur aan de slag gaat. Je betaalt in dit geval al snel tussen de € 300 en € 750. Nieuwsgierig? Lees dan deze review met mijn ervaringen door of bezoek direct de website van Brand New Day:

Brand New Day bezoeken

Hoe werkt het Brand New Day pensioenplan?

Op de website kun je met behulp van de kalender eenvoudig een afspraak maken. Vervolgens ontvang je direct een overzicht van de gegevens die je moet aanleveren. Dit gaat overigens erg eenvoudig; door direct in te loggen met DigiD kan je de belangrijkste gegevens namelijk direct inladen waardoor je binnen een minuutje of twee klaar bent. Vervolgens gaat de pensioenplanner aan de slag met deze gegevens zodat hij goed voorbereid is voor het uiteindelijke gesprek.

Brand New Day gegevens versturen

Je pensioen bespreken

Brand New Day maakt voor het pensioenplan gebruik van het handige softwareprogramma van mijnfinrust, wat ook gebruikt wordt door andere adviseurs. Hierdoor zie je alle opties terug in overzichtelijke grafieken en zie je direct de consequenties van verschillende beslissingen.

Zelf vond ik het mooi om overzichtelijk terug te zien hoe de beleggingen die je nu doet voor je pensioen later tot een bepaalde uitkering leiden. Zo kwam ik erachter dat met mijn investering van € 10.000 bij DEGIRO ik in de toekomst al kan genieten van een maandelijkse uitkering van ruim € 2100. Daaraan zie je al direct dat het loont om vroeg te beginnen met beleggen voor je pensioen, vooral ook door de kracht van samengestelde rente!

Vervolgens neemt de pensioenplanner door hoeveel je inkomen eventueel daalt wanneer je te maken krijgt met een pensioengat. Dit is het geval wanneer je uitkeringen in de toekomst lager liggen dan het inkomen dan je nu hebt. Veel mensen krijgen hiermee te maken en de pensioenplanner kan vervolgens berekenen hoeveel je vandaag moet inleggen om in de toekomst je pensioendoelen te bereiken.

Brand New Day Pensioen 1

Eigen ervaring met pensioen

Voor mij was het pensioenplan comfortabel; ik ben enkele jaren geleden dan ook al begonnen met het maken van plannen voor mijn pensioen. Zo leg ik jaarlijks geld in op een geblokkeerde rekening, maar investeer ik ook in vastgoed. Op die manier is het mogelijk om een pensioen op te bouwen vanaf verschillende bronnen en in verschillende belastingboxen.

Conclusie: is het pensioenplan interessant?

Het pensioenplan voor Brand New Day is zeker interessant voor iedereen die eens kritisch naar zijn of haar eigen pensioen wil kijken. Ondanks dat de pensioencall wordt aangeboden door Brand New Day kan je ook zonder problemen een rekening openen bij de concurrentie (of gewoon helemaal niets doen).

Voor het grootste deel van de Nederlanders lijkt het me dan ook zeker niet verkeerd om eens te kijken naar het pensioenplan en om zo een reality check te krijgen. Best wel veel mensen (zeker freelancers) hebben namelijk te maken met een fors pensioengat, en dan word je oude dag niet een kwestie van relaxen maar een kwestie van flink stressen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *